Julkaistu 29.06.2010 0          

Partel investoi nopeisiin internet-yhteyksiin

Partel on päättänyt rakentaa huippunopeat laajakaistayhteydet mahdollistavan valokuituverkon koko Paraisten keskustan alueelle vuoteen 2015 mennessä. Kaikkiaan rakennettavan kuituverkon piiriin kuuluu noin 2000 kiinteistöä. Investoinnin arvo on noin neljä miljoonaa euroa.

Valokuituverkon rakentamispäätökseen ovat vaikuttaneet uudet nettipalvelut, kuten ip-tv, videoiden lataus ja hoivapalvelut. Tulevaisuuden palvelut vaativat erittäin nopeita laajakaistaliittymiä myös tavallisiin kotitalouksiin. Valtioneuvosto onkin asettanut viralliseksi tavoitteeksi, että koko Suomessa olisi saatavilla 100 megan laajakaistayhteydet vuonna 2015.

Lisäksi nykyinen sähköpylväillä toteutettu kupariverkko on vanha ja uudistusta kaipaava, eikä sillä pystytä tarjoamaan luotettavasti uusien palveluiden edellyttämiä laajakaistanopeuksia. Nopeat internet-yhteydet ovat mahdollisia ainoastaan valokuituverkolla.

– Uuden verkon rakentaminen on Partelille suuri investointi, mutta haluamme taata saariston nykyaikaiset yhteydet myös jatkossa. Tietoverkolla on suuri merkitys koko alueen kilpailukyvylle tulevaisuudessa, toimitusjohtaja Seppo Konkola painottaa.

Tulevaisuuden palvelut vaativat suuren laajakaistanopeuden

Laajakaistayhteyksiltä tarvitaan jatkossa huomattavasti enemmän nopeutta.

– Lähitulevaisuudessa voi olla ihan normaali tilanne, että samassa taloudessa katsotaan yhtä aikaa useampaa iptelevisiota, surffataan netissä, ladataan videoita, kuunnellaan nettiradiota ja jutellaan videopuheluita toisella puolen Suomea asuvan isoäidin kanssa. Tällainen käyttö tarvitsee suuren laajakaistanopeuden, joka voidaan taata vain valokuituverkolla, Konkola kuvailee.

Partel tarjoaa aluksi huippunopeita yhteyksiä vain Paraisten keskusta-alueella, mutta kysynnän kasvaessa valokuituverkkoa rakennetaan myös keskustan ulkopuolisille alueille.

Päätös Koivuhaan vanhoista palveluista muutettu

Valokuituverkkoa on rakennettu jo muun muassa Koivuhakaan. Finbyssä rakennustyöt aloitettiin kesäkuussa. Kuluttajat voivat säilyttää vanhat laajakaistaliittymänsä ennallaan valokuituverkon rakentamisen jälkeen vanhan verkon toiminnan ajan. Partelin alkuperäisen suunnitelman mukaan vanhat palvelut olisi lakkautettu heti uuden verkon valmistuttua, kuten Koivuhaan alueella tehtiin.

Muutamat asiakkaat kokivat käytännön hankalaksi ja valittivat asiasta Viestintävirastoon. Viestintäviraston päätöksen (1.6.2010) mukaan Partel ei ole rikkonut viestintämarkkinalain säädöksiä. Kuluttajilta saadun palautteen perusteella Partel kuitenkin päätti, että verkkoa ei vielä pureta ja vanhat palvelut ovat vielä saatavilla muutaman vuoden.

– Olemme saaneet lunastettua energiayhtiöltä sähköpylväät, joissa kupariverkkomme sijaitsee, ja voimme pitää verkon toiminnassa vuoden 2012 loppuun asti esimerkiksi Koivuhaan ja Finbyn alueilla, Konkola kertoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

M Kitchen & Cafe

Itäinen Rantakatu 4-6, Turku

http://mbakery.fi/mkitchencafe/

M Kitchen & Cafe on ainutlaatuinen ravintola, kahvila, kokous- ja juhlatila sekä viikonlopun the brunssipaikka Turun jokirannassa museo Aboa Vetus & Ars Novan tiloissa. Ravintolamme sijaitsee turkulaisen museon Aboa Vetus & Ars Novan aulatilassa, jossa moderni ilmeemme yhdistyy historialliseen rakennukseen ja vanhan Turun raunioihin. Ravintolatilaamme kuuluu lisäksi kesäaikana käytettävissä oleva sisäpihan terassialue, jollaista toista et kaupungista löydä. Ravintolamme tarjoilee lounasta arkisin klo 11-14 ja olemme auki joka päivä klo 11-19. Viikonloppuisin löydät meiltä erittäin suositut brunssimme klo 11-15 lauantaina ja sunnuntaina. Ravintolatilassamme on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia aukioloaikojen ulkopuolella. Aamutilaisuudet ennen klo 11 ovat suosittuja ja ravintolamme on myös suosittu paikka varata iltakäyttöön esimerkiksi karonkajuhlaan tai häätilaisuutta varten. Ravintolatilan lisäksi saman katon alta löytyy myös kaksi kokoustilaa, Factory ja Biljardisali, joissa pystyt toteuttamaan erilaiset kokoukset, perhejuhlat ja -tilaisuudet sekä konferenssit aamusta iltaan. Biljardisali on intiimi tila maksimissaan 22 henkilölle ja Factory on puolestaan monitoimitila noin 40 henkilölle, jossa on järjestetty kokouksien lisäksi perhejuhlia.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa