Julkaistu 05.06.2012 1          
Suomen Yrittäjien Järventaus:

Enemmän tasapuolisuutta maankäyttöön ja kaavoitukseen

Suuret, valtakunnalliset yritykset ovat yleensä etulyöntiasemassa, kun päätetään parhaista liike- ja toimipaikoista. Pienillä yrityksillä ja niiden verkostoilla ei ole usein tasapuolisia mahdollisuuksia tarjota omia vaihtoehtoja. Tätä mieltä on Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus.

- Asiaan on saatava muutos, sillä yrittäjät ovat työllisyyden ja kasvun suhteen avainasemassa. Asia on ajankohtainen, kun ympäristöministeriö arvioi parhaillaan maankäyttö- ja rakennuslain toimivuutta, Järventaus sanoi puhuessaan Joroisissa tiistaina.

Järventauksen mielestä kaavoittajat pitäisi velvoittaa selvittämään suunniteltujen maankäyttö- ja kaavoitusratkaisujen vaikutukset kilpailuolosuhteisiin.

- Kaavoituksessa täytyy kiinnittää huomiota siihen, että tietyllä toimialalla on riittävästi alan yritysten tarjontaa. Toimiva kilpailu on tärkeää kuluttajien ja työllisyyden näkökulmasta, Järventaus sanoi.

Asiasta voitaisiin Järventauksen mukaan ottaa täsmennetty säännös maankäyttö- ja rakennuslakiin.

Järventaus pitää arveluttavana käytäntöä, jossa kaavan tosiasiassa valmistelee siitä hyötyvä taho. Tällaisia tapauksia esiintyy erityisesti pienehköjen kuntien kaava-asioissa.

- Kaavavalmistelun tulisi olla aina viranomaistoimintaa, jossa tulee ottaa huomioon monipuolisesti erilaiset intressit.

Järventauksen mielestä kuntien ja yrittäjien yhteistyö on kehittynyt sinänsä oikeaan suuntaan.

- Kunnissa nähdään entistä selvemmin, että hyvinvointi ja työpaikat syntyvät yrittäjyyden ja yritystoiminnan avulla. Vastaavasti hyvin toimiva kunta on yrittäjille tärkeä asia.


Kommentit

Jaana Kalajoki 10.05.2019 klo 13:05

Hyvä kirjoitus. Pienen yrityksen on vaikea kasvaa, mikäli kasvumahdollisuudet ovat suurta yritystä selkästi heikommat.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kultaranta Resort

Kultaranta Resort

Golfkenttiä, Hotelleja, Juhlatilat, Kokouspalveluja, Kuntosaleja, Ravintoloita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa