Julkaistu 26.03.2021 0          

Vuoden matkailualueet Suomessa jälleen valittu – Turun saaristolle kunniamaininta matkailijamäärän kasvusta

Suomen matkailualan liitto SMAL, Visit Finland sekä TAK Research ovat vertailleet eri kuntia, seutukuntia sekä maakuntia keskenään kolmatta kertaa. Vuoden 2020 matkailualuetta arvioitaessa alueet on laitettu paremmuusjärjestykseen seuraavien kriteerien perusteella:

1) Rekisteröityihin majoitusliikkeisiin saapuneiden vieraiden määrän kehitys

2) Matkailijoiden viipymän kehitys

3) Lomamatkailijoiden yöpymisten määrän tasainen jakautuminen vuoden ajalle (sesonkivaihteluiden vähäisyys)

4) Majoitusmyynti asukasta kohden

Vertailuun on otettu mukaan ne kunnat, seutukunnat ja maakunnat, joista on saatavissa majoitustilastoja ympäri vuoden. Alueita oli vertailussa yhteensä 109. Mikään alueista ei ollut paras kaikilla mittareilla mitattuna, mutta kärkeen sijoittuneet alueet olivat kaikki vahvoja sesongin tasaisuudessa. Toisin sanoen näillä alueilla matkailijoita käy tasaisesti ympäri vuoden.

Koronavuosi oli haasteellinen matkailualalle ja matkailijamäärät vähenivätkin lähes kaikilla matkailualueilla. Vertailussa mukana olleiden matkailualueiden joukosta löytyy kuitenkin 8 matkailualuetta, joissa matkailijamäärä kasvoi vuoden takaisesta. Näistä mikään ei kuitenkaan yltänyt kärkikolmikkoon Vuoden matkailualue -vertailussa.

Vuoden matkailualueeksi Suomessa valittiin Itä-Lappi. Itä-Lappi sai vertailussa 85 pistettä 100:sta mahdollisesta.

Vuodelta 2020 päätettiin huomioida kunniamaininnoin myös suhteellisesti eniten yöpyneiden matkailijoiden määrää kasvattanut alue sekä alue, jossa matkailijoiden viipymä on pidentynyt eniten. Kunniamaininnan matkailijamäärän kasvusta sai Turun saaristo, missä rekisteröityihin majoitusliikkeisiin saapui 23 prosenttia enemmän matkailijoita kuin vuonna 2019.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa