Julkaistu 22.04.2021 0          

SDP:n Eloranta: Kulttuurin kaivattu tukipaketti vihdoin valmis

Marinin hallitus on päättänyt myöntää kulttuuri-, liikunta- ja tapahtuma-alalle merkittävän, yhteensä 230,86 miljoonan euron tukipaketin. Paketti sisältyy toiseen lisätalousarvioesitykseen, joka annetaan eduskunnalle 29. huhtikuuta. Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja (sd.) Eeva-Johanna Eloranta on erittäin iloinen siitä, että korona-kriisin takia pitkään ahdingossa ollut kulttuuri-, liikunta- ja tapahtuma-ala saavat nyt kaivattua lisätukea.

- On arvioitu, että kulttuuriala on kärsinyt pandemia-rajoituksista eniten ilmailualan jälkeen. Alalla on useita erilaisia taiteenlajeja, tapahtumanjärjestäjiä, freelancereita, yksinyrittäjiä ja muita toimijoita, joille aiempi apu on kohdistunut epätasaisesti ja väliinputoajiakin on ollut. Tarpeita on alan monimuotoisuuden vuoksi lukuisia. Paketissa on mukana sekä tapahtumatakuu että OKM:n tukikokonaisuus, joka koostuu apurahoista ja kulttuurialan toimijoille myönnettävistä avustuksista. On hyvä, että tukipaketti huomioi nyt alan moninaisuuden, Eloranta sanoo.

Liikunnan toimialalle esitetään 18,5 milj. euron määrärahaa. Tästä tulisi liikunta- ja urheiluseuroille 9 milj. euroa, liikuntajärjestöille 6 milj. euroa ja peruuntuneille tai tappioita kärsineille tapahtumille sekä tuleville tapahtumille 3,5 milj. euroa.

- Lapset ja nuoret ovat joutuneet kärsimään erityisen paljon pandemian takia ja liikkuminenkin on vähentynyt merkittävästi. Jälleenrakentamisessa on varmistettava, että jokainen lapsi ja nuori pysyy yhteiskunnassa mukana. On tärkeätä saada lapset ja nuoret takaisin myös liikunnan pariin, sillä liikunnan harrastaminen lisää hyvinvointia ihan tutkimustenkin mukaan, Eloranta korostaa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

04/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 19.04.2021


04-liite/2021Liite
to 19.04.2021


Seuraa meitä somessa