Julkaistu 07.11.2017 0          
MAINOS

Yritysviestit

THV Turvapalvelut: Valvonnalla varmuutta hälytinjärjestelmien toimintaan

Vartioimisliikkeen valvomossa seurataan hälytysten lisäksi myös laitteiden toimintaa, yrittäjä Kimmo Luoto sanoo.

Valvontalaitteet ovat aika hyödyttömiä, jos ne eivät toimi silloin, kun jotain tapahtuu. Laitteiden toimivuudesta oikealla hetkellä voidaan varmistua vain laitteiden valvonnalla. Yksi turkulaisen THV Hälytysvalvonta Oy:n päätuotteista on muun muassa hälyttimien linjavalvonta.

Aluehälytyskeskukseen hälyttävissä paloilmoitinlaitteissa kyseisen tekniikan käyttäminen on pelastuslain mukaan pakollista. THV:ssä samaa teknologiaa käytetään myös muiden hälytinjärjestelmien valvontaan.

- Valvontalaitteita ja hälytysten siirtolaitteita pitää valvoa, jotta tosipaikan tullen voidaan olla varmoja, että hälyttimet toimivat. Vartioimisliikkeen valvomossa seurataan hälytysten lisäksi siis myös laitteiden toimintaa, yrittäjä Kimmo Luoto sanoo.

THV Turvapalvelut koostuu kahdesta yrityksestä: Tele-Projekti Oy:stä ja THV Tele- ja Hälytysvalvonta Oy:stä. Tele-Projektin erikoisalaa ovat monipuoliset hälytys- ja valvontajärjestelmät sekä siirtovälineet. Lisäksi Tele-Projekti hoitaa laitteistojen huollot, ylläpidon ja henkilöstön perehdytyksen. THV Tele- ja Hälytysvalvonta Oy on erikoistunut niin sanottuun tekniseen vartiointipalveluun. THV:n valvomossa vastaanotetaan hälytyksiä sekä turvakamerakuvaa asiakaskohteista ympäri maata. Vaikka suuri osa tehtävistä hoituu teknisellä valvonnalla ja etäohjauksella, vartijat lähtevät tarvittaessa myös paikan päälle selvittämään tilannetta.

Tietoturva täytyy huomioida

Valvontalaitteiden tiedonsiirtoon liittyvät tänä päivänä samat it-uhkat, kuin muuhunkin tietoliikenteeseen. Tietoturva pitää olla huomioitu. Varmennetuilla linjoilla estetään hakkeroimiset ja moninkertaisilla yhteyksillä varmistetaan toimivuus silloin, kun internet ei toimi.

- Puhelinlankojen kadotessa siirrytään koko ajan enemmän ja enemmän langattomiin hälytyssiirtolaitteisiin. Niiden myötä on täytynyt varautua uudenlaisiin haavoittuvuuksiin. Verkot voivat olla poikki tai laitteita voidaan häiritä, Luoto sanoo.

Näihin tilanteisiin voidaan varautua moninkertaistamalla hälytyksensiirtoreitti. Internetin lisäksi voidaan käyttää matkapuhelinverkkoa, langatonta dataverkkoa, puhelinlinjaa tai esimerkiksi tekstiviestejä.

- Myös hälytyksiä vastaanottavan vartioimisliikkeen täytyy useampaan kertaan varmistaa yhteydet, jotta hälytysten keskeytymätön kulku voidaan taata, Luoto huomauttaa.

THV:n äskettäin uusittu valvontahälytyskeskus on Finanssialan Keskusliiton standardin mukaan sertifioitu A-luokan hälytyskeskus. Uusi valvomo on modernisoitu hälytys- paloilmoitus- ja kameravalvontatekniikan tulevaisuuden haasteisiin. Uusi valvomoteknologia takaa nopean reagoinnin ja keskeytymättömän hälytyspalvelun.

- Käytännössä hälytyskeskus on tuplattu fyysisesti kahteen eri tilaan, joissa on samat laitteet. Jos tämä palaa, voimme siirtyä kimpsuinemme toiseen paikka, Luoto kertoo.

THV:n valvomossa vastaanotetaan hälytyksiä sekä turvakamerakuvaa ympäri vuorokauden. Suurin osa kohteista on yrityskiinteistöjä, kauppakeskuksia ja kuntia. Mukana on myös korkeimman turvatason kohteita.

Aluehälytyskeskukseen hälyttävissä paloilmoitinlaitteissa hälyttimien linjavalvonta on pelastuslain mukaan pakollista. THV:ssä samaa teknologiaa käytetään myös muiden hälytinjärjestelmien valvontaan.

THV Turvapalvelut koostuu kahdesta yrityksestä: Tele-Projekti Oy:stä ja THV Tele- ja Hälytysvalvonta Oy:stä. Tele-Projektin erikoisalaa ovat monipuoliset hälytys- ja valvontajärjestelmät sekä siirtovälineet. THV Tele- ja Hälytysvalvonta Oy on erikoistunut tekniseen vartiointipalveluun.


THV Turvapalvelut

Vähäheikkiläntie 56, 20810 Turku

010 424 0300

www.thv.fi

info@thv.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autojen pesut, Autojen puhdistuspalvelut, Autojen ruosteen estokäsittely, Autovuokrausta, Kahviloita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa