Julkaistu 28.05.2021 0          

Uusi merellinen Kesätori ja Saaristomerestä kertova näyttely Forum Marinumissa

–Turku on maailman kauneimman saariston pääkaupunki, ja se palvelee sekä matkailijoita että kaupunkilaisia porttina saaristoon. Merellisyys on tärkeä painopistealue Turun kehittämisessä, ja nyt Forum Marinumissa avautuva uusi näyttely ja Kesätori ovat erinomainen esimerkki yhteistyöstä, jota Turussa tehdään, iloitsee yhteysjohtaja Antti Kirkkola Turun kaupungilta.

Tänä kesänä Forum Marinumissa on koettavissa entistä laajempi, elämyksellinen Merikeskus, jossa saaristo tuodaan kosketusetäisyydelle. Uusi näyttely täydentää pysyvästi Forum Marinumin tarjontaa.

Uusi näyttely on nimetty Saaristomeren saarien ja luotojen lukumäärän mukaan, ja se on nimeltään 40 000+. Näyttely tuo yhteen saariston ihmiset, elämäntavan ja luonnon. Se on täynnä hauskaa toiminnallista sisältöä, johon kaiken ikäisten kävijöiden on helppo tutustua.

Minidokumentit tutustuttavat saariston asukkaiden elämään ja ääniteoksessa pääsee Turku-Tukholma -matkalle. Merelliseen maisemaan voi uppoutua videoteoksessa, joka kuljettaa katsojan ympäri saariston, vuodenajasta ja tunnelmasta toiseen. Kaarevan tilan seinille heijastettu pysäyttävä teos tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua luonnon äärellä.

- Näyttelystä saa vinkkejä vastuulliseen matkailuun saaristossa. Näyttelyssä voi kokeilla pelejä, jotka osoittavat, miten oman arjen valinnat vaikuttavat meren tilaan, kertoo koordinaattori Selina Raunio.

Näyttely on luotu yhdessä laajan kumppaniverkoston kanssa: Visit Turku, Visit Parainen, Visit Kemiönsaari, Visit Naantali, Metsähallitus, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Pidä Saaristo Siistinä ry, John Nurminen Säätiö, Turun suomalaisen yhteiskoulun lukio ja Ruissalon luontokoulu.

Merellinen kesätori tarjoaa ruokamatkamuistoja

Forum Marinumin edustalle on koottu tänä vuonna toiminnallinen Kesätori.

–Kesätori tarjoaa merellisiä kokemuksia ja elämyksiä ja tuo saariston yrittäjien palvelut ja tuotteet esiin hienolla tavalla, kertoo Turun kaupungin kehityspäällikkö Päivi Pohjolainen.

Kesätorilla on viikoittain vaihtuvaa ohjelmaa 31.5. alkaen kymmenen viikon ajan. Ohjelmassa on muun muassa saariston yrityksiä kertomassa parhaita vinkkejä saaristomatkailuun, pyhiinvaellusreittiin tutustumista, liikuteltava planetaario ja paljon muuta. Ohjelmassa on kiinnitetty huomiota lapsille suunnattuihin tekemisiin.

- Esimerkiksi Korpoströmin saaristokeskuksen Junnulabra vierailee kesätorilla useaan otteeseen ja siellä tehdään labrakokeiluita ja tutkitaan Itämerta. Vaihtuvaan ohjelmaan voi tutustua Forum Marinumin verkkosivuilla, vinkkaa Kesätorin koordinaattori Charlotta Holtari.

Kesätorilla on heinäkuun viikonloppuina mahdollisuus tutustua myös lähiseudun tuottajien herkullisiin ruokamatkamuistoihin.

- Torilla pääsee maistelemaan ja ostamaan kotiin viemisiksi muun muassa voikukkamarmeladia, nokileipää ja raparperihilloa, kertoo Turun yliopiston Brahea-keskuksen projektipäällikkö Mervi Louhivaara.

Mukana Kesätoria toteuttamassa ovat Turun kaupunki, Forum Marinum, Visit Turku, Paraisten kaupunki, Turun yliopiston Brahea-keskus, Turun museokeskus, Visit Naantali, Kaarinan kaupunki, Paavo Nurmi Games, Kesärauha, Metsämäki Arena sekä monia muita toimijoita.

Kesätoriin voi tutustua koronaturvallisesti. Kesätorilla noudatetaan viranomaismääräyksiä, turvavälejä ja käytetään maskeja.

40 000+ -näyttelyyn voi tutustua koronaturvallisesti. Näyttelyn kävijämäärä on rajoitettu ja käytössä on ennakkovarausjärjestelmä.

Näyttelyyn ja kesätoriin liittyvät tarkemmat tiedot löytyvät Forum Marinumin verkkosivuilta


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa