Julkaistu 27.05.2021 0          

Uusi kulttuuriravintola laajentaa Aurajokirannan terassitarjontaa

Turun Kaupunginteatteri avaa Aleksis Kiven aukiolle oman ravintolan 11. kesäkuuta. Kulttuuriravintola Viides näyttämö tuo teatterin toimintaan repertuaarikeittiön, joka tarjoilee makuja kotimaisista klassikoista kansainvälisiin uutuuksiin. Kesän ajan tarjolla on baari- ja terassiruokaa. Arkilounas ja teatteri-illalliset lisätään valikoimaan syksyn esityskauden myötä.

Ravintolatoimintaa omilla ehdoilla

Teatterin siipeen peruskorjauksen yhteydessä rakennetun ravintolan vuokrasopimus Kiven yrittäjien kanssa päättyi loppuvuodesta 2020. Pitkällisen harkinnan jälkeen teatterilla todettiin, että ottamalla toiminta omiin käsiin pystytään palvelemaan parhaiten ja hallitusti sekä talon henkilökuntaa, teatteriyleisöä että viihtymispaikkaa etsiviä kaupunkilaisia.

“Ravintolan on tarkoitus tukea teatteritoimintaa: yleisön näkökulmasta se vahvistaa elämyksellistä teatterikokemusta ja talon näkökulmasta se vahvistaa teatterin taloutta ja sitä kautta mahdollistaa jatkossa entistä hienompaa teatterisisältöä”, tarkentaa toimitusjohtaja Arto Valkama.

Pääroolin lautasella saavat kiinnostavat makuyhdistelmät

Viidennen näyttämön keittiön ohjaajaksi astuu Ville Rantanen. Tampereen teatteriravintola Tillikassa uransa aloittanut keittiöpäällikkö on kerännyt oppia alalta eri puolilta Suomea ja saanut jo tuntumaa Turkuun ravintola Karun keittiössä.

“Tämä on äärettömän hieno mahdollisuus tuoda uusia makuja ja tekniikoita Turun tasokkaalle ravintolakentälle. Lapissa työskennellessä ja kalastaessa opin arvostamaan luontoa, ja kotimaan parhaat antimet tulevat ehdottomasti maistumaan Viidennellä näyttämöllä”, Rantanen kuvailee.

Kulttuurista lisämaustetta iltaan

Puitteet viihtymiseen ravintolassa ja sen 100-paikkaisella terassilla on visioinut teatterin pukusuunnittelija Tuomas Lampinen. Teatteritunnelmaa tilaan lisätään kulttuuriohjelmalla.

\"Suunnitteilla on pienimuotoista ohjelmaa, mutta emme aio kilpailla lähistön terassien kanssa volyymitasossa, vaan meidän keitaamme jokirannassa tarjoaa ensisijaisesti ruokaa ja palvelua, joka saa hymyn huulille. Viidennen näyttämön iltoja saattaa ilahduttaa esimerkiksi lausuntaesitys, dj tai terassin suurelle taideseinälle tuotu ohjelma. Olemme aina avoinna taiteelle”, Kiviranta kuvailee konseptia.

Kulttuuriravintola on ensi-illastaan 11.6. alkaen avoinna toistaiseksi ma-la klo 12–20. Koronarajoitusten sen salliessa aukioloaika on ma-to 12–23, pe-la 12–01. Syksyllä katse käännetään sisätiloihin ja tarjolla on vaihtuva ruokalista sekä teatterimenu.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Trans Aarnio Oy

Trans Aarnio Oy

Autokuljetuksia, Kuljetusliikkeitä, Maanrakennusala, Paalutustöitä, Rakentaminen

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa