Julkaistu 15.04.2021 0          

Raisiossa valmistettava Afrikan Tähti on 70-vuotias - uudistui juhlavuoden kunniaksi

Tuttu lautapeli Afrikan Tähti ei näytä tänä vuonna samalta, sillä Afrikan Tähteä julkaiseva Peliko päätti kunnioittaa pelin 70-vuotista menestystarinaa tekemällä siitä erikoispainoksen.

- Suomessa julkaistaan vuosittain pitkälle toistasataa peliä, joten on suorastaan ihmeellistä, että Afrikan Tähden tarina ulottuu jo seitsemälle vuosikymmenelle, Afrikan Tähden julkaisijan Pelikon tuoteryhmäjohtaja Jenni Jalava iloitsee.

Klassikkopelin juhlavuoden uusi ilme julkistettiin 15.4. toimittaja Pasi Heikuran juontamassa tiedotustilaisuudessa.

Vain juhlavuoden 2021 ajan myynnissä oleva peli on ilmeeltään täysin uudistettu. Sen suunnittelusta vastasi palkittu kuvataiteilija Matti Pikkujämsä.

Värejä ja hyvää muotoilua rakastava Pikkujämsä sanoo arvostetun pelin olleen mielenkiintoinen haaste.

-Harvoin, jos koskaan, pääsee uudistamaan jotain näin ikonista. Tämä alkuperäinen pelilauta on varmasti iskostunut kaikkien suomalaisten mieliin jo useiden sukupolvien ajan, Pikkujämsä kertoo.

Hänen mukaansa pelattavuuteen tehtyjä muutoksia ei juuri ole, mutta esimerkiksi perinteisiä rosvoja hänen uudistamastaan pelilaudasta ei löydy.

- Ei huolta, kyllä pelaajan edelleen täytyy rahoistaan huolta pitää, sillä rosvot ovat juhlavuoden versiossa korvattu leopardeilla. Ne vasta nopeasti rahat vievätkin, Pikkujämsä nauraa.

Kaikissa Afrikan Tähteen liittyvissä uudistuksissa ja suunnitelmissa ovat mukana myös Kari Mannerlan neljä tytärtä. Tekijänoikeuksista vastaava Minka Mannerla on toiminut tiiviissä yhteistyössä erikoispainoksen luomisessa. Myös muut kolme tytärtä ovat iloisia isänsä pelin juhlavuoden erikoispainoksen visuaalisesta ilmeestä.

Afrikan tähti -peliä valmistaa Raisiossa toimiva Martinex-yritys.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

04/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 19.04.2021


04-liite/2021Liite
to 19.04.2021


Seuraa meitä somessa