Julkaistu 26.04.2021 0          

Suomen laillisin podcast tehdään Turussa

Miksi lakimiehet lähtivät tekemään podcastia - mistä aiheet tulevat ja millaista palautetta kuulijat antavat - Turussa toimivan lakitoimisto Visma Leagalin lakimiehet Mika-Petteri Erkkilä ja Samuli Tuomikoski kertovat LakiCast-ohjelman taustoista.

Mistä idea LakiCast-podcastiin tuli?

–Ideaa oli pyöritelty jonkin aikaa, kun mietimme millä tavoin voisimme lähestyä asiakkaita – sekä olemassa olevia että mahdollisia potentiaalisia – ja antaa heille jotain uutta kulmaa ja lisäarvoa. Mietimme, että podcast olisi helppo vastaanotettava: sitä voi kuunnella matkalla työpaikalle tai iltalenkillä, se ei vaatisi erityistä paneutumista vaan olisi helposti saatavilla.

–LakiCastista haluttiin tehdä helposti lähestyttävä ohjelma, joka on ammattimainen sekä toteutukseltaan että sisällöltään, mutta ei perinteistä \\\"juristi-jargonia\\\". Lopputulosta on tähän mennessä kuunneltavissa yhdeksän jakson verran!

Millaista podcastin tekeminen on?

–Tekeminen vie paljon resursseja ja on työlästä. Työvaiheita on paljon, kuten vaikkapa aiheen miettiminen, käsikirjoittaminen, nauhoittaminen, raakaversion läpikuuntelut, editointi ja markkinointi. Koska podcastissa puhutaan oikeudellisista asioista, pohjatyön osuus yhteen jaksoon on suuri, sillä kaiken mitä puhutaan, on luonnollisesti oltava oikein. Tekeminen on kuitenkin hauskaa, ja podin tekemisessä oma luovuus pääsee kukkimaan, eli kyllä tässä plussan puolelle jää!

Mistä keksitte aiheet, ja oletteko saaneet palautetta?

–Aiheideoita tulee sekä meiltä molemmilta, markkinoinniltamme ja kollegoilta, välillä myös kuulijoilta. Palaute ollut oikeastaan vain positiivista, mikä on vähän ehkä huonokin juttu, kun kukaan keksi mitään kehitettävää!

Onko muilla lakitoimistoilla vastaavaa?

–Ei ole täysin uniikkia, että lakialan toimija pitää podcastia, mutta LakiCast on konseptissaan ainutlaatuinen. Muilla lähestymistavat ovat hieman erilaisia, ja ne ovat usein enemmän suunnattu alan sisälle.

Mikä on LakiCastin tulevaisuus?

Meillä on suunnitelmissa jatkaa tekemistä niin kauan kun meidän tarinoitamme käydään kuuntelemassa! Kausi 1. jatkuu kesään saakka, ja syksyllä tullaan takaisin mikrofonien ääreen työstämään kakkoskautta. Tavoitteena on myös kehittää konseptia mm. ottamalla mukaan vieraita.

LakiCastia voi kuunnella Spotifyn, Soundcloudin ja puhelimien podcast-sovellusten kautta.

Heli Nieminen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

04/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 19.04.2021


04-liite/2021Liite
to 19.04.2021


Seuraa meitä somessa