Julkaistu 08.04.2010 0          

Saana ja Olli Japaniin

Saana ja Olli valmistavat hyviä sisustustekstiilejä. Yritys on valittu mukaan Hirameki Design × Finland suomalaisen muotoilun vientinäyttelyyn. Näyttelyn toteuttaa Design Forum Finland syksyllä 2010 Tokion Designviikolla.

Living Design Center Ozonessa loka-marraaskuun vaihteessa järjestettävän tapahtuman kautta japanilaiselle yleisölle välittyy ajankohtainen ja monipuolinen kuva suomalaisesta muotoilusta. Hankkeen päämääränä on tukea muotoiluvientiä ja edistää suomalaisten muotoilijoiden ja yritysten yhteistyöhankkeita Japanissa. Hankkeen suojelijana toimii kulttuuriministeri Stefan Wallin.

Viime vuonna perustetun yrityksen muodostaa tekstiilisuunnittelijapariskunta Saana Sipilä ja Olli Sallinen. Tuotemerkki sai alkunsa parin huomattua, ettei markkinoilta löytynyt selkeitä ja nykyaikaisia kierrätysmateriaaleja hyödyntäviä tekstiiliyrityksiä. Parivaljakko päätti valmistaa sellaisia itse. Vuonna 2009 Saana ja Olli valittiin Suomen parhaaksi Nuori Yrittäjyys-yritykseksi.

Ensimmäinen -mallisto sai alkunsa sähköttömässä erämökissä Padasjoella. Syksyisessä metsässä vietetyn viikon aikana Sipilä ja Sallinen piirsivät todellisuuden kaavakuvia yhdistävän jättikokoisen painokuosin. Seuraavaksi muotoilijat suunnittelivat Toinen -malliston, jossa länsirannikon kirpputoreilta löytyneiden menneiden aikojen (1906-1944) postikorttien tärkeät viestit ja uutiset jatkavat kulkuaan.

Alkuperäisen idean mukaan esimmäiset mallistot valmistetaan vanhan ajan laadukkaista liinavaatekankaista. Kaikki valmistusprosessin osat kankaiden löytämisestä ja valkaisusta painoprosessin kautta ompeluun toteutetaan lähituotantona Suomessa.

Uusi Hamppu=Hemp -mallisto laajentaa tuotevalikoimaa uusiin ekologisiin kuituvaihtoehtoihin. Kierrätetyistä kankaista valmistetun tuotelinjan rinnalle perustettu hamppukankaista valmistettu mallisto tarjoaa ympäristönmyötäisen vaihtoehdon massatuotetulle puuvillalle. Tavoitteena on halu parantaa kuituhampun imagoa ja nostaa sen houkuttelevuutta nykyajan kuluttajien silmissä. Hamppu on materiaalina nopeakasvuinen ja runsassatoinen kasvi, joka yhteyttää hiilidioksidia muita kasveja tehokkaammin, eikä vaadi keinokastelua, keinolannotteita tai torjunta-aineita.Tuotteet tuovat esille materiaalin ekologiset hyödyt modernisti ja tyylikkäästi toteutettuna. Koska Suomessa ei viljellä kuituhamppua, käyttää Saana ja Olli eurooppalaisia hamppukankaita ja koko muu valmistusprosessi toteutetaan kotimaassa.

Tavoitteena ovat ajattomat, laadultaan kulutusta kestävät ja trendeistä riippumattomat tuotteet. Pyrkimyksenä on kuluttaa vähän, kierrättää – elämää, ympäristöä ja itseämme kunnioittaen.

- Odotamme innolla Hirameki Design x Finland-hankkeen näyttelytapahtumaa Tokio Design Weekillä. Nuorina yrittäjinä on hienoa päästä mukaan näin suureen hankkeeseen yhdessä alalla pitkään toimineiden yritysten rinnalle.

Saana opiskeli Japanissa tekstiilisuunnittelua viime vuonna kuuden kuukauden ajan. Yhdessä pari kiersi maata kahden kuukauden ajan Tokiosta Shikokun saaren laaksoihin.

- Hienoa päästä takaisin tutkimaan lisää. Uskomme löytävämme Japanista uusia yhteistyökumppaneita ja ystäviä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kartanon Karkuri Oy

Karsluodontie 14, Uusikaupunki

www.kartanonkarkuri.fi

KP 158, R (ei anniskeluoikeuksia), S. Paintball, maalaisolympialaiset, ihmispallot, kotasauna, palju, laavu ja rantasauna.

Lue uusin näköislehtemme

10/2017Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ke 11.10.2017


Seuraa meitä somessa