Julkaistu 23.06.2021 0          
Formuloista peräkärrybisnekseen

Valle Mäkelän Trailertukku on hurjassa kasvussa

Trailertukku-yritystä ei ole vaikea löytää. Maskun Rivieran yritysalueella sijaitseva Trailertukku kertoo olemassaolostaan muun muassa 23-metrisellä valomainoksella, ja yrityksen parin hehtaarin kokoinen tontti on täynnä peräkärryjä.

Toimitusjohtaja Valle Mäkelän mukaan erilaisia peräkärryjä on yrityksen valikoimassa noin tuhat.

–Jos asiakas tahtoo ostaa peräkärryn, ei hänelle voi sanoa, että tilataan sellainen ja saat sen sitten kuuden viikon päästä. Kärry tarvitaan heti. Siksi haluan, että meillä on niin laaja valikoima, että siitä löytyy heti asiakkaalle sopiva tuote, Mäkelä sanoo.

Uskoa omaan tekemiseen

Valle Mäkelä perusti Trailertukun vuonna 2014. Sitä ennen hän työskenteli henkilöstöalalla ja sitä ennen alalla, josta moni tuntee hänet edelleen. Mäkelä aloitti autourheilun neljävuotiaana, ja on saavuttanut muun muassa lukuisia kartingin Suomen mestaruuksia ja Suomen ja Englannin mestaruudet Formula Fordeissa.

Urheilu-uransa aikana Mäkelä asui kymmenen vuotta ulkomailla, ja toi välillä autoja Suomeen myydäkseen ne. Jos autoissa oli koukku, Mäkelä toi myös peräkärryn.

Pian hän huomasi, että kärryt kiinnostivat asiakkaita todella paljon.

Mäkelä päätti tilata kärryjä rekkakuormallisen, sitten toisen. Niille löytyi helposti ostajia. Trailertukun tarina oli alkanut.

–Moni kysyy, miten olen uskaltanut ottaa riskejä, mutta en ole itse nähnyt tätä riskinottona. Olen aina uskonut omaan tekemiseeni, Mäkelä sanoo.

Markkinointi, palvelu, tuotteet

Yrityksen kasvu on ollut huimaa. Aluksi Trailertukku oli yhden miehen yritys, pian Mäkelä palkkasi yhden työntekijän. Nyt henkilökuntaa on yhdeksän. Myymälä Maskussa avattiin viime joulukuussa, ja melkein heti sen jälkeen Mäkelä jo osti tonttinsa vierestä pari hehtaaria lisää tilaa.

Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli viisi miljoonaa euroa. Tänä vuonna se on yhdeksän miljoonaa ja Mäkelä visioi, että ensi vuonna se olisi 13 miljoonaa.

–Kasvun takana on se, että olemme tehneet todella paljon töitä ja satsaamme erittäin paljon markkinointiin. Lisäksi meillä on superhyvä palvelu ja meiltä saa hyvää laatua hyvällä hinnalla, Mäkelä summaa.

Trailertukku on merkittävä toimija koko Suomen mittakaavassa, sillä Mäkelän arvion mukaan yritys tekee noin 10 prosenttia koko Suomen peräkärrymyynnistä.

Suuri osa kärryistä myydään Suomeen, mutta osa niistä menee Ruotsiin ja Viroon. Asiakkaista valtaosa on yrityksiä, mutta noin neljännes myydään yksityisille ihmisille.

Nettikauppa kovassa kasvussa

Trailertukku on niitä yrityksiä, joihin korona on vaikuttanut myönteisesti. Ihmiset ovat rakentaneet, remontoineet ja hankkineet mökkejä ja veneitä.

Entistä useampi on tarvinnut peräkärryn kuljettaakseen tavaraa.

Myös monet yritykset ovat ostaneet työntekijöilleen taukovaunuja, ettei vaikkapa rakennustyömaalta tarvitse lähteä kahville paikalliselle huoltoasemalle, vaan työntekijät voivat pitää taukonsa oman porukan kesken.

Moni haluaisi mukaan menestykseen, ja Trailertukku on saanut paljon tarjouksia jälleenmyyjistä. Mäkelä ei kuitenkaan näe sille tarvetta. Hän uskoo, että peräkärryjen kauppa siirtyy entistä enemmän nettiin.

–Useimmat ostajat ovat nähneet tietyn kärryn esimerkiksi jollakin kaverillaan ja haluavat samanlaisen. Ei heillä ole tarvetta tulla käymään katsomaan kärryä, he tietävät jo, millaisen he haluavat ostaa.

Heli Nieminen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa