Julkaistu 09.07.2021 0          

Turku toisena Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa

Turku sijoittui 27 kaupungin joukosta toiseksi Suomen Vuokranantajien uudistetussa kaupunkirankingissa. Tampere ohitti niukasti Turun ja vei rankingin ykkössijan. Rankingissa arvioidaan kaupunkien houkuttelevuutta asuntosijoittajan näkökulmasta. Vuokramarkkinoilla odotetaan asuntojen kysynnän elpyvän loppuvuoden aikana rokotusten edetessä ja kaupunkien avautuessa.

Suomen Vuokranantajien vuoden 2021 kaupunkirankingin perusteella asuntosijoittajan näkökulmasta houkuttelevin kaupunki on Tampere. Kakkossijan vei Turku ja kolmossijan Vantaa.

”Turun hyvä menestys päivitetyssä kaupunkirankingissa ei sinänsä ole yllätys. Kevään Vuokranantaja-barometrissa turkulaiset vuokranantajat antoivat kaupungille Suomen toiseksi parhaat arviot vuokramarkkinoiden tulevasta kehityksestä. Kaupunki pärjää siis sekä tilastojen että vuokranantajien kokemusten valossa. Turku kasvaa ja kehittyy voimakkaasti. Kaupungin viime vuoden asukasluvun kehityksessä ei ole nähtävissä samanlaista hidastumista kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla”, Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen toteaa.

Suomen Vuokranantajien kaupunkiranking perustuu Pellervon taloustutkimuskeskuksen (PTT) laskemiin kaupunkikohtaisiin ennusteisiin asuntosijoittamisen tuottojen kehityksestä, asuntojen markkinointiaikoihin Vuokraovi.com-sivustolla sekä alueellisiin kehitystekijöihin, kuten esimerkiksi Tilastokeskuksen väestöennusteeseen ja Suomen Vuokranantajien Vuokranantaja-barometrin kaupunkikohtaisiin kehitysnäkymiin.

”Ennustetussa vuokratuotossa Turku häviää keskisuurille yliopistokaupungeille, mutta kun huomioidaan arviot asuntojen arvokehityksestä, viime vuosien lyhyehköt vuokra-asuntojen markkinointiajat ja positiiviset ennusteet sekä kaupunki- että väestökehityksestä, Turku jää vain hieman jälkeen vertailun ykköskaupungista Tampereesta. Turussa erityisesti yksiöiden kysyntä ja vuokrat ovat viime vuosina olleet kasvussa”, Rokkanen kertoo.

Rokkasen mukaan moni asuntosijoittaja suosii Turkua ja muita kasvukeskuksia juuri sen vuoksi, että asuntojen arvokehitykseen tai uuden vuokralaisen löytymiseen liittyy vähemmän riskejä kuin pienemmissä kaupungeissa. Rokkasen mukaan on kuitenkin tärkeää samaan aikaan tiedostaa, että Turussa ja muissa suurissa kaupungeissa erot kaupunginosien välillä voivat olla merkittävät.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Digipalvelu Aura Oy / DigiAura

Digipalvelu Aura Oy / DigiAura

Digiapu, Digihuolto, Digikauppa, Digitointi

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa