Julkaistu 03.05.2021 0          

Finnsiirto-konsernin yritykset yhdistävät toimintojaan saman katon alle

Finnsiirto Oy:n toimitiloissa voi tutustua Finnsiirto Groupin eri tuotekategorioiden koneisiin. Koneita esittelemässä Peter Henriksson, Kalle Dahlman ja Kimmo Tiittanen.

Vuonna 2020 muodostettu valtakunnallinen konetalo Finnsiirto Group on alkanut yhdistellä toimintojaan ollakseen entistä lähempänä asiakkaitaan ja tarjotakseen joustavasti kaikkia palveluitaan sekä edustamiaan konemerkkejä saman katon alta.

Finnsiirto-konsernin yritykset ovat Suomessa alansa johtavia toimijoita koneiden maahantuonnissa, myynnissä ja jälkimarkkinointipalveluissa. Yrityskokonaisuus koostuu muun muassa Hyundai-, Avant- ja Ausa-trukkeja ja työkoneita myyvästä, vuokraavasta ja niitä huoltavasta Finnsiirto Oy:sta, henkilönostimien huoltoon ja myyntiin keskittyvästä Simeri Oy:stä ja Suomen Telakone Oy:sta, joka on Suomen merkittävimpiä maansiirtokonealan yrityksiä.

Telakoneen päätoimipaikka sijaitsee Humppilassa. Yritys on Hyundai-maansiirtokoneiden maahantuoja, edustaa myös Airman-minikaivinkoneita sekä myy kattavasti kaiken merkkisiä käytettyjä maansiirtokoneita ja niiden työlaitteita.

Simeri Oy on erikoistunut teollisuuden kunnossapitoon ja konemyyntiin nostolaitepuolella. Yrityksen edustamiin merkkeihin kuuluvat henkilönostin merkeistä Snorkel, Genie sekä Nagano. Simerillä on myös useita muita merkkiedustuksia, uusimpana kotimaiset Leguan-henkilönostimet.

Yhteensä 120 työntekijää työllistävään konserniin kuuluu myös hydrauliikka- ja pneumatiikkatuotteisiin, työkaluihin sekä hydrauliikkaletkujen valmistukseen erikoistunut Espoon Teollisuuspalvelu Oy.

Valtakunnallinen palveluverkosto

Finnsiirto Groupin toimipaikkoja yhdistämällä pyritään siihen, että asiakas saisi koko konekannalleen palvelun samasta paikasta, kertoo Finnsiirto Oy:n myyntijohtaja Kalle Dahlman.

Esimerkiksi Turussa Simeri on jo siirtänyt toimintansa Finnsiirron päätoimipaikkaan Liedon Avantiin, jossa on iso ja moderni korjaamo, työkoneiden showroom sekä laaja Demopark satoine työkoneineen.

- Muuallakin Suomessa pyrimme jatkossa hakemaan synergiaetua siitä, että asiakkaat tavoittavat meidät samasta paikasta. Kaikki toimipaikkamme sijoittuvat näkyvästi valtaväylien varrelle. Meidät muistetaan ja meille on helppo tulla, Dahlman toteaa.

Nopeasti palvelevan konetalon valtakunnallinen kenttähuolto pääsee joustavasti liikkeelle logistisesti hyvillä paikoilla sijaitsevista toimipisteistä, joita on Liedon lisäksi muun muassa Tampereella, Humppilassa, Nummelassa, Jyväskylässä, Oulussa, Porissa ja Espoossa.

- Omien huoltomiestemme lisäksi meillä on Suomessa myös huoltoa tukeva alihankkijaverkosto. Meillä on yli 20 valtuutettua huoltopistettä eri puolilla Suomea - pohjoisin huoltopisteemme löytyy Kittilästä. Baltiassa toimimme Tallinnasta ja Paidesta käsin, Dahlman kertoo.

Kokonaisvaltaista palvelua, myös diginä

Finnsiirto Group muodostettiin keväällä 2020 pahimpaan korona-aikaan. Koko ensimmäisen vuoden ajan konsernissa on kehitetty vallitsevaan tilanteeseen sopivia toimintoja ja tuotu asiakaspintaan sellaisia digitaalisia työkaluja, joilla asiakkaan palvelukokemusta on voitu parantaa.

- Olemme nopeuttaneet ja tehostaneet palvelua muun muassa ottamalla käyttöön kaikille konemerkeille- ja malleille soveltuvan kalustohallintajärjestelmän. Sen kautta pystytään esimerkiksi lähettämään huoltokutsut ja -pyynnöt niin, että meille on myös aina turvallista tulla. Koneet voi jopa noutaa ketään tapaamatta. Huolto kuitataan järjestelmän kautta, Kalle Dahlman mainitsee.

- Vaikka tilanne on nyt mikä se on, pyrimme olemaan palveleva konetalo – myös kokonaisuudessaan, konsernin tasolla, Dahlman toteaa.

Finnsiirto Groupin palvelukonsernissa pyritään myös siihen, että koneita on aina varastossa nopeisiin toimituksiin.

- Meillä on koko ajan maanlaajuisesti noin 500 koneen varasto. Uusien koneiden lisäksi on myös laaja valikoima vaihtokoneita sekä erittäin kattava valikoima trukkeja lyhyille- ja pitkäaikaisille vuokratarpeille, Kalle Dahlman muistuttaa.

Trukkeja vuokralle – tai omaksi ja omissa väreissä

Jo yli 30 vuotta sitten perustettu Finnsiirto Oy myy ja vuokraa, sekä huoltaa ja ylläpitää itse maahantuomiensa sisä- ja ulkologistiikan materiaalinkäsittelykoneiden lisäksi kaikki trukkimerkit ja muut työkoneet mallista riippumatta. Myös varaosia ja lisävarusteita löytyy kaikkiin konemerkkeihin.

Koneitten vuokraus on kasvanut koko ajan, mikä tukee myös muuta toimintaa.

- Vuokrakoneiden tarvetta yrityksissä kasvattaa näin koronan aikaan epävarmuus siitä, ettei useinkaan tiedetä koneiden tulevaa tarvetta. Meiltä on aina mahdollista vuokrata joko yksittäisiä koneita tai vaikka yrityksen koko konekanta. Myös erilaiset rahoitusvaihtoehdot ovat lisääntyneet, kertoo Finnsiirron kehitysjohtaja Kimmo Tiittanen.

Uutta konetta harkitsevan kannattaa pitää mielessä EU:n uudet päästöluokitukset, joiden vuoksi mallit uudistuvat parhaillaan.

- Uusista moottorien päästöluokituksista johtuen meille tulee koko ajan uusia malleja sekä trukki- että muiden työkoneiden puolelle, Tiittanen muistuttaa.

Uuteen trukkiin Finnsiirto tarjoaa nyt veloituksetta myös asiakkaan haluaman värin.

- Huhtikuun loppuun asti jatkuvassa kampanjassamme uusiin Hyundai 3-pyöräisiin 1,5 - 3,5 tonnin sähkötrukkeihin sekä Stage V-malliston 2.5 - 5.0 tonnin dieseltrukkeihin saa nyt veloituksetta kustomoidun värin, vaikkapa yrityksen brändivärien mukaan, ehdottaa Tiittanen.

Hyundai-sähkötrukkeja saa nyt myös tehokkailla Li-Ion akuilla varustettuina.

Finnsiirto myy Avant-kuormaajia yksityis- ja ammattikäyttöön.

Finnsiirto myy Avant-kuormaajia yksityis- ja ammattikäyttöön.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

04/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 19.04.2021


04-liite/2021Liite
to 19.04.2021


Seuraa meitä somessa