Julkaistu 16.03.2021 0          

Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Laura Leppänen

Naantalin kaupunginvaltuusto on valinnut kokouksessaan 15.3.2021 Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi Laura Leppäsen. Kaupunginvaltuusto valitsi Leppäsen virkaan yksimielisesti.

– Kiitän kaupunginvaltuustoa luottamuksesta ja valinnastani. Naantali on hieno kaupunki ja tulen tekemään parhaani kaupungin, sen asukkaiden, yritysten ja toimijoiden hyväksi. Odotan ilolla tulevia työtehtäviä, niin mahdollisuuksien hyödyntämistä kuin haasteiden ratkaisemistakin. Avoimella yhteistyöllä kaupungin henkilöstön ja luottamushenkilöidemme kanssa tulemme saamaan tuloksia aikaan, Leppänen toteaa valinnastaan.

Laura Leppänen on koulutukseltaan filosofian tohtori, ja hän toiminut vuodesta 2019 alkaen Päijät-Hämeen liiton maakuntajohtajana. Leppänen on työskennellyt aiemmin Varsinais-Suomen liitossa maakuntauudistuksen muutosjohtajana.

Naantalin kaupunginjohtajan tehtävä oli haettavana 27.11.–28.12.2020. Kelpoisuusvaatimuksena virkaan oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, ja valittavalta toivottiin hyviä vuorovaikutustaitoja, kunnallishallinnon ja elinkeinoelämän tuntemusta, strategista ajattelua ja visiointikykyä sekä kykyä johtaa taloutta ja ihmisiä.

Kaupunginhallituksen nimeämä kaupunginvaltuutetuista koostunut valmistelutyöryhmä vastasi hakuprosessista kokonaisuudessaan. Kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 16 hakijaa ja kolme suostumuksensa antanutta, joista haastateltiin kuutta henkilöä. Neljä heistä lähetettiin soveltuvuusarviointeihin. Naantalin kaupunginhallitus esitti valtuustolle Leppäsen valintaa.

Riku Rönnholm vetäytyi hausta 15.3.2021.

Naantalin kaupunginjohtajana vuodesta 2014 toiminut Jouni Mutanen jää eläkkeelle kesällä 2021.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa