Julkaistu 29.06.2021 0          
Täydellinen valinta arjen irtiotolle:

Hurmaava Uusikaupunki

Merellinen Uusikaupunki vie vierailijan eteläeurooppalaisen rantakaupungin tunnelmaan. Sympaattiset puutalokorttelit, mielenkiintoiset nähtävyydet, viihtyisät kahvilat ja ravintolat sekä upeat meri- ja luontokohteet luovat puitteet onnistuneelle ja turvalliselle vierailulle.

Nauti pikkukaupungin tunnelmasta

Upea Kaupunginlahden ranta laitureineen ja ravintoloineen houkuttelee meren äärelle. Entisajan kauppalaivojen reittejä esittelevät tarinaseinät ja kivetysten mietelauseet muodostavat rannalle ikään kuin ulkoilmamuseon, kertoo matkailusuunnittelija Irmeli Laiho-Andersson.

Voit uppoutua puutalomiljööseen vaikkapa opastetuilla kävelykierroksilla. - Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on tarjolla rauhateemaisia kävelykierroksia, Laiho-Andersson vinkkaa. Kaupungin menneisyyteen voit tutustua myös kännykkään ladattavan Uki AR -mobiilisovelluksen avulla, jolloin virtuaalioppaanasi kulkee piikatyttö 1800-luvulta. ”Murhakävely Petäjämäen jäljillä” -dekkarikierroksilla teemaan johdattelee itse kirjailija Rake Tähtinen.

Pakkahuoneen kesän iltatoriohjelmia eikä lauantaisia Tul toril -teematoreja kannata jättää väliin. Crusell-musiikkiviikko juhlii nelikymppisiään 24.-31.7. Elokuun lopulla juhlitaan myös Venetsialaisia ja Uudenkaupungin rauhaa. - Historiaa elävöittävät karoliinit leiriytyvät keskelle kaupunkia ja pääsemme näkemään, miten 1700-luvun alussa elettiin, Laiho-Andersson esittelee.

Hullaannu nähtävyyksistä

Iloisessa ja värikkäässä Taidetalo Pilvilinnassa juhlitaan kymmenvuotissynttäreitä. Pilvilinna hauskoine taidepolkuineen, pitsimökkeineen sekä rosarioineen on valloittava elämys.

Historiallisessa Wahlbergin museotalossa voi aistia entisajan porvariskodin tunnelmaa ja muistella merenkulun kulta-aikoja. Museon Rauhan paikka –näyttelyssä esitellään 1700-luvun rauhanneuvottelujen Uuttakaupunkia. Merellistä historiaa tarjoilevat myös Luotsimuseo ja Merimiehenkotimuseo.

Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompienkin autofanien päiväunet käyvät todeksi. Menopelien lisäksi Raunistulan nukkekotikerholaiset ovat koonneet museoon Minimaailma-näyttelyn. Kaupungin erikoisimman museon titteli menee mullistavia keksintöjä sekä toimintavapaita laitteita esittelevälle Bonk-museolle.

Myllymuorin heinäkuisilla lasten seikkailukierroksilla etsitään tänä vuonna kaivoa. Myllymäen puistoalueella toteutetaan äänimaisemateos, jossa hilpeät vakkasuomalaiset murresananlaskut heräävät mäellä eloon ääninäyttelijöiden tulkitsemana. Kymmenet tunnelmalliset ja kauniit kodit ja pihat avautuvat kaikkien ihailtavaksi 4.-5.9. - Vanhat Talot -tapahtuma tarjoilee vinkkejä niin peruskorjaamiseen, sisustamiseen kuin puutarhaankin, kuvailee Laiho-Andersson.

Hurmaannu merestä

Uuteenkaupunkiin omalla veneellä saapuvat nauttivat kolmesti Suomen parhaaksi valitun vierassataman palveluista. Pakkahuone onkin kesän suosituin kohtaamispaikka.

Saariston nähtävyyksiin voi tutustua myös ilman omaa venettä. Kaljaasi Olgalla purjehditaan viikonloppuisin historialliselle Katanpään linnakesaarelle ja lapsille on hauskoja Merirosvoristeilyjä. M/S Kertun kyydissä voit tehdä huikean merimatkan Isonkarin majakkasaarelle tai lähteä hyljesafarille kauas avomerelle. Merikaupungin tunnelmaan pääsee myös M/S Kertun opastetuilla Sight-seeing -risteilyillä.

Velhoveden rengastie, saarten lomitse rakennettuine pienine siltoineen, vie keskelle kauneinta saaristoa, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista. Reilun 50 kilometrin kierroksen voit pyöräillä ja nauttia saaristosta pitkän kaavan mukaan tai hurauttaa autolla maisemia ihaillen. Merellisestä luonnosta pääsee nauttimaan myös Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa.

Kesän tapahtumat, tietoa kohteista sekä ideoita loman suunnitteluun löydät: visituusikaupunki.fi


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa