Julkaistu 23.06.2021 0          

Turkulainen ohjelmistoyhtiö Loikka nappasi korona-aikana kiinni ostamisen murrokseen

Ohjelmistoyhtiö Loikka on käyttänyt korona-ajan hyödyksi ja tarttunut markkinamurrokseen kehittämällään ohjelmistolla E’s:llä. Ostamisen digitalisoituminen, palvelumuotoisten tuotteiden kysynnän kasvu ja tästä johtuva kuluttajakäyttäytymisen muutos ovat luoneet markkinoille aivan uudenlaista kysyntää.

Iso trendi palveluiden ja tuotteiden ostamisessa on kuukausiveloitteiset palvelut, joissa asiakas ostaa kiinteällä kuukausihinnalla palvelun tai hyödykkeen käyttöönsä.

Palvelukokonaisuuksien skaala ja tarjooma voi olla laaja, lähtien aina yksittäisistä tilauksesta palvelun rajattomaan käyttöön. Kuluttajalle tämä tarkoittaa ostamisen helppoutta ja kulujen ennustettavuutta, palvelun tarjoajalle tämä puolestaan

tarkoittaa parempaa asiakaskokemusta ja asiakkuuden jatkuvuutta.

Ajatus Loikan kehittämän E’s-palvelun taustalla on, että yritys pystyy myymään minkä tahansa palvelun tai tuotteen kuukausiveloitteisesti. Ohjelmisto hoitaa kaiken

tarvittavan maksuliikenteestä sopimushallintaan, markkinointiin ja digitaalisiin asiointikanaviin. Markkinoilla on palveluita, joista saa yksittäisinä osina osa-alueita, mutta E’s:n vahvuus on siinä, että se yhdistää kaikki nämä ominaisuudet saman ohjelmiston alle.

-Yksinkertaistettuna voisi sanoa, että olemme luoneet ohjelmiston, jonka avulla eri alojen toimijat voivat olla oman alansa Netflix, toteaa Loikan toimitusjohtaja Joonas Suominen.

Liikkuminen murroksessa

Liikkuminen on toimialana suuressa murroksessa ja toimialalla on käynnissä palvelullistuminen. Erilaiset palvelumuotoiset tuotteet kuten vuokrattavat sähköpotkulaudat, yhteiskäyttöiset autot ja kuukausiveloitteiset autoilutuotteet luovat alalle kasvavaa kysyntää moderneille ohjelmistoratkaisuille. Murroksen myötä myös tapa ostaa muuttuu. Usein ei enää haluta ostaa omaa, vaan haetaan helppoutta ja

huolettomuutta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi auton leasing-sopimuksia ja huoltojen ostamista palveluna.

Ensimmäiset asiakkaat ovat jo ottaneet palvelun käyttöön ja kysyntää ohjelmistolle tuntuu olevan.

- Yksi hienoimpia asioita tässä kokonaisuudessa on myös

työllistämisvaikutus, sillä kasvu vaatii uusia tekijöitä. Tulemme rekrytoimaan tulevan vuoden aikana kymmeniä uusia tekijöitä, kertoo Suominen t ulevaisuuden suunnasta.

Kasvuodotukset E’s:lle ovat kovat ja suunta on seuraavaksi lähteä viemään palvelua kansainväliseksi.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Lounais-Suomen Taxidata Oy

Lounais-Suomen Taxidata Oy

Kuljetuspalveluja, Takseja, Taksiliikenne

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa