Julkaistu 19.07.2021 0          

Uusittu tekniikka turvaa lauttaliikennettä Kustavin ja Ahvenanmaan välillä

Kustavin Vuosnaisten lauttasataman rakennustyöt ovat valmistuneet ja yhteysalus aloittanut liikennöinnin uuteen laituripaikkaan kesäkuun alkupuolella.

Entinen, lähes 50 vuotta vanha Ahvenanmaan yhteysalusliikenteen laituri oli erittäin huonokuntoinen ja tullut elinkaarensa päähän, kun Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) päätti rakennuttaa modernin satamalaiturin vanhan viereen.

Uuden laiturin urakoinnista vastasi Destia. Laiturin, ajoneuvorampin ja tihtaalien eli alusten kiinnitystukien lisäksi Destia suoritti alueen sähkö- ja valaistustyöt. Kohteeseen toimitettiin myös laiturin valvontaan tarvittava Schneider Electricin järjestelmä, jonka ohjelmoinnin ja suunnittelun Destia toteutti yhteistyössä YSP Oy:n kanssa.

– Tärkeää tällaisissa kriittiseen liikenneinfraan liittyvissä hankkeissa on käytetyn teknologian ja tehdyn toteutuksen luotettavuus. Myös huolellisen dokumentaation ja tietoturvan merkitys ovat keskeisiä, kertoo myyntijohtaja Mikko Mäkinen YSP Oy:stä.

Liikenteen älykkään ohjaamisen asiantuntijakonserni Dynniqiin kuuluva YSP Oy toteutti Vuosnaisten satamalaiturin automaation ohjelmoinnin ja suunnittelun. Kokonaisuuteen kuuluvat sähkö- ja hydrauliikkajärjestelmien valvonta, hälytykset ja käyttöliittymäpaneeli.

YSP:n käyttämät liikenne- ja automaatioratkaisut perustuvat Schneider Electricin teknologiaan.

– Vuosikymmenten mittaisen yhteistyön varrella olemme luoneet kirjastoja ja ratkaisuja, jotka tuovat asiakkaillemme etuja projekteissa, esimerkiksi toteutuksen nopeuden sekä laadukkuuden kautta. Olemme rakentaneet Varsinais-Suomenkin alueella lukuisia maantie- ja silta-automaatiojärjestelmiä, ja parhaillaankin meillä on käynnissä projekteja laitospuolella, kertoo Mäkinen.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa