Julkaistu 24.02.2021 0          
Maskulainen yrittäjävaltuutettu Rami Käkönen:

Yrittäjä, siirry pois huutamasta kentänlaidalta – tule mukaan kaukaloon

Kuntavaalit käydään 18.4. ja ehdokaslistat lyödään lukkoon jo 9. maaliskuuta. Yrittäjä – vielä ehdit lähteä mukaan ehdolle! Maskulainen Rami Käkönen (vihr.) kannustaa kollegoja ehdolle.

Kuka olet?

Olen Rami Käkönen, maskulainen yrittäjä ja kunnanvaltuutettu. Vastaan monialaisen Aurexel Consulting Oy:n liiketoiminnan kehittämisestä ja kansainvälisestä markkinoinnista. Tarjoamme tieteellisen viestinnän palveluja lääketieteen ja biotekniikan yrityksille.

Miksi olet ehdolla?

Aloitin politiikassa neljä vuotta sitten lähtiessäni kuntavaaliehdokkaaksi. Ennen edellisiä vaaleja Maskussa vihreillä ei ollut kovin suurta roolia, mutta saimme kuitenkin neljä edustajaa valtuustoon.Nyt haluan jatkaa, koska minulla on vastuu aloitetusta työstä. Valtuutettuna pystyn myös oikeasti vaikuttamaan asioihin.

Mihin asioihin olet erityisesti yrittäjänä halunnut vaikuttaa?

Paikallishankintojen lisääminen kunnassa on erittäin tärkeää yrittäjille. Olemme valtuustoryhmän kanssa kyseenalaistaneet Maskun kuulumista Turun hankintarenkaaseen. Kilpailutukset siellä menevät aina hinta edellä, eikä se ole järkevää pienelle kunnalle. Peräänkuulutankin hankintaosaamisen kasvattamista. Haluan myös tuoda Maskua tunnetuksi matkailijoille, onhan Masku historialtaan rikas kunta ja sijaitsee Saariston rengastien varrella!

Mitä työ kunnanvaltuustossa on antanut?

Palkitsevinta on ollut huomata, että olemme pystyneet pitämään kaikki vaalilupauksemme. Kaikkia asioita emme ole vielä saaneet tietenkään vielä maaliin, mutta kaikkien eteen olemme tehneet töitä.

Mitä työ on vaatinut?

Paljon aikaa, sillä valtuustoryhmän puheenjohtajana haluan olla perillä kaikesta. Vaativa työ ei tunnu kuitenkaan liian raskaalta, sillä valtuustoryhmässä teemme asiat yhdessä. Se helpottaa!

Miksi on tärkeää, että yrittäjiä on ehdolla huhtikuun kuntavaaleissa ja he osallistuvat kunnalliseen päätöksentekoon?

Yrittäjyyden ydintä on itselle tekeminen. Tämä asenne on tärkeää myös kunnallisessa päätöksenteossa. Yrittäjät eivät ole mukana vain seuraamassa, mihin kunta menee. Me kehitämme kuntaa tekemällä ja näyttämällä suuntaa! On tärkeää suunnitella kuntaan investointeja, jotka maksavat itsensä kaksinkertaisesti takaisin.

Mitä sanot muille, vielä ehdokkuutta miettiville?

Tule mukaan kaukaloon, siirry pois kentänlaidalta huutamasta! Kuntapolitiikka on palkitsevaa, koska kunnilla on suuri itsemääräämisoikeus. Selkeästi argumentoimalla ja hyvillä ideoilla voi oikeasti viedä asioita eteenpäin. Ei kannata turhaan pelätä, mitä asiakkaat ajattelevat johonkin puolueeseen leimautumisesta. Meidän yrityksemme liiketoimintaa ei ole häirinnyt lainkaan se, että olen mukana kunnallispolitiikassa.

Suomen Yrittäjät

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Trans Aarnio Oy

Trans Aarnio Oy

Autokuljetuksia, Kuljetusliikkeitä, Maanrakennusala, Paalutustöitä, Rakentaminen

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa