Julkaistu 07.06.2021 0          

Etelä-Suomen kunnat ja matkailuyritykset loivat yhteisen varausalustan palvelemaan matkailijoita

Maanantaina 7.6. julkaistavassa uudessa Bookingpoint -verkkokaupassa majoitusten, välinevuokrausten, retkien ja ohjelmapalveluiden varaaminen tapahtuu yhdestä paikasta.

Tarjolla on koko eteläinen Suomi, sillä mukana on 12 kuntaa: Salo, Kemiönsaari, Hanko, Raasepori, Lohja, Vihti, Espoo, Helsinki, Vantaa, Tuusula, Sipoo sekä Porvoo, joiden tuella rakennettu kauppapaikka iskee koronan jälkeiseen matkailumarkkinaan tehokkaalla verkkoliiketoiminnalla ja alueen yrittäjien tiiviillä yhteistyöllä.

-Mukaan lähteneet yritykset Etelä-Suomesta ovat päättäneet yhdistää voimansa ja luoda jotain uutta! Eli kyseessä ei ole kuntien perustama ja yksittäinen matkailuportaali, vaan aktiivinen kauppaa edistävä ja yritysten yhteistyöhön perustuva myyntikanava, Kehittämispäällikkö Maija Pirvola Yrityssalosta summaa.

Haastaa teknologiajätit ja nostaa alueen matkakohteena uudelle tasolle

Bookingpointin kauppapaikka rakentaa kestävää yhteistyötä eri toimijoiden välille ja yhdestä paikasta varattavilla palveluilla hajanainen matkailualue yhdistyy merkittäväksi kokonaisuudeksi. Pientenkin toimijoiden luotettavuus kuluttajille kasvaa ja taloudellinen hyöty pysyy kotimaisten yritysten omissa käsissä eikä valu komissiona kansainvälisille varauspalveluille.

-Tällaistä verkkokauppaa ollaan yrityksissä jo pitkään odotettu! Yritysten kannattaa huomioida, että tämä on myös mahtava markkinointialusta, toteaa Pirvola.

Pirvola sanoo, että Bookingpointin myötä Etelä-Suomessa voi varata, löytää ja verrata eri palveluita helpommin kuin missään muualla Suomessa.

-Bookingpoint on jo lanseerausvaiheessa maamme kattavin matkailupalveluiden varausalusta. Mukana on yli 50 yrittäjää ja varattavia palveluita löytyy satoja vuokramökeistä melontaretkiin ja polkupyöristä museolippuihin.

Reippaan alun mahdollistaa se, että Bookingpointin yhteisen kauppapaikan teknologiaa käyttää alueella jo satoja yrityksiä. Yhdistyminen vahvistaa kaikkien asemaa ja kärkenä on matala kynnys päästä mukaan johtavaan varauspalveluun.

-Haluamme tarjota kaikille alueen matkailuyrittäjille kilpailukykyisen kauppapaikan, jossa saa näkyvyyttä ja luotettavuutta. Markkinointiin panostetaan merkittävästi ja mukaan on helppoa ja turvallista liittyä. Tiivis yhteistyö ja alueen vahva brändäys yhtenäisenä ja toimivana matkakohteena tarvitsevat juuri tämän kaltaisen ratkaisun, toteaa Bookingpointin perustaja ja Natura Viva Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Lariola.

Kotimaista teknologiaa ja asiantuntijuutta

Bookingpoint on toteutettu suomalaisen Aptual Commerce Oy:n kehittämällä Johku-teknologialla. Kauppapaikan ylläpidosta ja asiakaspalvelusta vastaa alueen johtaviin luontomatkailuyrityksiin kuuluva Natura Viva Oy.

-Johkua kehitetään yhdessä yrittäjien kanssa. Kyse ei ole pelkästään monipuolisesta verkkokaupasta, vaan ennen kaikkea yritysten välisen yhteistyön kiihdyttämisestä konkreettisen kaupankäynnin kautta, kertoo Sami Hänninen Aptual Commercelta.

Natura Viva on ollut vahvasti mukana Johkun kehittämisessä ja sen henkilökunta kouluttaa sekä valmentaa matkailuyrittäjiä verkkoliiketoiminnan kehittämisessä. Kaupallisesta näkökulmasta laaja valikoima ja ulkomaalaisia varauspalveluita selkeästi pienempi komissio, jota käytetään aktiivisesti kumppaneiden markkinointiin, edistää kauppiaiden sekä alustan nopeaa kasvua.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa