Julkaistu 05.12.2010 0          

Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot jaettiin lauantaina

Lauantaina 30 varsinaissuomalaista yritystä palkittiin kuntakohtaisilla Yrittäjäpalkinnoilla. Kuva: Pasi Leino

Varsinais-Suomen Yrittäjien kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot jaettiin lauantaina 4.12. palkitsemistilisuudessa Wiurilan kartanossa.

- Se, että täällä on tänään paikalla vain palkittavat yrittäjät, ei tee tästä juhlasta yhtään vähemmän arvokasta, vaan ehkä päinvastoin vielä arvokkaamman, sanoi Varsinais-Suomen Yrittäjien yhteyspäällikkö Riitta Hämäläinen tervetuliaissanoinaan ja viittasi siihen, että yleensä palkinnot on jaettu maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa.

Tilaisuuden aluksi Varsinais-Suomen Yrittäjien väistyvä puheenjohtaja Pirkko Keskinen puhui juhlaväelle.

-Elämme juuri nyt varsin poikkeuksellisia aikoja. Yritykset odottavat toisaalta suhdanteiden omista lähtökohdistaan jo paranevan ja kuluttajien luottamusindikaattorit ovat ennätyksellisen korkealla, Keskinen aloitti.

- Toisaalta EU:n rahaliitto natisee liitoksissaan jopa uhkaavasti ja eräiden jäsenvaltioiden talouksien palopesäkkeitä joudutaan sammuttamaan muiden jäsenvaltioiden toimesta. Talouden suunta on tässä tilanteessa epävarmalla pohjalla eikä yritystenkään osalta pitkäjänteisiä suunnitelmia kyetä tekemään.

Keskinen painotti yrittäjien roolia yhteiskunnassa talouskasvun mahdollistajina ja talouskasvua hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisen edellytyksenä.

- Olen pyrkinyt tuomaan esiin sen, että kotimaamme Suomi tarvitsee tulevaisuudessa entistä enemmän kaikenkaltaista yrittäjyyttä kohdatessaan tulevaisuuden haasteet. Yrittäjyys ei ole vain tähän aikaan sitoutuva ilmiö , vaan se on tulevaisuuden megatrendi, joka tulee vahvistumaan entisestään, Keskinen totesi lopuksi.

Fennia-ryhmän toimitusjohtaja Antti Kuljukka puhui palkittaville.

- Näin itsenäisyyspäivän kynnyksellä voimme juhlia itsenäistä Suomea ja yrittämistä itsenäisessä Suomessa, Kuljukka sanoi.

Hän vertasi yrittäjiä sotien Mannerheim-ristin ritareihin nyky-yhteiskunnan rohkeina edellämenijöinä.

- Suomi ei tule menestymään, ellei teidän kaltaisianne menestyviä yrittäjiä ole, Kuljukka sanoi.

Palkittujen puolesta kiittänyt Turun Teollisuuden Rakentajat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Rastas korosti myös yrittäjien tärkeää roolia suomalaiselle yhteiskunnalle.

- Pienet ja keskisuuret yritykset ovat tärkeä työllistäjä Suomessa. Toisin kuin suuryritykset ne eivät voi paeta ulkomaille, Rastas sanoi.

Hän kiitti tuesta yrittäjäjärjestöä ja taustajoukkoja kotona.

- Tämä palkinto on suuri motivaationlähde jatkaa työtämme, Rastas sanoi.

Kuntakohtaisilla Yrittäjäpalkinnoilla palkittiin 30 yritystä. Lisäksi yrittäjä Tuulikki Tuominen Loimaan Yrittäjistä palkittiin Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Timanttiristillä 50 vuoden yrittäjyydestä.

Vuoden yritys Aurassa

Palkittava yritys Autoilija Pentti Kallio, pääomistaja/yrittäjä Pentti Kallio, perustettu 1975, päätoimiala- ja tuotteet Taksiliikenne, työllistävyys 2 henkeä, toimialue Aura.

Yrittäjä, joka on omalla panoksellaan ollut mukana kehittämässä Auran kunnan palvelukokonaisuutta. Yritystoiminta jatkunut jo 35 vuotta.

Vuoden yritykset Kaarinassa

Kaarinan Yrittäjät: Palkittava yritys Kaarinan Autokoulu Oy, pääomistaja/toimitusjohtaja Hemmo Sankari, perustettu 1972, päätoimiala- ja tuotteet Autokoulupalvelut, työllistävyys 6 henkeä, toimialue Kaarina.

Monipuolinen koulutustarjonta on ollut yrityksen menestyksen takeena. Kaarinan Autokoulussa on perinteisen ajo-opetuksen lisäksi mm. lasten liikennekoulu, raskaan kaluston kuljettajakoulutusta ja Paremmin perille! –koulutus ajonvakauslaitteiden harjoittelu ja EcoDriving eli taloudellisen ajon koulutus sekä Seniorikuljettaja- koulutus. Saaristomeren Meripuolustusalueen kuljettajat saavat myös koulutuksensa Kaarinan Autokoulussa. Perheyritys jo kolmannessa polvessa.

Piikkiön Yrittäjät: Palkittava yritys Lindroosin Puutarha Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Jussi Lindroos ja Ismo Lindroos, perustettu 1940, päätoimiala- ja tuotteet Kasvihuonevihannesten viljely, päätuotteina tomaatti, kurkku, erilaiset salaatit, paprika ja yrtit, työllistävyys 8 henkeä vakituisesti ja sesonkiaikoina myös kausiapulaisia, sijaitsee Piikkiössä ja tuotteita toimitetaan Turun ja lähialueiden marketteihin sekä myydään Turun Kauppatorilla.

Puutarhan tuotteet toimitetaan päivittäin suoraan kauppoihin ilman välikäsiä; lähiruokaa parhaimmillaan. Tuotteiden tuoreus ja puhtaus ovat avainasia. Taito tehdä itse rakentamiset ja korjaukset kasvihuoneiden osalta on myös edesauttanut yrityksen kehittymisessä. Yritys on perheyritys kolmannessa polvessa.

Vuoden yritys Kemiönsaarella

Palkittava yritys Rakennusliike Juhani Heinonen Oy, pääomistaja/toimitusjohtaja Juhani Heinonen, perustettu 1987, päätoimiala- ja tuotteet Rakennusalan työt: rakentaminen, konsultointiapu, suunnittelu ja valvonta, työllistävyys 6 henkeä, toimialue Kemiönsaari.

Huolella tehty työ on taannut vakaan asiakaskunnan. Työtä tehdään tarvittaessa vuorokauden ympäri. Kaksikielinen palvelu Kemiönsaarella on myös ollut tärkeää.

Vuoden yritys Koskella

Palkittava yritys Kuljetusliike S. Kakko Oy, pääomistaja/toimitusjohtaja Kari Kakko, perustettu 1951, päätoimiala- ja tuotteet Raakapuukuljetukset, työllistävyys 11 henkeä, toimialue Länsi- ja Etelä-Suomen alue sekä ulkomaanliikennettä lähinnä Pohjoismaissa.

Hyvät työntekijät, päättäväisyys, usko siihen mitä tehdään ja sovituissa aikatauluissa pysyminen ovat yrityksen menestystekijöitä. Yrittäjyyttä jo toisessa polvessa.

Vuoden yritys Kustavissa

Palkittava yritys Rahin Rakennus ja Puutyö, avoin yhtiö, pääomistajat ja yhtiömiehet Tuomo Vainio ja Kaarina Aalto, perustettu 1999, päätoimiala- ja tuotteet Mökkirakentaminen, työllistävyys yrittäjät, toimialue Kustavi ja ympäristökunnat.

Ammattitaitoinen työnjälki ja siistit työmaat ovat yrittäjille kunnia-asia. Hyvät yhteistyökumppanit ja joustavat työjärjestelyt ovat hyvän lopputuloksen kannalta tärkeitä. Honkarakenteen talojen pystyttäminen on yrityksen erityisosaamista.

Vuoden yritys Liedossa

Palkittava yritys Tuulissuon Rautavarasto Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Ossi Reinvall ja Juha Hamunen, toimitusjohtaja Ossi Reinvall, perustettu 1994, päätoimiala- ja tuotteet Teräs- ja rautatuotteiden myynti, tehdasvalmiit teräs- ja rautatuotteet, työllistävyys 5 henkeä, toimialue Turun seutu.

Pienenä yrityksenä joustavuus on valttia. Pienemmätkin erät voidaan toimittaa kannattavasti. Yritys on toiminut matalalla profiililla ja saanut jalansijaa suurempien puristuksessa. Hyvä palvelu on tälläkin alalla tärkeää.

Vuoden yritys Loimaalla

Palkittava yritys Loimaan HT-Asennus Oy, pääomistaja/toimitusjohtaja Heikki Torikka, perustettu 1994, päätoimiala- ja tuotteet LVI-urakointi ja suunnittelu, työllistävyys 11 henkeä, toimialue Loimaan seutu.

Perheyrityksessä tiedonkulku ja päätöksenteko ovat nopeita, joten toiminnan ja toteutuksen välillä ei ole turhaa byrokratiaa. Henkilökunta on ammattitaitoista ja henkilöstön vaihtuma on ollut minimaalista.

Vuoden yritys Länsi-Turunmaalla

Palkittava yritys Paraisten Puhtaanapito Oy Ab, pääomistaja ja yhtiömiehet Göran Ericson, Jyrki Futtan ja Magnus Engdal, toimitusjohtaja Göran Ericson, perustettu 1990, päätoimiala- ja tuotteet Jätehuolto päätoimiala, myös hyötyjätteiden keräily, lokasäiliöiden tyhjennys sekä vaihtolavojen vuokraus ja kuljetus, työllistävyys 8 henkeä, toimialue Länsi-Turunmaa.

Ammattitaitoinen ja yhteistyökykyinen henkilökunta ovat toiminnan perusta. Aikataulujen pitäminen pystytään takaamaan toimivan nykyaikaisen kaluston avulla. Kahdenkymmenen toimintavuoden aikana asiakkaiden määrä on yli kolminkertaistunut.

Vuoden yritys Marttilassa

Palkittava yritys Parturi-Kampaamo Anna-Maija, pääomistaja/yrittäjä Anna-Maija Virtanen, perustettu 1993, päätoimiala- ja tuotteet Parturi-kampaamoalan palvelut ja alan tuotteiden myynti, työllistävyys yrittäjä, toimialue Marttila.

Menestymisen kulmakiviä korkean ammattiosaamisen ohella ovat asiakasystävällisyys ja sosiaalisuuden ymmärtäminen palvelualan yrityksessä. Myös kotikäynnit ja kuljetuspalvelu pyydettäessä ovat pitäneet asiakasmäärän hyvänä.

Vuoden yritys Maskussa

Palkittava yritys Maskulta Oy, pääomistaja/yrittäjä Eija Leskinen, perustettu 2000, päätoimiala- ja tuotteet Kello- ja kulta-alan vähittäismyynti, myös mm. kellojen ja korujen korjauspalvelut sekä lahjatavaramyyntiä työllistävyys 2 henkeä, toimialue Varsinais-Suomi.

Valikoimassa paljon tuotteita kotimaisilta pieniltä kultasepänverstailta. Näin pystytään tarjoamaan asiakkaille yksilöllisempiä koruja. Maskulta Oy on toimintansa alusta asti panostanut erityisesti asiakaspalveluun ja tuotteiden laatuun.

Vuoden yritys Mynämäessä

Palkittava yritys Steel Master Finland Oy, pääomistaja/toimitusjohtaja Esa Tuominen, perustettu 1995, päätoimiala- ja tuotteet Metallirakenteiden ja niiden osien valmistus, päätuotteita pumppu-, annostelu-, lämmitys- ja jäähdytysyksiköt, joita valmistetaan prosessiteollisuudelle ja voimalaitosten moottorien valmistajille, työllistävyys 50 henkeä, toimialue koko Suomi ja myös vientiä esim. Hollantiin.

Vankka kokemus ja ammattitaito sekä hyvä sopeutumiskyky ja joustavuus asiakkaiden suuntaan ovat olleet yritykselle tärkeät tekijät, joilla pystytty vastaamaan asiakkaiden asettamiin haasteisiin. Aktiivinen laatujärjestelmän ylläpito sekä tarkoin valitut koneet ja työtavat ovat myös menestyksen takana.

Vuoden yritykset Naantalissa

Naantalin Yrittäjät: Palkittava yritys J & T Pajunen Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Timo Pajunen ja Mikko Pajunen, toimitusjohtaja Mikko Pajunen, perustettu 1955, päätoimiala- ja tuotteet Tieliikenteen tavarankuljetus, työllistävyys 7 henkeä, toimialue Naantali ja lähikunnat.

Pitkät asiakassuhteet ja monipuolinen toiminta ovat taanneet työtä taloustilanteiden vaihteluista huolimatta. Menestyksen takeena on ollut monipuolisuus kattaen jätekuljetukset ja kappaletavara- sekä maansiirtokuljetukset. Perheyritys jo kolmannessa polvessa.

Rymättylän Yrittäjät: Palkittava yritys Rymättylän Herrankukkaro Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Pentti O. Kangas, Karioskari Kangas, Meri Kangas, toimitusjohtaja Pentti-Oskari Kangas, perustettu 1985, päätoimiala- ja tuotteet Kokous-, koulutus-, majoitus-, ruoka ja luontoelämyspalvelut, työllistävyys 24 henkeä, toimialue Rymättylä sekä Turun saaristo.

Toiminnan punaisena lankana aitous, alkuperäisyys, vanhanaikaisuus, nostalgisuus ja eksoottisuus (muttei pirimitiivisyys). Suomen saariston ympärivuotisuuden ongelmat on yrityksen perustaja ja ideoitsija Pentti-Oskari Kangas kääntänyt voimavaroiksi.

Vuoden yritys Paimiossa

Palkittava yritys Alitalon Vihannes Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Ulla-Maija ja Mikko Alitalo, toimitusjohtaja Mikko Alitalo, perustettu 1997, päätoimiala- ja tuotteet tärkein tuote pilkottu jäävuorisalaatti ja jäävuoripohjaiset salaattisekoitukset, työllistävyys 12 henkeä, toimialue Turku ympäristöineen, ulottuen alueelle Pori-Loimaa-Forssa-Somero-Salo-Länsi-Turunmaa.

Asiakkaiden toiveiden huomioiminen ja uusien tuotteiden kehitys asiakkaiden tarpeiden mukaan hyvinkin nopealla aikataululla. Luotettavat toimitukset, tinkimättömyys laadusta, kohtuullinen hinnoittelu ja sitoutunut henkilöstö ovat olleet menestyksen avaimet.

Vuoden yritys Pöytyällä

Palkittava yritys O & I Niinimäki Ay, pääomistaja ja yhtiömiehet Ossi Niinimäki ja Ismo Niinimäki, toimitusjohtaja Ossi Niinimäki, perustettu 1985, päätoimiala- ja tuotteet Linja-autojen tilausajo- ja reittiliikenne, työllistävyys 8 henkeä, toimialue Varsinais-Suomi.

Vuonna 1995 perustettiin tilausajoliikennettä tukemaan Matkatoimisto Matka-Niinimäki Oy. Linja-auto liikennettä täydentävät kuorma- ja pakettiautokuljetukset.

Vuoden yritys Raisiossa

Palkittava yritys Raision Puusepät Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Jarmo Yrjölä ja Hannu Heino, toimitusjohtaja Jarmo Yrjölä, perustettu 1985, päätoimiala- ja tuotteet Puusepänteollisuus, julkisten tilojen erikoiskiintokalusteiden ja sisustusten valmistaminen arkkitehtien kuvien pohjalta, työllistävyys 17 henkeä, toimialue koko Suomi, eritoten pääkaupunkiseutu.

Tartutaan ammattitaidolla erikoisiinkin tehtäviin. Erilaisten materiaalien yhdistäminen ja korkealaatuisten puusepäntaitojen hyödyntäminen usein hyvinkin vaativissa kohteissa ovat olleet menestyksen takeena.

Vuoden yritykset Salossa

Halikon Yrittäjät: Palkittava yritys Kuninkaantien eläinklinikka Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Jouni Niemi ja Pirkko Hämeenoja, toimitusjohtaja Pirkko Hämeenoja, perustettu 1990, päätoimiala- ja tuotteet Pieneläinlääkintä, pieneläinten terveyden- ja sairaanhoito sekä pieneläinruoat ja hoitotarvikkeet, työllistävyys 8 henkeä, toimialue Salon alue, Paimio, Sauvo sekä kesämökkiläisten myötä laajemminkin ympäri Suomea asiakkaita.

Yritys on osa EHYT –yhteisöä, minkä toiminta-ajatuksena on koota lemmikkien palvelut saman katon alle. Yritys tekee yhteistyötä käytösterapeuttien, trimmaajan ja osteopaatti/fysioterapeutin kanssa. Klinikalla on oma myymälä, josta saa reseptiruuat ja eläimen terveyden-ja sairaanhoitoon tarvittavia tarvikkeita.

Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjät: Palkittava yritys Tilitoimisto A. Jauhanen Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Timo Jauhanen, Aimo Jauhanen ja Ritva Jauhanen, toimitusjohtaja Timo Jauhanen, perustettu 1979, päätoimiala- ja tuotteet Tilitoimisto/kirjanpitopalvelut eri alojen yrityksille, myös maatalousyrityksille, verkkokauppojen perustamiset sekä myös verkkokaupan harjoittaminen aputoiminimellä Helmeliini, työllistävyys 3 henkeä, toimialue Salonseutu.

Asiakaskunta yrityksellä vakiintunutta ja osa edustaa jo toista polvea. Toiminnan menestymisen kannalta suuri merkitys on ollut pitkäaikaisella ja uskollisella henkilökunnalla. Omaan toimialaan liittyvä jatkuva kouluttautuminen, jotta pystytään vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.

Kuusjoen-Muurlan-Perttelin Yrittäjät: Palkittava yritys Rengasliike Heimo Ketola, pääomistaja/yrittäjä Heimo Ketola, perustettu 1981, päätoimiala- ja tuotteet Henkilö-, paketti- ja maastoautojen renkaiden ja vanteiden myynti sekä asennus, työllistävyys 3 henkeä vakituisesti ja sesonkiaikoina pari lisähenkilöä, toimialue Salon ja Someron alueet.

Oikea hinnoittelu ja hyvä palvelu ovat taanneet asiakkaiden pysyvyyden ja myös yrityksen kasvun ja kehittymisen maaseutualueella. Yrittäjän poika on tullut mukaan yrityksen toimintaan. Osaavat, ammattitaitoiset työntekijät ja mukavat asiakkaat pitävät firman toimivana.

Perniön-Särkisalon Yrittäjät: Palkittava yritys Teijo-Talot Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Lasse Ojanen ja Mari Ojanen, toimitusjohtaja Lasse Ojanen, perustettu 2000, päätoimiala- ja tuotteet Talotehdas, tehdasvalmiiden rakennusten tekeminen niin kuluttaja-asiakkaille kuin yrityksille ja kunnille, työllistävyys 15 henkeä, toimialue Tuotteet toimitetaan pääasiassa noin 200-300 km säteelle tehtaalta, mutta liiketoiminta-alueena on koko Suomi. Teijo-Taloja valmistetaan neljän eri Teijo-Talo –tehtaan voimin: Perniössä, Tuuloksessa, Halsualla ja Sodankylässä.

Tuotantotapa eroaa muista talovalmistajista siinä, että rakennukset rakennetaan perustuksineen päivineen täysin valmiiksi tehtaalla ja kuljetetaan kokonaisena tilaajan tontille, jossa se liittymien kytkemisen jälkeen on käyttökunnossa. Teijo-Talo –menetelmällä rakennetut rakennukset ovat myöhemmin kokonaisuudessaan siirrettävissä uuteen paikkaan. Teijo-Talot Oy:n menestyksen salaisuus piilee innovatiivisessa tuotantokonseptissa, osaavissa työntekijöissä ja yhteistyökumppaneissa sekä pienehkön yrityksen joustavuudessa ja jatkuvassa kehitystyössä.

Salon Yrittäjät: Palkittava yritys Kuljetusliike K. Jokinen Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Lasse Jokinen ja Harri Jokinen, toimitusjohtaja Lasse Jokinen, perustettu 1949, päätoimiala- ja tuotteet Kuljetus- ja logistiikkapalvelut, työllistävyys 48 henkeä, toimialue Suomi, Baltian maat, Itä-Euroopan maat ja Venäjä.

1990 luvun alun sukupolvenvaihdoksen yhteydessä yritys lähti mukaan kansainväliseen kuljetus- ja logistiikka liiketoimintaan. Ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä vienyt kuljetuslogistiikan Baltiaan, Itä-Eurooppaan ja Venäjälle. Kuljetusliike K. Jokinen Oy jatkaa edelleen yhtenä johtavana elintarvikkeiden kuljettajana Suomessa. Yhdessä tytäryhtiönsä HJN Logistics Finland Oy:n kanssa yhtiöt palvelevat merkittäviä kaupan ja teollisuuden yrityksiä. Yrityksessä on panostettu laadukkaaseen kuljetuskalustoon ja henkilökunta tuntee moton ”minkä lupaamme, sen pidämme”.

Vuoden yritys Sauvossa

Palkittava yritys Koivikko-yhteisö, pääomistajat ja yhtiömiehet Tuula Elo-Aho ja Martti Aho, perustettu 1991, päätoimiala ja –tuotteet Koivikko-yhteisö tarjoaa asumis- ja työtoimintapalveluja kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille turvallisessa maalaisympäristössä, työllistävyys yrittäjäpariskunta, toimialue Sauvo.

Jokainen asukas osallistuu Koivikko-yhteisön elämään omien kykyjensä ja taitojensa mukaan. Pienimuotoinen toiminta mahdollistaa jokaisen asukkaan huomioimisen yksilönä, ainutkertaisena ja arvokkaana ihmisenä.

Vuoden yritys Somerolla

Palkittava yritys Kuljetus A. Helenius Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Aimo Helenius ja Oili Helenius, toimitusjohtaja Aimo Helenius, perustettu 1998, päätoimiala- ja tuotteet Tieliikenteen tavarankuljetus, kappaletavara-, kylmä-, vilja- ja puukuljetukset sekä henkilökuljetukset linja-autoilla, työllistävyys 6 henkeä, toimialue Suomi ja muu Eurooppa.

Ammattitaitoiset ja vastuulliset työntekijät ovat vastuussa paitsi toimeksiantojen ajallaan suorittamisesta myös yrityksen kalustosta, toimien samalla yrityksen käyntikortteina maailmalla. Hyvät työntekijät ovatkin olleet tärkeä osa perheyrityksen menestyksessä.

Vuoden yritys Tarvasjoella

Palkittava yritys Konefarmi Oy, pääomistaja/toimitusjohtaja Pasi Vesamo, perustettu 1992, vuodesta 2004 lähtien Turun Konekeskus Oy:n tytäryhtiö, päätoimiala ja –tuotteet Maatalouskoneiden maahantuonti, myynti ja modifiointi Suomen oloihin, työllistävyys 15 henkeä, toimialue Turun lisäksi toimipisteet Huittisissa, Kokkolassa, Ylivieskassa, Seinäjoella, Tampereella ja Konnevedellä sekä kattava jälleenmyynti- ja huoltoverkosto.

Menestyksen edellytyksenä ovat olleet palveluhenkisyys, hallittu kasvu ja muuttuvan maatalouden haasteisiin vastaaminen.

Vuoden yritykset Turussa

Palkittava yritys Park Marketing Oy/Park Hotel Turku, pääomistajat ja yhtiömiehet Eva Dziedzic, Saul Paavola ja Zbigniew Dziedzic, toimitusjohtaja Saul Paavola, perustettu 1991, päätoimiala- ja tuotteet Hotelli- ja ravintola-ala, majoituspalvelut, anniskeluravintola, juhla-, kokous- ja saunapalvelut, työllistävyys 9 henkeä, toimialue Turku.

Park Hotel tarjoaa massasta poikkeavaa, laadukasta, ja rauhallista hotellimajoitusta asiakkaille, jotka arvostavat yksilöllisyyttä, persoonallisuutta, sekä viihtyisää asuinympäristöä. Menestykseen ovat vaikuttaneet suurelta osin hyvä ja ammattitaitoinen henkilökunta sekä omistajien vankka sitoutuminen ja osallistuminen yrityksen toimintaan.

Palkittava yritys Palidoro Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Seppo Mertala, Meeri Mertala, Seppo Mertala Oy, Johanna Lappalainen ja Mika Lappalainen, toimitusjohtaja Seppo Mertala, perustettu 1993, päätoimiala- ja tuotteet Laivojen ja voimalaitosten sähköiset automaatiojärjestelmät, automaatiokojeistojen kokoonpano ja automaatioasennus sekä asiantuntijapalvelut, työllistävyys 7 henkeä, toimialue Suomi, Italia, Etelä-Korea, Espanja, Kreikka.

Yritys panostaa pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin, jotka luovat luottamusta ja jatkuvuutta. Yritys haluaa olla mukana jo tuotteiden prototyyppivaiheessa sekä tuotteen tai palvelun suunnittelussa. Tuotekehitys on yritykselle ensiarvoisen tärkeää. Tiivis yhteistyö moottoritoimittajien ja laivanvarustamoiden kanssa on itsestäänselvyys ja yrityksen henkilökuntaa työskenteleekin laivoilla ja telakoilla ympäri maailmaa.

Palkittava yritys Turun Teollisuuden Rakentajat Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Jari Rastas ja Vesa Rantanen, hallituksen puheenjohtaja Jari Rastas, perustettu 1997, päätoimiala- ja tuotteet Rakentaminen ja hankejohto, julkis-, liike- ja tuotantotilojen uudisrakennushankkeiden ja vaativien saneerausten KVR-toteutukset, työllistävyys 15-20 henkeä, toimialue Lounais-Suomi.

Yrityksen toiminnan kulmakiviä ovat asiakkaiden ja heidän tarpeittensa kunnioittaminen, motivoitunut ja osaava henkilöstö, panostukset työn laatuun ja sen valvontaan sekä yhtiön jatkuva kehittäminen toimintaympäristön muutoksiin vastaten. Tavoitteena on olla jatkossakin tunnettu ja arvostettu rakennusalan edelläkävijä Lounais-Suomessa.

Vuoden yritys Uudessakaupungissa

Palkittava yritys Warma-Uunit Oy, pääomistajat ja yhtiömiehet Vesa ja Kirsti Salminen perheineen, toimitusjohtaja Vesa Salminen, perustettu 1996 nimellä V-S Muuraus Vesa Salminen, Oy:ksi 2007, päätoimiala- ja tuotteet Tulisijojen valmistus, päätuotteina Warma-Uunien takat, lisäksi myös liedet ja takkaleivinuunit, työllistävyys 21 henkeä, toimialue Suomi ja myyntiedustus myös Tallinnassa.

Lyhyessä ajassa yritys on pystynyt kehittämään tulisijatuotannon, joka sisältää korkealaatuisen, nykyaikaisen tuotteen sekä monipuolisen ja laajan mallivalikoiman. Laadukas kaakelituotanto sekä ainutlaatuinen hybriditulisija ovat tästä esimerkkinä. Vahvuutena voidaan pitää vankkaa osaamista ja halua kehittyä sekä kasvaa. Yrityksessä etsitään uusia innovaatioita ja kumppanuuksia. Tuotannossa ja toiminnassa noudatetaan ekologisia arvoja ja kestävän kehityksen periaatteita.

Vuoden yritys Vehmaalla

Palkittava yritys Metallityö M. Mäkelä Oy, pääomistaja/toimitusjohtaja Markku Mäkelä, perustettu 1978, päätoimiala- ja tuotteet Päätoimialana on teollisuuden kunnossapito; ruostumattomat teollisuusputkistot, kone- ja laiteasennukset, työllistävyys 6 henkeä, toimialue Varsinais-Suomi.

Yli 30 vuotta jatkuneet asiakassuhteet elintarviketeollisuuden suuriin toimijoihin ovat merkki luotettavuudesta ja erinomaisesta ammattitaidosta. Mukautuvuus ja kyky vastata vaikeisiinkin haasteisiin ovat osoittautuneet menestymisen kannalta erittäin tärkeiksi.

Yrittäjä Tuulikki Tuominen Loimaan Yrittäjistä palkittiin Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Timanttiristillä 50 vuoden yrittäjyydestä.

Varsinais-Suomen Yrittäjien väistyvä puheenjohtaja Pirkko Keskinen piti tilaisuudessa avauspuheen.

Fennian toimitusjohtaja Antti Kuljukka puhui palkituille.

Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Pirkko Keskinen ja Fennian toimitusjohtaja Antti Kuljukka jakoivat kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot.

Turun Teollisuuden Rakentajat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Rastas kiitti kaikkien palkinnonsaajien puolesta.

Juhlaväkeä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Länsivankkurit Oy

Turun Länsivankkurit Oy

Matkailuajoneuvojen huolto, tarvikkeet ja varaosat, Matkailuajoneuvojen myynti, Matkailuautoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa