Julkaistu 29.06.2010 0          

Partel investoi nopeisiin internet-yhteyksiin

Partel on päättänyt rakentaa huippunopeat laajakaistayhteydet mahdollistavan valokuituverkon koko Paraisten keskustan alueelle vuoteen 2015 mennessä. Kaikkiaan rakennettavan kuituverkon piiriin kuuluu noin 2000 kiinteistöä. Investoinnin arvo on noin neljä miljoonaa euroa.

Valokuituverkon rakentamispäätökseen ovat vaikuttaneet uudet nettipalvelut, kuten ip-tv, videoiden lataus ja hoivapalvelut. Tulevaisuuden palvelut vaativat erittäin nopeita laajakaistaliittymiä myös tavallisiin kotitalouksiin. Valtioneuvosto onkin asettanut viralliseksi tavoitteeksi, että koko Suomessa olisi saatavilla 100 megan laajakaistayhteydet vuonna 2015.

Lisäksi nykyinen sähköpylväillä toteutettu kupariverkko on vanha ja uudistusta kaipaava, eikä sillä pystytä tarjoamaan luotettavasti uusien palveluiden edellyttämiä laajakaistanopeuksia. Nopeat internet-yhteydet ovat mahdollisia ainoastaan valokuituverkolla.

– Uuden verkon rakentaminen on Partelille suuri investointi, mutta haluamme taata saariston nykyaikaiset yhteydet myös jatkossa. Tietoverkolla on suuri merkitys koko alueen kilpailukyvylle tulevaisuudessa, toimitusjohtaja Seppo Konkola painottaa.

Tulevaisuuden palvelut vaativat suuren laajakaistanopeuden

Laajakaistayhteyksiltä tarvitaan jatkossa huomattavasti enemmän nopeutta.

– Lähitulevaisuudessa voi olla ihan normaali tilanne, että samassa taloudessa katsotaan yhtä aikaa useampaa iptelevisiota, surffataan netissä, ladataan videoita, kuunnellaan nettiradiota ja jutellaan videopuheluita toisella puolen Suomea asuvan isoäidin kanssa. Tällainen käyttö tarvitsee suuren laajakaistanopeuden, joka voidaan taata vain valokuituverkolla, Konkola kuvailee.

Partel tarjoaa aluksi huippunopeita yhteyksiä vain Paraisten keskusta-alueella, mutta kysynnän kasvaessa valokuituverkkoa rakennetaan myös keskustan ulkopuolisille alueille.

Päätös Koivuhaan vanhoista palveluista muutettu

Valokuituverkkoa on rakennettu jo muun muassa Koivuhakaan. Finbyssä rakennustyöt aloitettiin kesäkuussa. Kuluttajat voivat säilyttää vanhat laajakaistaliittymänsä ennallaan valokuituverkon rakentamisen jälkeen vanhan verkon toiminnan ajan. Partelin alkuperäisen suunnitelman mukaan vanhat palvelut olisi lakkautettu heti uuden verkon valmistuttua, kuten Koivuhaan alueella tehtiin.

Muutamat asiakkaat kokivat käytännön hankalaksi ja valittivat asiasta Viestintävirastoon. Viestintäviraston päätöksen (1.6.2010) mukaan Partel ei ole rikkonut viestintämarkkinalain säädöksiä. Kuluttajilta saadun palautteen perusteella Partel kuitenkin päätti, että verkkoa ei vielä pureta ja vanhat palvelut ovat vielä saatavilla muutaman vuoden.

– Olemme saaneet lunastettua energiayhtiöltä sähköpylväät, joissa kupariverkkomme sijaitsee, ja voimme pitää verkon toiminnassa vuoden 2012 loppuun asti esimerkiksi Koivuhaan ja Finbyn alueilla, Konkola kertoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppausjätteen vesikuljetus, Ruoppausta, Vesirakentaminen

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa