Julkaistu 25.03.2021 0          

Suomalaiset huippuyrittäjät tukevat yrittäjäkasvatusta miljoonaluokan tuella

Ilkka Paananen, Mikko Kodisoja ja pikkuyrittäjät Lotta, Veera, Laila ja Siiri.

Yrittäjyyskasvatuksen valtakunnallinen kärkijärjestö Nuori Yrittäjyys ry (NY), aikoo vastata nuorten kiinnostukseen ja onnistua kansainvälisesti kunnianhimoisessa tavoitteessa antaa kaikille Suomen lapsille ja nuorille mahdollisuus oppia yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja – taustaan tai asuinpaikkaan katsomatta. Tavoitteen saavuttamiseksi NY on kerännyt merkittävän 6,25 miljoonan euron tuen kotimaisilta yritysmaailman kärkinimiltä, muun muassa Ilkka Paanaselta, Mikko Kodisojalta ja Risto Siilasmaalta, joiden lisäksi tukijaksi lähti Louise ja Göran Ehrnrooth Säätiö.

Joukko tunnettuja yrittäjiä, mukaan lukien Ilkka Paananen, Mikko Kodisoja ja Risto Siilasmaa ovat lähteneet yksityishenkilöinä tukemaan voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) toimintaa viideksi vuodeksi. Myös Louise ja Göran Ehrnrooth Säätiö lähti toiminnan tueksi.Lahjoitussumma on 1,25 miljoonaa euroa vuosittain viiden lukuvuoden ajan, eli yhteensä 6,25 miljoonaa euroa. Vauhdilla muuttuvassa työelämässä yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojen osaamisella on suuri merkitys. Näitä taitoja lapset ja nuoret pääsevät harjoittelemaan osana koulun opetusta toteutettavissa pitkäkestoisissa Nuori Yrittäjyys -ohjelmissa.

”Jaamme NY:n kanssa unelman siitä, että kaikki suomalaiset lapset ja nuoret saisivat mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä koulussa. Yrittäjyyskasvatuksessa opittavat taidot ovat tärkeitä, vaikka ei päätyisikään lopulta itse yrittäjäksi – ennen kaikkea se, että oppii tekemään muiden ihmisten kanssa töitä yhteisen päämäärän eteen. Samalla lapset saavat kavereita ja mielekästä tekemistä”, Ilkka Paananen kertoo.

”Itse en vielä edes yläasteella tiennyt, mikä yrittäjä on. Olisi ollut hienoa, jos tällaista toimintaa olisi ollut jo silloin. Suomessa on maailman paras peruskoulu, mutta yrittäjyyskasvatukseen panostamisessa lähdemme muihin Pohjoismaihin verrattuna takamatkalta. Meidän pitäisi saada kaikille lapsille ja nuorille maksuton yrittäjyyskasvatus aina päiväkodista yliopistoon, ja viedä Suomi tässäkin maailman kärkeen.”

Nuori Yrittäjyys ry:n ja tukijoiden yhteinen tavoite on saavuttaa kaikki Suomen koulut ja oppilaitokset, jotta jokaiselle lapselle ja nuorelle tarjoutuu mahdollisuus oppia yrittäjyys- työelämä- ja taloustaitoja osana opintojaan, tasapuolisesti taustaan tai koulun maantieteelliseen sijaintiin katsomatta.

NY on tarjonnut 18 vuoden ajan kouluille ja oppilaitokselle opetussuunnitelmien tavoitteita tukevia ja laaja-alaista oppimista tukevia Nuori Yrittäjyys -ohjelmia. Kahden viime lukuvuoden aikana kouluille maksuttomia NY-ohjelmia on ollut suomen tai ruotsin kielellä käytössä noin 38 prosentissa kouluista ja oppilaitoksista.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Trans Aarnio Oy

Trans Aarnio Oy

Autokuljetuksia, Kuljetusliikkeitä, Maanrakennusala, Paalutustöitä, Rakentaminen

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa