Julkaistu 07.06.2021 0          

Smaku-ruokatapahtuma kutsuu taas herkuttelemaan Naantaliin

Tämän vuoden smakuannokset ovat suussasulavan herkullisia ja monipuolisia, kehuvat tuottaja Laura Pulkkinen Smaku Events Oy:stä (edessä) ja toimitusjohtaja Tarja Rautiainen Visit Naantalista. Kuvat: Heli Nieminen

Ruokatapahtuma Smaku kutsuu ihmiset ravintoloihin ja kahviloihin nauttimaan edullisia pikkuannoksia. Tapahtuma järjestetään Naantalissa jo kolmatta kertaa, tänä vuonna ajalla 28.6.-10.7. Tapahtumassa on mukana seitsemän ravintolaa ja kahvilaa eri puolilta Naantalia.

Kukin mukana olevista ravintoloista ja kahviloista toteuttaa Smakua varten omaleimaisen maisteluversion vähintään yhdestä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta, ja annoksia voi kierrellä maistelemassa omassa tahdissaan. Smaku-annokset ovat hinnaltaan 5 tai 7 euroa, ja niitä on myynnissä koko tapahtuman ajan.

-Tämän vuoden Smakuannokset ovat monipuolisia: löytyy suolaista ja makeaa, kasvis- ja lihavaihtoehtoja sekä ihania jälkiruokia – takuulla jokaiselle jotakin! Tapahtuma ajoittuu myös keskelle kesää alkaen heti juhannuksen jälkeen, jolloin varmasti maisteluannokset maistuvat niin paikallisille kuin kotimaan matkailijoillekin, iloitsee tapahtuman tuottaja Laura Pulkkinen.

Pulkkiselle on tärkeää, että tapahtumassa on mukana vain yrittäjävetoisia ravintoloita, ja annokset vievät paikallista ruokakulttuuria eteenpäin.

–Smaku on ennen kaikkea pr-tapahtuma, jossa ravintolat voivat markkinoida itseään ja saada uusia asiakkaita, Pulkkinen sanoo.

Visit Naantalin toimitusjohtaja Tarja Rautiainen iloitsee siitä, että Naantali on saanut Smaku-tapahtuman osaksi kesätarjontaansa.

–Kaipasimme Naantaliin, omaa ruokatapahtumaa, ja oli todella hienoa, että saimme yhteistyökumppaniksi hyvän, vahvan brändin, jonka ihmiset tuntevat.

–Smaku rikastuttaa Naantalin kesän tapahtumatarjontaa ja se on ravintoloille hieno tilaisuus esittäytyä. Se tuo myös ravintoloita yhteen, mikä on todella tärkeää. Jatkossa toivon, ett pystymme yhdistämään tapahtumaan myös entistä enemmän lähiruokaa, Rautiainen miettii.

Metsätähti, Venka, Kuulas ja Laituri

Smaku-ravintoloista osa sijaitsee Naantalin keskustan ulkopuolella.

Soinisten asuinalueella toimivan kahvila-ravintola Metsätähden yrittäjä Susanna Stolpe on tänä vuonna valinnut ravintolansa Smaku-annokseksi runsaan ja maukkaan, take away -rasiaan pakatun maalaissalaatin, joka on koostettu herkullisista lähi- ja luomuaineksista.

–Salaattimme ovat asiakkaiden suosikkeja, ja lisäksi ajattelimme, että take away -tuote sopisi todella hyvin tähän aikaan, Stolpe sanoo.

Annoksessa on mm. Sorrin salaattia, Mikolan luomuvihanneksia, Inkisen kuivattuja tomaatteja, Saloniemen juustolan juustoa ja Vallan maukkaan possua. Rapeutta annokseen tuovat Kallelan härkäpavut.

Naantalin keskustan ulkopuolelta Smakussa ovat mukana myös Aurinko Golfin ravintola Venka, joka toimii omenapuiden katveessa. Venkan Smaku-annos on ”Pala Saaristomerta” – lautaselta löytyy paahdettua lohta, saaristolaisleipää, parsaa ja uuden sadon perunaa kevätsipulihillokkeen kera.

Smakussa on mukana myös uusi ravintola, juuri avautunut Kuulas Garden Grill & Cafe, joka sijaitsee Tammiston tilalla. Ravintola toimii upealla terassilla tilan aurinkoisella takapihalla.

Smakussa Kuulas on mukana vegaanisella, muun muassa nyhtökauraa sisältävällä annoksellaan Moderni maamies ja jälkiruualla Maamiehen mielitietty. Jälkiruuassa yhdistyvät muun muassa speltti, omena ja jäätelö.

Keskustasta katsoen kaukaisin Smakussa mukana oleva ravintola on Velkuan Palvassa sijaitseva Cafe Laituri. Se tarjoaa Smakussa tapas-annoksen, jossa on kolme eri osaa: tilli-kossumarinoitua silakkaa, Uotilan maitojuustoa yrttiöljyllä ja Kotasavun meetwurstia ja marinoitua punasipulia. Mukana on myös leipää.

Akseli, Afer Sail ja Snickari

Osa Smakun ravintoloista sijaitsee Naantalin keskustan tuntumassa, pienen kävelymatkan päässä toisistaan.

Smakun kahvilatarjontaa edustaa Naantalin keskustassa toimiva Cafe Akseli, joka on tunnettu hurmaavista omatekoisista leivonnaisistaan, ja Smaku-annoksina onkin savuporopiirasta, juustokakkua ja ihanan kesäistä britakakkua.

Vierasvenesatamassa toimiva After Sail 714 on Naantalin rannan uusi tulokas, ja se on Smakussa mukana savustettua kanaa, yrttikasviksia ja majoneesia yhdistelevällä maukkaalla annoksellaan.

Naantalin vanhan kaupungin tuntumassa, aivan meren äärellä sijaitseva Snickari on monen suosikkipaikkoja Naantalissa, eikä suotta. Snickarin mielenkiintoisia Smaku-annoksia on kolme. Tarjolla on ikniväärillä marinoitua tuoretta tonnikalaa, savuista BBQ-briskettiä ja kimchiä yhdistävä annos sekä huikean kaunis, oman leipomon ranskalainen pannukakku, joka tarjoillaan jäätelön ja kirsikoiden kera.

Useissa ravintoloissa Smaku-annoksiin on mietitty myös niihin sopivat juomat.

Smaku Naantalissa vuonna 2021 ovat mukana:

• After Sail 714

• Cafe Akseli

• Cafe Laituri

• Kuulas Garden Grill&Cafe

• Ravintola Naantalin Metsätähti

• Ravintola Snickari

• Ravintola Venka

Tapahtuma järjestetään ravintoloissa valtakunnallisia terveysohjeistuksia noudattaen.

Uuden Kuulas-ravintolan toinen Smaku-annos on vegaaninen.

Naantalin Aurinko Golfin ravintola Venka tarjoilee Smaku-annoksessaan palan Suomen kesää.

Naantalin keskustassa sijaitsevaa Cafe Akselia luotsaa yrittäjä Eija Lehtimäki.

Velkualla toimiva Cafe Laituri on mukana Smakussa tapas-annoksillaan.

After Sail 714 -ravintolan Smaku-annoksessa on savustettua kanaa.

Ravintola Snickarin valikoimassa on kolme Smaku-annosta, ja jälkiruuaksi niistä sopii oman leipomon ranskalainen pannukakku, joka tarjoillaan jäätelön kera.

Naantalin Metsätähti-ravintolaa luotsaava Susanna Stolpe on rakentanut tämän vuoden Smaku-annoksen, runsaan salaatin, luomu- ja lähiraaka-aineista.

Heli Nieminen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa