Julkaistu 21.04.2021 0          

Naantalin Musiikkijuhlat peruuttaa kesäkuun yleisökonsertit

Suomen festivaalikesän yleensä avaava Naantalin Musiikkijuhlat joutuu peruuttamaan kesäkuun yleisökonsertit koronatilanteesta johtuen. Tapahtuman oli määrä toteutua 8.-19.6. sisältäen 27 konserttia Naantalissa ja lähiseudulla. Festivaalia ei kuitenkaan peruuteta kokonaan, vaan kesäkuussa toteutetaan kolme verkossa striimattavaa konserttia, ja lisäksi muutama konsertti siirtyy sellaisenaan tai hieman muutettuna syksyyn sekä vuoteen 2022.

Päätöstä tapahtuman toteutusmuodosta ja -laajuudesta pitkitettiin mahdollisimman myöhään, jotta näkymä koronatilanteen ja rajoitusten kehittymiseen olisi kirkastunut. Viime viikkojen myönteisestä kehityksestä huolimatta kesäkuun alkupuolen epidemiatilannetta on kuitenkin edelleen vaikea ennakoida.

- Valmistelimme alkuvuoden aikana useita malleja, joilla valtaosa konserteista olisi ollut mahdollista toteuttaa rajoituksista huolimatta, jopa 60% normaalia pienemmällä yleisökapasiteetilla. Valitettavasti tällä hetkellä ei kuitenkaan ole näköpiirissä, että yleisötilaisuuksien rajoitukset ehtisivät helpottua läheskään riittävästi kesäkuun alkuun mennessä. Päätöksentekoa festivaalin toteutuksesta ei myöskään ole mahdollista venyttää enää yhtään pidemmälle, toteaa Naantalin Musiikkijuhlien toimitusjohtaja Suvi Innilä.

Kesäkuun loppuun asti voimassa olevassa tartuntatautilaissa on määritelty vaatimus kahden metrin turvavälistä ilmaantuvuusluvun ylittäessä 25. Musiikkijuhlien päätapahtumapaikassa Naantalin kirkossa tämä tarkoittaisi käytännössä vain noin 10 prosentin yleisökapasiteettia suhteessa normaaliin 650 hengen asiakasmäärään. Tämä ei mahdollista normaalin festivaaliohjelman toteuttamista, koska lipputulot muodostavat merkittävän osan tapahtuman budjetista.

- Päätös oli raskas ja surullinen, mutta se oli pakko tehdä, koska taloudelliset riskit kasvoivat liian suureksi, arvioi Naantalin musiikkijuhlasäätiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Ritvanen.

Vaikka varsinainen festivaali osin toteutuukin, jouduttiin samalla päättämään tapahtuman yhteydessä järjestettävän Vallis Gratiae -akatemian peruuttamisesta jo toistamiseen. Myös yhdessä Pelastaa Lapset ry:n ja Naantalin museon kanssa toteutettava Naantalin Lasten Musiikkijuhlat siirretään vuodella eteenpäin.

Yli 40-vuotias tapahtuma tarjoaa korkeatasoisia elämyksiä yleisölle ja työtilaisuuksia taiteilijoille – myös tulevaisuudessa

Vuodesta 1980 lähtien järjestetty, kamarimusiikkiin monipuolisesti keskittyvä Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista kulttuuritapahtumista.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 19.04.2021


04-liite/2021Liite
to 19.04.2021


Seuraa meitä somessa