Julkaistu 11.07.2021 0          

Yrittäjät pitävät uusia rajoituksia kohtuuttomina tapahtuma- ja ravintola-alalle

Varsinais-Suomi siirtyy takaisin kiihtymisvaiheeseen. Päätös tuo mukanaan kokoontumisrajoituksia yleisötilaisuuksiin. Yleisötilaisuudet rajoitetaan max 10 henkilöön sisätiloissa ja ulkotiloissa 50 henkilöön. Kokoontumisrajoitukset koskevat Turkua, Saloa, Raisiota, Kaarinaa ja Paraista 9.7.-8.8.2021. Odotettavissa on myös rajoituksia ravintoloiden aukioloihin ja asiakasmääriin.

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter pitää päätöstä uusista rajoituksista epäoikeudenmukaisena.

-Rajoitukset ovat alalle valtava takaisku ja tulevat käytännössä tarkoittamaan useiden kesätapahtumien peruuntumisia ja samalla suurta lovea monen yrittäjän kukkarolle, Munter sanoo.

Ravintoloiden asiakasmääriin kohdistuvista rajoituksista päätöksen tekee Valtioneuvosto. Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän mukaan on odotettavissa, että uusia rajoituksia tullaan myös määräämään sisätiloissa tapahtuvalle ravintolatoiminnalle.

-Ravintola-ala on juuri toipumassa pahimmasta kuopasta ja pääsemässä kiinni kiireiseen kesäsesonkiin. Moni on palkannut lisää henkilöstöä räjähtäneen kysynnän johdosta. Nyt voimaantulevat uudet rajoitukset sekoittavat jälleen pakan totaalisesti, Munter toteaa.

Yrittäjät katsovat, että koronatilanteen huonontumisen sijaiskärsijöiksi joutuvat jälleen ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjät.

-Ymmärrämme, että virkavastuulla päätöksiä tekevät tahot punnitsevat rajoituspäätöksiä erityisesti terveydenhuollon kantokyvyn näkökulmasta. Rajoitusten on oltava oikea-aikaisia ja oikeasuhtaisia. Siksi on perusteltua kysyä, kuinka kauan tiukat rajoitustoimet ovat kansalaisten oikeustajun kannalta hyväksyttäviä kun sairaanhoitopiirissä on viisi koronapotilasta sairaalahoidossa, pohtii Munter.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa