Julkaistu 18.09.2017 0          
MAINOS

Yritysviestit

SteraLux: Laadukkaat ledit teollisuus-, yritys- ja ulkokäyttöön

Jussi Ohlsson ja Pekka Orne ovat iloisia hyvin alkaneesta yhteistyöstä.

Kuvauskopteri lentää yli öisen satama-alueen. Valkoiset valot erottuvat kirkkaina pisteinä pimeydessä ja valaisevat ympäristön. Ero keltaiseen valoon on ällistyttävä myös yläilmoista käsin katseltuna. Kuvan valkoiset pisteet ovat suomalaisia SteraLux-valaisimia.

- Naantalin satama on yksi suurimmista kohteistamme. Kun ensimmäiset valaisimet oli asennettu saimme yhdeltä valvomon työntekijältä palautetta, että nyt näkyy kameroilla jopa asfaltin uurteet, valaisinten myynnistä vastaavan AD-Lux Oy:n toimitusjohtaja Pekka Orne kertoo.

SteraLux-valaisimet ovat kahden turkulaisen, eri aloilla toimivan yrityksen yhteistyön tulos. Laadukkaat teollisuus-, yritys- ja ulkokäyttöön suunnitellut led-valaisimet syntyivät, kun valaistussuunnitteluun ja -myyntiin erikoistunut AD-Lux ja kansainvälisestikin tunnettu sopimusvalmistaja Stera Technologies yhdistivät voimansa.

- Hyvä valaistus on kaiken yritystoiminnan kannalta erittäin tärkeää. Kun nähdään hyvin, turvallisuus ja tuottavuus paranevat. Työntekijät viihtyvät, jaksavat paremmin ja pysyvät virkeinä. Led-valaistuksella voidaan saada myös huomattavia säästöjä energiankulutukseen, Orne sanoo.

Naantalin sataman tapauksessa kulutus putosi kolmannekseen. Toteutuksesta ja aiemmasta valaistuksesta riippuen kulutus laskee normaalissa tehdasrakennuksessa yleensä vähintään puoleen aiempaan verrattuna. Tavallisesti investointi maksaa itsensä takaisin 2-5 vuodessa.

Kotimaista työtä

SteraLux-valaisimet valmistetaan Steran tehtaalla Turun Itäharjulla. AD-Lux vastaa tuotteiden myynnistä ja markkinoinnista.

- Tuote on lähes100-prosenttisesti suomalainen. Tuotekehitys ja valmistus tapahtuvat Turussa, mikä mahdollistaa esimerkiksi valaisinten räätälöinnin asiakkaan tarpeiden mukaan. Voimme myös toimittaa suuriakin määriä nopealla aikataululla, kun valaisimia ei tarvitse rahdata toiselta puolelta maailmaa, ensi vuoden alussa Stera Technologiesin toimitusjohtajana aloittava Jussi Ohlsson kertoo.

- Tämä oli ihan uusi turkulainen aluevaltaus. Ledejä ei ole Turussa ennen tehty, Orne toteaa.

Valaisimet ovat olleet markkinoilla vuoden verran ja valikoimissa on nyt kaksi mallia: Stera Lux AD toimistojen ja teollisuuden valaisemiseen sekä Stera Lux AREA ulkoalueiden tehovalaistukseen. Molemmista malleista löytyy eri tehoisia valaisimia erilaisiin valaistustarpeisiin. Uusia tuotteita on jo kehitteillä.

Uutta yhteistyöllä

SteraLux-valaisimet ovat hieno esimerkki siitä, miten voidaan saada hyviä tuloksia, kun kaksi yritystä löytävät toisensa oikealla hetkellä ja niiden tarpeet kohtaavat. Stera, joka on yksi pohjoismaiden suurimmista sopimusvalmistajista, halusi lisää omia tuotteita sopimusvalmistuksen rinnalle. Kotien valaistuksesta aikaisemmin tunnettu AD-Lux halusi puolestaan suunnata myyntiään enemmän yrityksille ja teollisuudelle.

- Ajattelimme, että tämän kaltainen tuote olisi hyvä omaksi tuotteeksi. Steralla on ennestään kokemusta valaisinten valmistamisesta sopimusvalmistuspuolelta, joten omien tuotteiden valmistukseen oli helppo lähteä, kun laitteet ja prosessit olivat jo olemassa, Jussi Ohlsson kertoo.

- Ihan tyhjästä olisi ollut mahdotonta lähteä kehittämään ja valmistamaan laadukasta valaisinta, hän huomauttaa.

Liikkeelle lähdettiin varovaisesti ja maltillisin odotuksin, mutta ne ovat ylittyneet moninkertaisesti.

- Palaute on ollut pelkästään positiivista. Ensimmäiset 12 kuukautta ovat osoittaneet, että laadukkaille kotimaisille valaisimille on kysyntää, Orne toteaa.

Naantalin satamassa kulutus putosi kolmannekseen SteraLux valaisinten asentamisen myötä.


SteraLux

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Maskun apteekki

Maskun apteekki

Apteekkeja, Hygieniatuotteita, Hygieniatuotteita, Jalkojen hoitoa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Bulleriina

Kuskinkatu 1, Kaarina

www.bulleriina.fi

KP 40, R, kaikki tilaisuudet, pitopalvelu.

Lue uusin näköislehtemme

09/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.09.2018


Seuraa meitä somessa