Julkaistu 29.04.2021 0          

K-ryhmän vuoden kasvattajakauppiaiksi valittiin Kari Mylén Loimaan K-Raudasta ja Turo Tikanmäki Turusta

K-ryhmän vuoden kasvattajakauppiaiksi valittiin Risto ja Hannele Niklas-Salminen (Intersport Koskikeskus, Tampere), Turo Tikanmäki (K-Market Deli ja Moikoinen, Turku, ja K-Market Masku) sekä Kari Mylén (K-Rauta Loimaa).

Loimaan K-Raudan kauppiaana jo lähes 16 vuoden ajan toiminut Kari Mylén on valittu K-ryhmän vuoden kasvattajakauppiaaksi. Vuoden kasvattajakauppiaan kunniamaininta on tunnustus ansiokkaasta työstä henkilökunnan kouluttamisessa ja uusien K-kauppiaiden kasvatustyössä.

Kari Mylén aloitti K-kauppiasuransa vuonna 2005 ja on toiminut siitä lähtien K-Rauta Loimaan kauppiasyrittäjänä. Mylén kertoo tunnustuksen tulleen hänelle iloisena yllätyksenä.

”K-kauppiasyrittäjyydellä on yli sadan vuoden juuret. Tietoa ja osaamista on siirretty aina eteenpäin, ja nuoremmat sukupolvet ovat soveltaneet oppimaansa omassa työssään ja toimintaympäristössään. Tämä viestikapula on nykypäivänä ihan yhtä tärkeä. Olen itse saanut työurani alussa paljon korvaamatonta oppia muilta kauppiailta, työkavereilta ja esimiehiltäni, ja on ilo päästä nyt jakamaan tietoa ja kokemuksia eteenpäin”, Kari Mylén kiteyttää.

Mylén kokee kasvattajakauppiaana toimimisen antaneen paljon myös hänen omaan työhönsä. ”Sitoutuneet nuoret kauppiaanalut haluavat kehittyä ja kyseenalaistavat asioita. Kasvattajakauppiaana toimiessa pysyy itsekin hyvin ajassa mukana ja saa omaan työhön lisää puhtia ja virtaa”, Mylén kertoo.

Yhtenä kriteerinä vuoden kasvattajakauppiaan tunnustuksessa on työ henkilökunnan kehittämisen parissa. ”Rauta- ja erikoiskaupassa jatkuva kouluttautuminen on elinehto. Maailma muuttuu kovaa vauhtia: esimerkiksi markkinointi on nykyisin jatkuvaa, jokapäiväistä tekemistä, ja verkkokauppa on tullut kivijalkakaupan rinnalle jäädäkseen.”

”Meillä rautakaupassa erikoismyyjien työ muuttuu koko ajan vaativammaksi. Niin ammatti- kuin kuluttaja-asiakkailla tieto- ja osaamistaso on usein korkealla: he saattavat tutkia asioita verkosta ja muodostaa oman vahvan mielipiteensä jo ennen yhteydenottoa kauppaan. Vaatii myyjältä kovaa asiantuntemusta pystyä tuottamaan aiheeseen jo hyvin vihkiytyneelle asiakkaalle lisäarvoa”, Mylén jatkaa.

Loimaan K-Raudassa kevät on lähtenyt liikkeelle positiivisissa merkeissä.

”Rautakauppiaille kevään odotus vastaa hiukan joulun odotusta, kun työn rytmi muuttuu auringon mukana täydellisesti. Henkilökunta ja asiakkaat ovat olleet koronan vuoksi kovilla, mutta nyt alkaa näkyä valoa tunnelin päässä. On mukava nähdä kaikki hyvällä ja valoisalla mielellä, aktiivisina touhuilemassa. Teemme myös kaupalla talven aikana perinteisesti uudistuksia. Olemme muun muassa ottaneet uusia tuotealueita esille ja tuoneet porealtaiden ja grillien kaltaisia tuotteita voimakkaammin esille”, Mylén kertoo.

Kolmen K-marketin kauppias

Kolmen K-Marketin kauppias Turo Tikanmäki Turusta on valittu K-ryhmän vuoden kasvattajakauppiaaksi. Vuoden kasvattajakauppiaan kunniamaininta on tunnustus ansiokkaasta työstä henkilökunnan kouluttamisessa ja uusien K-kauppiaiden kasvatustyössä.

Vuoden kasvattajakauppias -tunnustuksen saanut kauppias Turo Tikanmäki on oman kauppiasuransa aikana kulkenut jo viiden kauppiaskasvatettavan rinnalla. Jokainen matka on ollut ainutlaatuinen ja opettavainen myös kauppiaalle itselleen.

”Kauppiasharjoittelija on erinomainen sparrauskaveri. Harjoittelijalla on myös oman kauppiaskoulutuksensa kautta uusinta kaupan alan tietoa, joten hänen rinnallaan pysyn itsekin ajan hermolla”, Tikanmäki kertoo kasvattajakauppiasroolin parhaista puolista.

Tikanmäen mielestä kasvattajakauppiaan rooli on kulkea kauppiasharjoittelijan rinnalla ja tukea tämän kehittymistä. Suurin osa kauppiasvalmennettavista on kokeneita kaupan alan ammattilaisia ja harjoittelussa vastuuta lisätään.

Turussa ja Maskussa toimivien kolmen K-Marketin Deli, Moikonen ja Masku kauppias teki oman kauppiasharjoittelunsa 14 vuotta sitten nykykyisin K-Supermarket Raisio Centerin kauppiaan Timo Köntän ohjauksessa. Kauppiaskasvattajan esimerkki on vaikuttanut merkittävästi Tikanmäen omaan työskentelytapaan kauppiaana.

Turo Tikanmäen oma kauppiasura alkoi vuonna 2007 Turussa pienessä 100 neliömetrin kokoisessa Aninkaistenkadun K-extrassa. Kun hän vuonna 2009 sai avattavakseen uuden K-Market Delin Turun Hirvensalossa, hän päätti ryhtyä kasvattajakauppiaaksi ja ottaa kauppiasharjoittelijan rinnalleen avaamaan uutta kauppaa.

Sami Aalto K-Rauta-kauppiaiden johtoon

K-Rauta Kuninkojan kauppiasyrittäjä Sami Aalto on valittu valtakunnallisen K-Rauta-ketjun johtokunnan puheenjohtajaksi. Hänet valittiin myös K-rautakauppiasyhdistyksen hallitukseen. Luottamustehtävässään hän edustaa K-Rauta-kauppiaita ja osallistuu koko ketjun kehittämiseen yhdessä Keskon ketjuyksilön kanssa.

Sami Aalto aloitti K-Rauta-kauppiasyrittäjänä vuonna 2006 ja siirtyi nykyiseen kauppapaikkaansa Raisioon maaliskuussa 2008. Hän on kolmannen polven K-kauppias.

Maria Puhakka K-kauppiaiden valtakunnalliseen luottamustehtävään

Turkulainen K-Market Puhakan kauppiasyrittäjä Maria Puhakka on valittu valtakunnallisen K-Market-ketjun johtokuntaan. Luottamustehtävässään hän pääsee tuomaan alueensa kauppiaiden näkemystä koko ketjun kehittämiseen.

Maria Puhakan kauppiasura alkoi nykyisessä kauppapaikassa kesäkuussa 2007, ja hän on toisen polven K-kauppias.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

04/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 19.04.2021


04-liite/2021Liite
to 19.04.2021


Seuraa meitä somessa