Julkaistu 16.02.2021 0          

Mittatilausmaskit ovat kannatelleet Kisu Korsia korona-aikana

Pusuhuulilla koristettu maski on ollut Kisu Korsin asiakkaiden mieleen. Kuva: Timo Mäkipää

Muotisuunnittelija, yrittäjä Kisu Korsi tunnetaan upeista iltapuvuistaan ja uniikeista morsiuspuvuistaan. Yleensä hän on tehnyt niitä melkein aamusta iltaan vuoden ympäri, mutta korona-aika, lockdown ja kotoilu ovat tarkoittaneet sitä, ettei juhlia ole pahemmin ollut – eikä myöskään tarvetta juhla-asuille.

Niiden sijaan Korsi on valmistanut huikean määrän mittatilausmaskeja. - Olin viime keväänä ensin sitä mieltä, etten ala tekemään maskeja. Mutta asiakkaani toivoivat niitä sitkeästi, eräskin sanoi, että soittaa minulle joka päivä siihen asti, että suostun aloittamaan maskien valmistamisen. Lopulta sanoin, että ok, teen sellaisia, jos keksin jonkun hyvän idean. Eräs kollega oli jo vuosia ehdottanut, että Kisu Korsin pitäisi brändätä tavaramerkkinsä, kirkkaanpunaiset huulet.

-Siitä minulle tuli mieleen, että kun maskit tasapäistävät ihmiset, niin mitä jos maskissa olisikin ihanat muhevat huulet, eikö siinä olisi jotain huumoria, joka sopisi tähän aikaan, Korsi sanoo. Pusuhuulimaskit ja erilaiset pitsein ja helmin koristetut mittatilausmaskit muodostuivat suorastaan viime kevään hittituotteeksi, ja niihin oli parhaimmillaan 8-10 viikon jono.

-Maskien tekemiseen menee niin paljon aikaa, ettei siitä juuri työpalkkaa jää, mutta maskit pelastivat yritykseni. Niiden avulla sain vuokrat maksettua, kun pukutilaukset olivat jäissä. Vaikka moni toivoo jo pääsevänsä maskeista eroon, ihan vielä siltä ei näytä. Siksi Korsi on suunnitellut jo maskien kevätmallistoa - ja kehittänyt muutakin uutta. Tänä keväänä on tarkoitus lanseerata uusi lounge wear – käyttövaatemallisto, johon kuuluu muun muassa ylellisiä kimonoita. Vaatteiden on tarkoitus olla mukavia ja helppohoitoisia, ja ne voi pestä ja huoltaa itse.

-Ideana on siis se, että asiakas saa oikeasti luksusta ja Kisumaista tähtipölyä kotipukeutumiseensa tai muuten vaan arkeensa, nyt kun ei ole tilaisuuksia, joihin tilata varsinaisia juhlapukuja, Korsi kertoo. Korsi sanoo, ettei luonnollisestikaan voi tai ehdi tehdä kaikkea itse, joten uusi mallisto tehdään alihankintatyönä.

Korsin asuja esiteltiin vuoden lopussa Turun kävelykadulla pidetyssä ikkunamuotinäytöksessä. Kun kokoontumisrajoitusten takia yleisöä ei voinut kutsua sisätiloihin kuin muutaman, Korsi halusi tarjota silmäniloa kaikille kaupungilla kulkeville. Näytös toteutettiin yhteistyössä kävelykadun varrella toimivan Vilona Storen kanssa, ja muutenkin Korsi uskoo yhteistyöhön. Kisu Korsi on vuosia luotsannut yhdessä Midas Kultasepät -yrittäjä Petri Holmbergin kanssa Hääilta-tapahtumaa, joka kokoaa yhteen turkulaisia juhla-alan yrittäjiä. Yhdessä toteutettu Hääilta-tapahtuma ehdittiin juuri pitää vuoden 2020 alussa ennen kuin korona iski, ja seuraavan kerran tapahtumaa on suunniteltu ensi syksyyn.

Korsi haluaisi aktivoida alan yrittäjiä toimimaan yhdessä myös poikkeusaikoina, niin että pienyrittäjät pysyisivät asiakkaiden mielissä.

-Uskon, että ihmisillä on patoutunut tarve päästä juhlimaan ja tapaamaan toisiaan. Kun siihen on taas mahdollisuus, uskon että kysyntä ylittää odotuksemme. Meidän pitää siis olla valmiina!

Kisu Korsi suunnittelee uutta vaatemallistoa, joka lanseerataan tänä keväänä. Korsi kannustaa siihen, että kotonakin voi näyttää upealta.

Heli Nieminen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa