Julkaistu 16.02.2021 0          

Yrittäjiä kiinnostanut Nokia-näytelmä palaa heti kun mahdollista

Nokia-näytelmä kertoo yrityksen kännykkäbisneksen kuumimmista vuosista. Kuva: Otto-Ville Väätäinen

Teattereiden lavoilla on nähty yritystarinoita varsin harvoin, mutta Turun kaupunginteatteri päätti tarttua Nokian tarinaan. Nokia-näytelmäon ollut ohjaaja Mikko Koukin pitkäaikainen haave, ja hän vertaa Nokian tarinaa Kalevalan tarinoihin, sen verran myyttinen on kertomus siitä, miten suomalainen yritys kasvaa maailmanlaajuiseksi menestystarinaksi – ja miten kaikki sitten romahtaa.

Turun kaupunginteatterin Nokia-näytelmän keskiössä on matkapuhelinten kultaaika. Faktat ovat paikoillaan, mutta Kouki korostaa, ettei kyseessä ole dokumentti, vaan tilanteita on dramatisoitu ja tarinassa otettu taiteellisia vapauksia. Taneli Mäkelä tekee esityksessä komean roolin Jorma Ollilana. Näytelmä kiinnosti etukäteen merkittävässä määrin yrityksiä ja yrittäjiä.

– Moni yrittäjä katsoo tätä esitystä varmasti siitä perspektiivistä, että miten pienikin voi onnistua ja kasvaa – jopa valloittaa koko maailman, jos vain on rohkeutta, Kouki miettii. Koronatilanteen vuoksi esitykset ovat nyt jäissä, ja näytelmää on esitetty toistaiseksi vain kaksi kertaa: takana on näytelmän ensi-ilta ja yksi sen jälkeinen esitys. Sitten teatteri piti sulkea. Näytelmä sai erinomaiset arvostelut ja hyvää katsojapalautetta, mutta nyt eletään epätietoisuudessa sen suhteen, milloin päästään jatkamaan.

– Toivomme, että pääsemme esittämään Nokiaa vielä tänä keväänä, mutta lisäksi se jatkaa ohjelmistossa myös ensi syksynä. Olemme päättäneet mahduttaa sen johonkin väliin, vaikka tietysti ensi syksynä on luvassa paljon myös uutta, Kouki sanoo.

Heli Nieminen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa