Julkaistu 27.11.2012 0          

KaleidosCup-innovaatiokilpailussa menestyi kulttuurilähtöisillä ratkaisuilla

Kuvassa voittajajoukkueen tytöt Helmi-Maria Vuorimies, Suvi Liukkonen ja Taru Mäkinen HUMAK Jyväskylästä sekä heidän opettajansa Kari Pirinen, jota nuoret naiset kiittivät juuri käydyn tuotteistamisen kurssin opeista. Voittajajoukkue sai palkinnoksi 3 x 300 euron matkalahjakortit. Kuva: Juho Vainio/Kaleidoskooppi

KaleidosCup-kilpailun voitti HUMAK Jyväskylän kulttuurituotannon opiskelijat kulttuurilähtöisillä ehdotuksillaan. Kilpailuun osallistui 14 joukkuetta yhdeksästä eri korkeakoulusta. Voittajaehdotus hyödynsi Itämeren matkustajalauttojen ulkokansien suunnittelussa eri vuodenaikojen tuomia haasteita ja loi elämyksellisiä palvelukonsepteja eri ikäryhmät huomioon ottaen.

Kaleidoskooppi-hanke järjesti 21.11.2012 valtakunnallisen meriaiheisen opiskelijakilpailun, jossa opiskelijoiden tuli innovoida Itämeren matkustajalauttojen ulkokansille ympärivuotista käyttöä. Kolmihenkiset opiskelijajoukkueet kokoontuivat aamulla höyrylaiva Borelle kuulemaan arvovaltaisen tuomariston tietopaketin ja odotuksia. Tuomaristoon kuului edustus STX Finlandilta, Deltamarinilta, Teknologiateollisuus ry:stä ja PaintingDb:stä.

Kilpailun aihe julkistettiin vasta paikan päällä. Tuomaristo toivoi erityisesti talvisten olosuhteiden huomioonottamista sekä vihjasivat toivovansa uudenlaisia ajatuksia mm. sosiaalisen median ja mobiilisovellusten hyödyntämisestä. Joukkueita ohjeistettiin myös miettimään toteutuskelpoisuutta ja matkustajalaivan sekä muiden yhteistyökumppanien hyötynäkökulmaa. Joukkueet saivat reilun 5 tuntia työstöaikaa sekä mahdollisuuden kysyä tuomareilta kysymyksiä työstön aikana.

KaleidosCup 2012-voitto ratkaistiin iltagaalassa Ravintola Koulussa, jossa kukin joukkue sai kolme minuuttia aikaa esitellä tuotoksensa ja vakuuttaa tuomarit. Esitykset olivat erittäin korkeatasoisia ja sisälsivät pitkälle ajateltuja kaupallisia laskelmia, teknisiä ratkaisuja sekä erilaisten asiakasryhmien viihtyvyyttä oli ajateltu monipuolisesti. Voittajajoukkue oli tuomariston mielestä koonnut pisimmälle mietityn kokonaisuuden sekä siinä oli paras sisällöntuotanto. Ratkaisusta löytyi mm. tuoksuja, Tuutikin mökki ja tähtitorni. Luovaa alaa edustava voittajajoukkue myös todisti, että kulttuurin ymmärtämyksellä ja luovalla osaamisella on merkitystä meri- ja metalliteollisuudessa.

KaleidosCup 2012 herätti paljon tunteita ja ajatuksia niin tuomaristossa kuin opiskelijoissakin ja keskustelua käytiin, mitä tuotoksille tapahtuu tämän jälkeen ja voisiko niitä kehittää vielä eteenpäin. Kaleidoskooppi haastattelee tuomarit, käy läpi palautteet ja myös esitykset julkaistaan.

KaleidosCup 2012 oli kaikin puolin onnistunut ja se on tarkoitus järjestää tästä lähin vuosittaisena. KaleidosCup 2012 vastaa Kaleidoskooppi-hankkeen tavoitteisiin mm. lisätä meri- ja metalliteollisuuden vetovoimaisuutta ja kiinnostusta opiskelijoiden keskuudessa, lisätä monialaista yhteistyötä ja löytää uudenlaisia ideoita ja innovaatiomahdollisuuksia meri- ja metalliteollisuuden kilpailukyvyn kasvattamiseksi.§


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Raision Puulevy Oy

Raision Puulevy Oy

Puutavaraa, Rakennustarvikkeita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

BEST WESTERN Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 2, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa