Julkaistu 06.04.2021 0          

Sisustus-Nummi – sisäkattojen ja väliseinien ammattilainen

Infra-Cityn työmaalla Atte Lehtilä (vas.) ja Mikko Tykkyläinen, telineellä Joni Honkasalo ja taustalla Jussi Huhtamäki.

Uusi, näyttävä Infra-City-rakennus kerää katseet, kun saapuu moottoritietä pitkin Helsingin suunnasta Kupittaalle. Moderni, julkisivultaan pitkälti lasipintaa oleva rakennus on Turku Energian uusi pääkonttori, ja sen on määrä valmistua alkuvuonna 2022.

Työmaalla pitää kiirettä, sillä rakennus alkaa muotoutua sisätiloistaan parhaillaan asennettavien väliseinien myötä. Rakennuksen väliseinien, alakattojen ja akustiikkalevyjen asentamisesta vastaa vankalla ammattitaidolla turkulainen Sisustus-Nummi Oy.

–Aloitimme kipsiväliseinätyöt tässä kohteessa vuodenvaihteessa ja olemme mukana siihen asti, että rakennus on valmis. Viimeisenä tehdään alakattotyöt ja seinien akustiikka-asennukset kertoo Sisustus-Nummen Turun yksikön päällikkö Mikko Tykkyläinen.

Osoitteeseen Teollisuuskatu 40 nousevan Infra-City kiinteistön kokonaispinta-ala on reilut 7000 neliömetriä, josta toimistotilaa on 4000 neliömetriä. Väliseinäurakka kiinteistössä on mittava, sillä kipsiväliseiniä tarvitaan yhteensä yli 2000 neliötä.

Infra-City-rakennuksen on suunnitellut Sigge Arkkitehdit ja sen rakentamisesta vastaa Rakennustoimisto Lundén.

Sisäkattojen asennus on vaativaa erikoistyötä

Sisustus-Nummi on toiminut alalla yli 50 vuotta, ja aiemmin se keskittyi alakattojen asentamiseen ja akustointiin. Nykyisin yritys huolehtii lisäksi myös väliseinien asentamisesta.

–Rakennuttajat hakevat nykyisin lähes aina kokonaistarjousta, johon kuuluvat sekä kipsiväliseinät että alakatot. Yhteistyökumppaniksi valitaan mieluiten toimija, joka pystyy hoitamaan koko homman, kertoo Sisustus-Nummen työnjohtaja Atte Lehtilä.

Sisäkattojen asennus on vaativaa erikoistyötä, johon ei ole valmista koulutusta, vaan työn oppii tekemällä. Asentajien työ on fyysisesti vaativaa, lisäksi se vaatii tarkkaa kädenjälkeä ja ongelmanratkaisutaitoa – yllättäviä tilanteita kun tulee vastaan jokaisella työmaalla.

–Meillä on erittäin ammattitaitoiset työntekijät, jotka osaavat hommansa! Lisäksi meillä on hyvät kontaktit Rasekoon, joka kouluttaa osaajia rakennusalalle, ja sitä kautta olemme tarjonneet nuorille harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja. Monet heistä ovat jääneet opintojensa jälkeen meille töihin, mutta sen lisäksi tarvitsisimme taas lisää ammattitaistoisia väliseinäasentajia, kertoo Mikko Tykkyläinen.

Sisustus-Nummi toteuttaa vuodessa satoja projekteja

Sisustus-Nummi ja sen tytäryhtiö Rakenne-Tikka ovat Suomen suurimpia ja vanhimpia sisäkattoalan yrityksiä.

Sisustus-Nummi Oy toimii Turun ja Satakunnan, Helsingin, Tampereen ja Vaasan alueilla. Yrityksen kädenjälkeä näkee muun muassa Porin, Leppävaaran ja Impivaaran uimahalleissa, Logomossa, Turun yliopiston Arcanumissa sekä Turun Tiedepuiston uusi Trivium Retoriikka -rakennuksessa.

Sisustus-Nummi toteuttaa yhteensä noin 400 erikokoista projektia vuodessa. Yritys on tälläkin hetkellä mukana noin 50 työmaalla Turun alueella.

Yksi mielenkiintoinen tuleva hanke on Myllyn laajennusosa, jonne on tulossa Finnkinon elokuvateatteri.

–Sinne tarvitaan todella massiiviset väliseinät, jotka eristävät ääntä hyvin, kertoo Tykkyläinen.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa