Julkaistu 05.06.2012 1          

Offshore-säännösten huippuasiantuntijat Turussa

Uudet globaalit markkinat ovat avautuessaan tuoneet suomalaisille meriteollisuuden yrityksille tukun uusia haasteita. Offshore on kasvavana teollisuudenalana maailmalla tuonut mukanaan uusia vaatimuksia ammatilliseen osaamiseen. Sääntöjä, viranomaismääräyksiä ja käsitteitä on valtavasti ja asiakkaiden vaatimukset ovat korkealla. Yrityskentän ja MeriOSKEn intensiivinen valmistelutyö on tuottanut tulosta ja ensimmäinen Offshore-koulutus käynnistyy Turussa huomenna keskiviikkona 6.6.2012.

Maailman suurimpiin öljy-yhtiöihin lukeutuva brasilialainen Petrobras on ilmoittanut investoivansa öljy-teknologiaan vuoteen 2015 mennessä noin 224 miljardia USD. Kotimaisuusvaatimukset ovat korkeat, mutta osa investoinneista suunnataan myös ulkomaiseen osaamiseen. Brasilian tarjotessa huikeita markkinoita suomalaiselle meriteollisuudelle, ovat suomalaisyritykset havahtuneet offshore teollisuuden tiukkoihin vaatimuksiin. Tietoa säännöksistä ja viranomaismääräyksistä on ollut vaikeaa löytää, eikä koulutusta ole ollut saatavilla.

MeriOSKE tarttui koulutushaasteeseen yhteistyössä ProoMu- ja PK-offshore hankkeiden kanssa. Ensimmäiset toiveet offshore –koulutuksesta saatiin yrityskentältä jo vuonna 2009.

- Operaattoreiden laatuvaatimukset ovat kasvaneet ja näin on avautunut mahdollisuuksia tuoda ratkaisuja laivapuolelta offshoreen. Tekniset ratkaisut ja sääntömaailma poikkeavat toisistaan, joten on erittäin tärkeää ymmärtää offshoren vaatimat ratkaisut, tähdentää Lauri Kosomaa Almaco Group Oy:stä.

Uunituore Offshore -koulutus on suunniteltu ja rakennettu yhteistyössä alan yritysten kanssa. MeriOSKEn, PK-offshoren ja Koneteknologiakeskuksen lisäksi koulutusta rahoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskus.

- Yhteistyöllä on voimaa ja varsinkin kun lähtökohtana ovat yrityksen todelliset tarpeet ja toivomukset, toteaa ohjelmajohtaja Mervi Pitkänen.

Offshore-koulutus pitää sisällään kuusi yhdenpäivän moduulia. Ensimmäistä koulutuspäivää vetävät professorit Norjan Stavangerin ja Brasilian Pernanbucon yliopistoista sekä DNV (Det Norske Veritas). Ensimmäiseen koulutuspäivään on ilmoittautunut yli 100 henkeä.

Osaamiskeskusohjelma (OSKE) koostuu kolmestatoista klusterista. MeriOSKEn koordinaatiota ja Varsinais-Suomen MeriOSKEa hallinnoi Koneteknologiakeskus Turku Oy.


Kommentit

Satama-ahtaaja 10.05.2019 klo 13:05

Paljon on kyseisessä markkinassa potentiaalia. Hyvä kirjoitus!


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Länsivankkurit Oy

Turun Länsivankkurit Oy

Matkailuajoneuvojen huolto, tarvikkeet ja varaosat, Matkailuajoneuvojen myynti, Matkailuautoja

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa