Julkaistu 11.05.2021 0          

Ravintola Grädda avautuu jokirantaan toukokuun lopussa

Grädda avautuu toukokuun lopussa, kertovat Gräddan ravintolapäällikkö Emma Bergqvist ja VoiVeljien toimitusjohtaja Janne Juvonen. Kuva: Mika Okko/VisitTurku

Turun ravintola-ala saa toukokuun lopussa takaisin sen, minkä pandemia vei. Muun muassa ravintola Paninista ja Smöristä tuttu Voiveljet-yritys avaa uuden ravintolan ja juhlatilan Tuomiokirkon ja Piispankadun tuntumaan, keskelle yliopistokampusta.

Grädda-nimen saanut ravintola aloittaa toimintansa historiallisessa puutalossa, joka tunnettiin aiemmin ravintolana nimellä Hus Lindman.

Tavoitteena on avata toukokuun toiseksi viimeisenä päivänä.

Voiveljet Oy:n toimitusjohtaja Janne Juvonen muistaa hyvin sen surullisen hetken, kun tila ensimmäisenä pandemiakeväänä vapautui. Kun myöhemmin eteen tuli puolivahingossa mahdollisuus päästä vuokralaiseksi, ei asiaa tarvinnut kahdesti miettiä.

Gräddan ravintolapäällikkö Emma Bergqvist kehuu, että tila on upea ja sijainti rauhallinen, mutta lähellä kaikkea.

Juvonen kertoo, että Gräddan ruokalista on “klassinen, mutta ei pölyttynyt”.

- Tyylikästä, yksinkertaista, rehtiä ja maukasta ruokaa hyvistä raaka-aineista. Esikuvia voi hakea vaikkapa Tukholman klassikkoravintoloista. Lounas suunnitellaan istumatyötä tekevien tarpeisiin ja kasvisvaihtoehto on tarjolla joka päivä, Juvonen kertoo.

Gräddassa on 170 asiakaspaikkaa sisällä ja terassilla satakunta. Avoinna Grädda on kesän ajan joka päivä lounaasta yhdeksään, kymmeneen illalla. Syksystä ravintola on iltaisin auki tilauksesta.

Markkinointipäällikkö Sini Hallisto valaisee nimen taustaa näin:

- Grädda on monisävyinen ja -tulkintainen: se vihjaa niin kermaan (joka tekee kaikesta hyvää), suihkuseurapiiriin kuin uunissa paistamiseen. Lisäksi se sopii hyvin Voiveljien ravintolaperheeseen. Grädda on Smörin kauan kadoksissa ollut sisko!

Myös ravintola Panini uudistui

Voiveljet Oy on vuonna 2008 perustettu turkulainen ravintola- ja catering-alan yritys, jolla on ravintoloita Aurajoen rannalla yläjuoksulta alajuoksulle, fine diningista rentoon oleiluun: Panini, Tiirikkala, Smör, E. Ekblom, Göran ja Bruukki, sekä juhlatilat Neuvolansali ja Vanhapanini.

Tänä keväänä ravintoloista on uudistunut Panini.

Panini on sijainnut jokseenkin samalla paikalla liki neljännesvuosisadan, ja sen perustajatkin vaikuttavat edelleen yrityksen taustalla.

Toisen pandemiakevään sulun aikana ravintolatilassa on tehty uudistuksia, joilla on parannettu viihtyisyyttä ja tilan jaettavuutta. Siirrettävillä elementeillä voidaan toteuttaa asiakkaille nyt myös yksityisempiä nurkkauksia ja äänimaisema on rauhoittunut.

Janne Juvonen lupaa, että Paninin ruoka- että juomalistaan on tuotu enemmän varianssia ja hauskuutta.

Lisäksi sali- ja keittiöhenkilökunnan toimintoja on tuotu lähemmäs asiakasta, jotta ollaan aidosti läsnä ja saavutettavissa, kertoo ravintolapäällikkö Janita Suhonen.

Paninin uudesta Deli-nurkkauksesta voi ostaa aterian myös mukaan. Paninin herkkuja saa ostaa myös K-ketjun kaupoista Turussa.

Ravintola Panini näyttää nyt tältä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa