Julkaistu 22.03.2021 0          

Loimaalainen yrittäjä Tuula Sirén-Mäkelä: ”Hiljaisen päivän kurimukseen ei pidä jäädä lojumaan

Loimaan Bello Mondossa asiakas saa tutkiskella vaatteita avarissa tiloissa ja vaikka kahvikupillisen samalla nauttien. Tuula Sirén-Mäkelä auttaa jokaista löytämään juuri oikean asun, sillä yksilöllinen palvelu on pienyrittäjän valtti. Loimaalla Yrittäjien yhteistyöllä on pitkät perinteet: siellä osataan antaa apua toinen toisilleen.

Heti yrittäjäksi ryhtyessään Tuula Sirén-Mäkelälle oli selvää, että toisista kannattaa hakea tukea. Ison perheen tyttärenä hän oli tottunut siihen, että porukalla pärjätään paremmin. Hän liittyi saman tien Yrittäjiin, ja on ollut siitä asti aktiivisesti mukana järjestöissä. Paikalliset yrittäjät tunnetaan yhteisistä markkinointitempauksistaan ja hyvästä yhteishengestä.

– Nyt poikkeusaikoina toistemme kannustaminen on erityisen tärkeää. Hiljaisen päivän kurimukseen ei pidä jäädä lojumaan! Yritämme yhdessä selvitä, iloitsemme myös naapuriyrittäjän menestyksestä ja ohjaamme asiakkaita toinen toisillemme, Tuula Sirén-Mäkelä sanoo.

Sitkeys kannatti

Oma naisten – ja kohta myös miesten – vaatteita myyvä puoti on Sirén-Mäkelälle etappi pitkällä työuralla. Nuoresta asti palveluammateissa työskennelleellä hänellä on kokemusta niin apteekin kuin silmälasiliikkeen työstä. Työskenneltyään vaatealalla puolitoista vuotta hän sai kipinän: tämä voisi olla oma juttu.

– Perustin oman yritykseni Loimaalle vuonna 2008. Löysin mieluisan liiketilan, jonka sitkeydellä puhuin itselleni toisten vuokralaistarjokkaiden jäädessä nuolemaan näppejään. Niin syntyi Bello Mondo, naisten laatuvaatteisiin keskittyvä yritykseni, Sirén-Mäkelä kertoo.

Hän arvelee perineensä äidiltään karjalaisen elämänilon ja isältään hämäläisen harkitsevuuden – yön yli nukkumisen taidon. Molemmat ovat olleet tärkeitä avuja yrittäjän taipaleella.

Uutta luomassa

Koronan ensimmäisen aallon aikana Tuula Sirén-Mäkelä joutui sulkemaan liikkeen puoleksitoista kuukaudeksi. Jo aiemmin perustetun nettikaupan avulla hän pystyi onneksi palvelemaan asiakkaitaan. Kaupassa on hänen lisäkseen kaksi puolikasta työpäivää tekevää työntekijää, ja myös harjoittelijoita on jatkuvasti oppimassa alaa.

Bello Mondossa kokeillaan lähiaikoina myös miesten muodin pieniä sarjoja. Yrittäjä kuuntelee tarkasti asiakkaiden toiveita.

– Olen kouluttanut itseäni jatkuvasti muun muassa pukeutumisneuvonnan ja digimarkkinoinnin kursseilla. Varsinkin vaikeina aikoina pitää luoda uutta eikä panna päätä pensaaseen. Kun kaikkensa yrittää, on ainakin itse tehnyt parhaansa!

Suomen Yrittäjät

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa