Julkaistu 25.03.2021 0          

Kaarinan yrittäjien uusi puheenjohtaja: ”Elän siitä, että saan ratkaista haasteita”

Kun yhdistetään kiireisen autokorjaamon pyörittäminen, puolen vuoden ikäinen vauva ja tuore pesti Kaarinan yrittäjien puheenjohtajana, se tarkoittaa melkoista menoa ja meininkiä.

– Ei tässä ole mitään järkeä, tiedän sen! Vain hullu ryhtyy tällaiseen, nauraa Johanna Metsämäki.

– Mutta minä rakastan haasteita! Elän siitä, että saan ratkaista niitä!

Puolisen vuotta äitiys- ja vanhempainvapaalla ollut Metsämäki on palailemassa asteittain takaisin työelämään tämän kevään kuluessa. Töihin voi mennä päiväksi-pariksi viikossa hyvillä mielin, sillä Janne-puoliso huolehtii sillä aikaa perheen pienimmästä.

Jousto onnistuu helposti, sillä puolisot ovat yhdessä yrittäjinä Kaarinan Krossissa sijaitsevassa Motonet-huoltokorjaamossa. Yrittäjyyteen – ja Krossiin - päädyttiin hiukan erikoisella tavalla.

– Olimme miettineet oman yrityksen perustamista ja pyöritelleet eri vaihtoehtoja, mutta emme oikein löytäneet sopivaa konseptia. Sitten yhtenä iltana selasin Facebookia ja löysin sieltä ilmoituksen, jossa kysyttiin, että haluatko Motonet-huoltokorjaamon yrittäjäksi Kaarinan Krossiin. Soitin heti Jannelle, että tämä on meidän juttu!

Pariskunta laati ripeästi liiketoimintasuunnitelman ja totesi itsekin, että tämähän näyttää varsin hyvältä. Samaa mieltä oltiin vastapuolellakin, ja pariskunta tuli haastatteluiden jälkeen valituksi pestiin.

Ison brändin alla on hyvä toimia, ja myös liikepaikka on loistava.

– Ilman Motonet-brändiä emme olisi uskaltaneet perustaa näin suurta korjaamoa. Meillä on seitsemän nostopaikkaa, eli olemme aika iso monimerkkikorjaamo. Yhteistyö Motonetin kanssa on toiminut hienosti, ja asiakkaat ovat löytäneet meidät hyvin, sillä Krossi on todella vilkas liikepaikka, Metsämäki kiittää.

Korona-aika ei ole yritystä heilutellut, vaan yritys lähti voimakkaaseen kasvuun heti avaamisesta alkaen. Työntekijöitä on tällä hetkellä kuusi, ja riveihin etsitään parhaillaan kahta uutta työntekijää.

Tiiviimpää yhteistyötä Kaarinan kaupungin kanssa

Kaarinan yrittäjien puheenjohtajana Metsämäki aloitti tammikuussa.

– Tämä on vaikeaa aikaa, sillä onnistuneet tapahtumat ovat se juttu, josta eniten aina tulee kiitosta. Nyt niitä ei ole, joten pitää keksiä muita tapoja.

Yksi uusi toimintamuoto on maaliskuun ajan maanantaisin kello 14 järjestettävä Kahden kahvipaussi, joka toteutetaan Teams-istuntona. Mukaan voi tulla kuka tahansa alueen yrittäjä, ja luvassa on vapaamuotoista keskustelua ilman turhaa jäykistelyä.

Ystävänpäivänä Kaarinan yrittäjien hallitus lähetti jäsenistölle viestin ja sydäntikkarin sekä toiveen siitä, että oltaisiin jatkossakin yhteydessä. Tervehdys sulatti monien vastaanottajien sydämet ja toi paljon hyvää palautetta.

Tänä keväänä jäsenistölle toteutetaan kysely, jossa kysytään muun muassa sitä, mitä korona-arjen keskelle kuuluu, mitä mieltä yhdistyksen toiminnasta ollaan ja miten Kaarinan pitäisi kehittyä, jotta se olisi yrittäjämyönteisempi kunta. Jäsenistön lisäksi Metsämäki haluaisikin tiivistää yhteistyötä myös Kaarinan kaupungin ja muiden yhteistyötahojen suuntaan.

Heli Nieminen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

04/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 19.04.2021


04-liite/2021Liite
to 19.04.2021


Seuraa meitä somessa