Julkaistu 02.06.2021 0          

Meyer Turku katsoo vaikeasta viime vuodesta huolimatta tulevaisuuteen

Meyer Turku Groupin talousluvut on julkaistu tiistaina. Laivanrakentajaryhmällä on ollut kaksi vaikeaa vuotta, mutta yhtiöt ovat nyt pikkuhiljaa siirtymässä parempaan suuntaan.

”Viime vuosi oli monella tapaa ainutlaatuisen vaikea, erityisesti koronan aiheuttamien korkeiden ylimääräisten kustannusten takia. Tilauskirjamme sopeuttaminen ja sitä seurannut tuotantokapasiteettimme sopeuttaminen vaikuttivat toimintaamme voimakkaasti vuonna 2020. Näemme kuitenkin lupaavia merkkejä toipumisesta sekä risteilymarkkinoilla että oman yhtiöryhmämme talousluvuissa. Työskentelemme jo koronakriisin jälkeisten aiheiden, kuten kestävän kehityksen mukaisen laivasuunnittelun, parissa”, Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer sanoo.

Meyer Turku luovutti viime joulukuussa Carnival Mardi Gras- risteilijän. Aikaisemmin kesällä yhtiö onnistui neuvottelemaan asiakkaidensa kanssa tilauskirjan venyttämisestä vuoteen 2026 asti. Laivatilausten peruutuksia ei ole tullut. Meyer Turku kävi läpi myös välttämättömät YT-neuvottelut ja sopeutti investointejaan uuteen tilanteeseen. Näistä toimista huolimatta Meyer Turku Oy:n tulos oli vuonna 2020 tappiollinen 49,2 miljoonalla eurolla.

”Haluan kuitenkin kiittää koko tiimiämme siitä nopeudesta, jolla reagoimme muuttuneeseen tilanteeseen. Onnistuimme keventämään koronapandemian vaikutuksia toimintaamme. Nyt kuluvana vuonna valmistaudumme edessä näkyvään tulevaisuuteen. Tehtyjen toimien täydet vaikutukset näkyvät talousluvuissamme kuitenkin viiveellä”, Tim Meyer toteaa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa