Julkaistu 07.06.2021 0          

Yrittäjät ponkaisivat pystyyn kesämessut

Kiikalan, Suomusjärven ja Kiskon yrittäjäyhdistyksessä päätettiin pistää hiljaisen koronavuoden jälkeen uutta vaihdetta silmään ja järjestää yrittäjien kesämessut. Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, mutta siitä on tarkoitus tehdä jokavuotinen.

Messupäiväksi valikoitui lauantai 12. kesäkuuta. Se on myös lähipalveluiden tärkeydestä muistuttava valtakunnallinen Kyläkauppapäivä. Samaan aikaan verkossa voi osallistua Avoimet Kylät -tapahtumaan, joka houkuttelee muun muassa muuttamaan maaseudulle.

-Mikä olisi sen parempi tapa näyttää, että kylät ovat elinvoimaisia, kuin koota yhteen paikallisia yrittäjiä ja palveluntarjoajia ja kutsua kyläläiset ja kesäasukkaat tutustumaan palveluihin, sanoo Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjien puheenjohtaja Simo Larmo.

Tapahtumassa on tarjolla paikallisten tuottajien elintarvikkeita, sisustustuotteita, siivousvälineitä sekä esimerkiksi kalustoa ja tarvikkeita pihan ja puutarhan hoitoon. Mukana on myös palveluntarjoajia mökkitalkkarista markkinointiviestinnän osaajiin.

-Yrittäjäyhdistyksessämme on 117 jäsentä. Messuilla on niistä esillä luonnollisesti vain pieni osa, mutta sekin kertoo alueemme yritysten monipuolisuudesta. Maaseudulla yrittäjyys on aina ollut luonteva osa arkea. Etätyö ja hyvät tietoliikenneyhteydet mahdollistavat tehokkaasti myös tietotyön tekemisen haja-asutusalueilla. Se monipuolistaa maaseudun yritystoimintaa entisestään, Larmo sanoo.

Tapahtuma polkaistiin koronarajoituksista johtuneiden varovaisten alkusuunnitelmien jälkeen käyntiin muutamassa päivässä, mutta luvassa on silti aitoa markkinatunnelmaa. Esillä on Suomusjärven vapaapalokunnan kalustoa ja messukävijöiden iloksi järjestetään myös arpajaiset. Musisoinnista vastaa Suomusjärvellä asuva muusikkopari Anniina ja Samuli Jokinen. Tilaisuuden avaa Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen, joka on myös tuore Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja.

Kolmen kylän yrittäjien yhteiset kesämessut järjestetään Suomusjärvellä sen keskeisen sijainnin takia. Messupaikkana on nykyisen Riihipesän piha-alue, joka on monille tutumpi vanhana Ykköspesänä, osoitteessa Kitulantie 11.

Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon

Yrittäjien kesämessut 12.6. kello 10-15

Kitulantie 11 (Riihipesä), Suomusjärvi


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa