Julkaistu 05.06.2012 0          

Kesälomalle lähtijän ekovinkit

Kesälomalle lähtöön kuuluu työasioiden kuntoon laittaminen rauhallisen lomamielentilan saavuttamiseksi. Samalla tarjoutuu hyvät mahdollisuudet huolehtia kesälomakauden ympäristöasiat työpaikalla kuntoon.

- Huolettomaan lomamieleen kuuluu myös tieto siitä, että työpiste on siisti ja kulutusta säästävä, kun lomasiivoukseen sisältyy muutakin kuin kansioiden piilottaminen kaappiin. Kesäjärjestelyiden lomassa voi pienillä teoilla vähentää luonnonvarojen kulutusta ja lisätä tehokkuutta. Ennen lomaa aloitettuja ympäristöä säästäviä toimintatapoja on helppo jatkaa loman päättyessä osaksi arjen askareita, muistuttaa Ympäristöosaamispalveluiden päällikkö Johanna Krabbe Edupolista.

Kun työ- ja ympäristöasiat ovat kunnossa, on loma valmis alkamaan. Töihin palatessa odottaa luonnonvaroja säästänyt työpaikka, vinkkaa Krabbe.

LOMALLE LÄHTIJÄN EKOVINKIT

1) Sammuta valaisimet, tietokone, tulostin ja muut sähkölaitteet. Muista sammuttaa myös tietokoneen näyttö, niin sähkönsäästön lisäksi lisäät laitteen käyttöikää.

2) Älä jätä laitteita stand by -tilaan, sekin kuluttaa sähköä turhaan. Irrota laturit pistorasioista lomasi ajaksi, niin turvallisuuskin paranee.

3) Lajittele toimistokeräyspaperit kierrätykseen ja mieti mahdollisuuksia tulosteiden vähentämiseen, niin lajittelu helpottuu jatkossa.

4) Lajittele sanoma- ja aikakauslehdet sekä mainosposti kierrätykseen keräyspaperin joukkoon. Työpöydän lehtipinot on syytä kohtuullisessa ajassa ohjata kierrätykseen, jotta paperin painomuste saadaan irrotettua ilman kuluttavaa käsittelyä. Koko kesän lomaileva voi keskeyttää lehtijakelun tai kääntää lehdet työkaverin luettavaksi.

5) Sulje ikkunat ja tarkista ilmastointi, ettei huonettasi tarvitse lämmittää tai viilentää tarpeettomasti.

6) Syö eväät pois, tarkista ruokien säilyvyys ja tyhjennä ruokakaapit. Syömäkelpoisen ruoan paras paikka on vatsa. Syömäkelvottoman ruoan paikka on biojäteastia.

7) Perehdytä myös kesäapulainen työpaikan ympäristöasioihin.

8) Nauti ja pidä huolta kesälomaympäristöstä!


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

T & T Takuutyö Oy

T & T Takuutyö Oy

Ilmanvaihtokanavien mittaukset ja tarkistukset, Ilmastoinnin puhdistus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa