Julkaistu 11.05.2021 0          

Kirkkopuiston Terassi avautuu tulevana lauantaina 15.5.

Turun kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen Tuomiokirkonpuistoon levittäytyvä Kirkkopuiston Terassi aukeaa lauantaina 15. toukokuuta klo 12, ja se on auki sään salliessa joka päivä elokuun puoleen väliin saakka.

Tällä hetkellä terassi avautuu päivittäin kello 12, anniskelu loppuu klo 17 ja ravintolat tarjoavat ruokaa klo 18 saakka.

Alue on suunniteltu lähtökohtaisesti pitämään yllä suuria etäisyyksiä ja mahdollistamaan turvavälit. Jokaiselle asiakkaalle on istumapaikka pöytäryhmässä, jotka sijoittuvat vähintään kahden metrin etäisyydelle toisistaan. Alueelle otetaan enintään 800 henkilöä sisään samanaikaisesti.

Turun Kirkkopuiston Terassi keräsi viime vuonna yli 76 500 kävijää heinä–elokuun aikana. Tänä vuonna terassialue on auki toukokuusta elokuulle, ja kävijämääräksi arvioidaan yli 120 000 kävijää.

– Viime vuoden yhteisterassikonsepti oli luova keino tuoda eloa epidemiarajoitusten runtelemalle ravintola-alalle. Ideologiamme on kuitenkin suurempi: näemme, että elämäniloa ja monimuotoista kaupunkikulttuuria kaivataan muulloinkin kuin vain poikkeusvuosina, kertoo Kirkkopuiston Terassin tuottaja Samuli Pasanen.

Yhteisterassi tullaan toteuttamaan ainakin seuraavina kolmena kesänä.

Ulkoilmaterassi työllistää yli 60 ravintola-alan työntekijää

Viime vuoden tapaan yhteisterassilla tulee olemaan seitsemän ravintolatoimijaa samanaikaisesti.

Osa toimijoista vaihtuu kesän aikana, joten muuttuva ravintolakattaus tarjoaa useammalle ravintolayrittäjälle mahdollisuuden paikata kassavirtaa piinaavan vuoden jälkeen. Yhteisterassi työllistää yli 60 henkeä kesän aikana.

– Juomatoimijoina meillä on koko kesän cocktailbaari, viinibaari ja paikallinen panimo. Turun tulevan kauppatorin kahvilatoimijaksi valittu kahvila Otava tarjoaa myös koko kesän läpi perinteisiä kahvilatuotteita. Ruokapalettimme tulee puolestaan vaihtumaan: alkukesän saamme herkutella aasialaishenkisellä ruoalla, kuten bao buneilla ja dumplingseilla, meksikolaisella ruualla ja roomalaistyylisillä palapitsoilla. Heinäkuussa kattaus muuttuu avotulella valmistettuihin burgereihin, japanilaiseen makumaailmaan ja pieteetillä valmistettuun kasvisruokaan, Samuli Pasanen kertoo.

Perheen pienimmille kesäkahvila Otava valmistaa yhteistyössä Muru Baby Foodsin kanssa luomuraaka-aineista valmistettua lastenruokaa. Tulevan kesän lounaat sisältävät viime vuotta enemmän vaihtelua ja monipuolisia makuja.

Shift Business Festivaali järjestää terassialueella liikelounaita ja after work -tilaisuuksia työporukoille. Yhteistyötä tehdään myös Turun Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa, kun kesä–heinäkuun ajan joka torstaiaamu terassialueella järjestetään Papin aamukahvit terassilla -kahvittelusarja.

Paljon ohjelmaa

Tasokkaan terassiruokailun ja levähdyspaikan lisäksi Kirkkopuiston Terassi tuo menoa kesäpäiviin. Alueella nautitaan keskiviikkoisin maksuttomista jazz-konserteista, ja viikonloppua kohden paikalliset levynpyörittäjät luovat tanssitunnelmaa puistoon. Kesän aikana neljänä sunnuntaina järjestetään Design Sundays -marketit, josta voi tehdä design-löytöjä kiinnostavilta ja lupaavilta muotoiluosaajilta.

– Loppukesästä järjestetään lisäksi Turku Craft Beer Park -pienpanimotapahtuma, Viinipuisto-tapahtuma ja Turku Kaffe Fest, joissa kävijät voivat tutustua juomakulttuurin trendeihin ja vakisuosikkeihin, Pasanen avaa tapahtumakattausta.

Kirkkopuiston Terassilla tullaan järjestämään myös Turun kymmenvuotiskulttuurijuhlavuoden ohjelmasisältöjä, ja siksi kulttuuri ja taide ovat näkyvästi mukana yhteisterassilla. Kulttuurialan tekijöitä vinkataankin ottamaan yhteyttä joko Kirkkopuiston Terassiin tai Turun kulttuurijuhlavuoden järjestäjiin.

Ilmastotekoja hiilineutraalin kaupungin eteen

Osaksi Tuomiokirkontorille ja osaksi puistomiljööseen sijoittuva yhteisterassi pitää tärkeänä, että kaupunkien vehreät keitaat säilyvät tulevaisuudessakin elinvoimaisina. Kirkkopuiston Terassin kummi, teknologiayritys Reaktor mahdollistaa alueen logiistiikan järjestämisen sähköauton voimin ja tukee hiilineutraaliuteen tähtäävien tekojen saavuttamista. Kirkkopuiston Terassi on osa ilmastojoukkuetta, jonka tavoite on hiilineutraali Turku vuonna 2029.

Kaupunkilaiset pääsevät lisäksi kesän aikana osallistumaan kollektiiviseen kaupunkiviljelyprojektiin, joka toteutetaan yhteistyössä Dodo ry:n, Valonian ja Turun kaupungin kanssa.

Tapahtumat Kirkkopuiston Terassilla

- Joka keskiviikko maksuton jazz-konsertti Cathedral Park Jazz

- Joka torstai paikalliset DJ’t soittavat musiikkia Puisto-Discossa

- Papin aamukahvit Kirkkopuiston Terassilla joka torstai 10-11.30 kesä–heinäkuussa 3.6. alkaen

- Terassiviljelypäivä 1.6.

- Design Sundays -marketit 6.6., 20.6., 18.7. ja 1.8.

- Turku Craft Beer Park 1–3.7.

- Viinipuisto 23–24.7.

Yhteisterassin ravintolat:

- Kesäkahvila Otava. Mukana koko kesäkauden.

- Kakola Brewing Company. Mukana koko kesäkauden.

- Viinibaari Vinho. Mukana koko kesäkauden.

- The Cow. Mukana koko kesäkauden.

- Wood & Fire Pizza. Mukana touko–heinäkuu.

-Taco Pico de Gallo. Mukana touko–heinäkuu.

- Yum Bao. Mukana touko–heinäkuu.

- Tiirikkala Turn Up. Mukana heinä–elokuu.

- Kuori. Mukana heinä–elokuu.

- Karu Izakaya. Mukana heinä–elokuu.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa