Julkaistu 17.02.2021 0          

Prisma Halikon uuteen automaattiin voi palauttaa kerralla säkillisen muovipulloja ja tölkkejä

Kuva: Kaisa Koskinen-Huuhka

Viime syksynä lanseerattu TOMRA R1 -ihmelaite on noussut suureen suosioon suomalaisten kuluttajien keskuudessa. Se hotkaisee kerralla säkillisen juomapakkauksia eli noin 100 muovipulloa ja tölkkiä ja tekee palauttamisesta jopa viisi kertaa nopeampaa kuin perinteisellä palautusautomaatilla. R1 on viime syksyn ja alkuvuoden aikana otettu käyttöön jo 18 myymälässä ympäri Suomen.

– Suomi on edelläkävijä pullojen palauttamisessa. Se on ollut osa kulttuuriamme jo vuosia, ja on itsestään selvä asia, että pullot kierrätetään. Vähittäiskaupan rooli tässä on äärimmäisen suuri, sanoo Prisma Halikon Prismajohtaja Heikki Keskinen.

Keskisellä on hyvin positiiviset odotukset uudelle TOMRA R1 -laitteelle. Hän näkee, että sen ansiosta kauppa pystyy parantamaan asiakaskokemustaan.

– Prisma Halikon pullonpalautusmäärät ovat suuria suhteessa Prisman kokoon. Vanhalla pullonpalautusautomaatilla asiakkaat joutuivat jonottamaan päästäkseen palauttamaan pulloja. Uudella R1-laitteella saamme leikattua palauttamiseen käytettyä aikaa. Toivotan asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi testaamaan uutta laitetta ja toteamaan sen käytännöllisyys, helppous ja nopeus, Keskinen jatkaa.

– TOMRA R1:sen kysyntä on ollut kovaa, mikä kertoo siitä, että asiakkaiden ja kauppiaiden kokemukset ovat olleet hyviä. Asiakkaat arvostavat pullonpalautuksen nopeutta ja sitä, ettei käsiä tarvitse enää liata. R1:stä on selvästi tullut pullonpalautuksen uusi standardi. Mitä sujuvampaa pullonpalautus on, sitä useampi osallistuu kierrättämiseen, kertoo TOMRA Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti.

Suomalaiset ovat innokkaita juomapakkausten kierrättäjiä

Suomessa palautettiin vuoden 2019 aikana huimat 1,9 miljardia juomapakkausta.

Miten R1 toimii?

1. Avaa luukku ja kaada tölkit ja/tai muovipullot laitteeseen.

2. Sulje luukku. Laite laskee ja lajittelee muovipullot ja tölkit.

3. Ota kuitti ja jatka ostoksille.

TOMRA R1 ei hyväksy lasipulloja, vaan ne tulee palauttaa muihin TOMRA-palautusautomaatteihin.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa