Julkaistu 16.04.2018 0          
MAINOS

Yritysviestit

LogiSystems Oy: LogiSystems auttaa kuljetusyrityksiä laittamaan kassavirrat kuntoon

Juha-Pekka Wahlström esittelee LogiSystemsin Velho-ohjelmiston helppoutta ja toimivuutta.

LogiSystems Oy on uusi ohjelmistotalo, jolla on jo heti aloittaessaan vankka osaaminen ja pitkät juuret.

- Työskentelin parikymmentä vuotta kuljetusalan johtotehtävissä ja nyt pääsen toteuttamaan suunnitelmiani ja unelmiani täältä toiselta puolen pöytää. Kuljetusalan järjestelmätarpeet on helpompaa ymmärtää, kun on itse ollut mukana käytännön työssä, sanoo LogiSystems Oy:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Wahlström.

LogiSystems palvelee sekä kuljetusliikkeitä että kuljetuspalveluja ostavia asiakkaita. Yrityksen tuotteilla tilaus-toimitusketju virtaviivaistuu, toimitusvarmuus paranee, tieto kulkee reaaliaikaisesti ja läpinäkyvyys helpottaa rutiineja.

- Suomen kaltainen harvaan asuttu maa lisää merkittävästi kuljetuspalvelujen haasteita ja kuluttajien osalta tavaroiden kuljetuslogistiikka on suuressa muutoksessa. Verkkokaupan osuus ostoksista lisääntyy ja kuljetuksilta edellytetään ennennäkemätöntä nopeutta ja virheettömyyttä. Kuljetusliikkeille viimeiset metrit ovat yleensä ne kaikkein kalleimmat, Wahlström sanoo.

Kulut maksetaan ennen kuin saadaan tuloja

Kuljetusyrityksen taloudellisen menestymisen kannalta kassavirran hallinta on ensiarvoisen tärkeää. Perinteisessä mallissa kuljettaja ajoneuvoineen saattaa olla matkassa viikonkin verran. Tavaroita ja paketteja noudetaan sovituista osoitteista ja toimitetaan asiakkaille. Lähetysten seuraaminen ei ole järjestelmällistä. Viikon päästä kuljettaja tuo yrityksen toimistolle nipun rahtikirjoja, joiden perusteella aletaan laatia laskuja. Palvelun tilaamisesta siihen, että raha tulee tilille, saattaa kulua jopa kuukausi ja poikkeamien havaitsemiseen tai korjaamiseen kuluu luvattoman paljon aikaa. Polttoaine- ja palkkakulut on maksettava ennen kuin tuloja on tullut.

- LogiSystemsin palvelun avulla suoritetut kuljetustehtävät ovat reaaliaikaisesti hallinnassa ja joka päivä laskutusvalmiina. Paperidokumentteja ei tarvitse etsiskellä, sillä tietoa voidaan toimittaa kuljettajalta toimistolle nappia painamalla. Laitteistoksi kuljettaja tarvitsee ainoastaan älypuhelimen, omaa applikaatiota ei tarvita. Riittää, että verkko toimii. Järjestelmä tuo kuljetusyritykselle myös merkittäviä vapauksia, sillä sen ei tarvitse sitoutua tilaajansa järjestelmiin. Myös mahdollisiin poikkeamiin pystytään reagoimaan saman tien, Wahlström kuvailee LogiSystemsin ratkaisua.

Pelkkä älypuhelin riittää

Yrityksen käytössä ovat uusimmat tekniikat. Ohjelmistot eivät edellytä asiakkaalta mitään käyttöönottoon liittyviä asennuksia ja ne ovat asiakkaan käytettävissä Internet-selaimella mistä ja milloin tahansa. LogiSystemsin Velho-ohjelmistot sopivat sekä kappaletavaran että suuryksiköiden kuljetusten hallintaan. Tuotteet ovat KuljetusVelho, TilausVelho ja PoikkeamaVelho. Velho-ohjelmistojen käytöllä lisätään automaatiota, toimitusketjun läpinäkyvyyttä sekä reaaliaikaisuutta ja siten mahdollistetaan kustannustehokkaat sekä laadukkaat prosessit – oli kysymyksessä sitten poikkeaman hallinta tai tuotteen myynti verkossa.

Kun käytetään KuljetusVelhoa, kuljettajalle lähetetään älypuhelimeen vain linkki, josta hän voi kirjautua järjestelmään. Poikkeamista saadaan heti tieto ja myös kuvia voidaan lisätä kuljetustehtävän suorittamisen aikana. KuljetusVelhon tilausnäkymässä kartalla näkyy paikka, missä kuljettaja on lastannut tai luovuttanut lähetyksen vastanottajalle. TilausVelhon käyttäjä voi perustaa verkkokaupan ja saada toimitettua tuotteet nopeasti ja luotettavasti asiakkailleen, vaikka tuotteet eivät mahtuisikaan postiluukusta. Kyseessä voisi olla esimerkiksi raskaiden rakennustarvikkeiden verkkokauppa, jossa kuljetusliikkeen edustajan pitää olla yhteydessä vastaanottajaan purkuolosuhteiden ja käytettävissä olevien koneiden ja laitteiden osalta.

Yrityksen tuotteille on kysyntää myös Suomen rajojen ulkopuolella. Kuljetus- ja TilausVelhon ohjelmistojen käyttöliittymät ovat saatavissa jo myös ruotsin, englannin ja saksan kielillä.

- Me LogiSystemsissä haluamme kaikin tavoin parantaa ja kehittää logistiikan, kaupan ja teollisuuden yritysten toimintamahdollisuuksia ja siten omalta osaltamme rakentaa kilpailukykyisempää ja parempaa Suomea.

Tilauksesta laskutukseen

LogiSystems Oy:n asiakas käyttää TilausVelho-järjestelmää tilauksesta laskutukseen saakka.

- TilausVelhon käyttäjä kirjautuu järjestelmään ja tekee tilauksen. Kuljetusliike kirjautuu ja suunnittelee toimitukset. Varasto kirjautuu ja hoitaa lastauksen. Toimituksen tapahduttua syntyy automaattisesti lasku asiakkaalle. Helppoa ja yksinkertaista, sanoo Juha-Pekka Wahlström.

Kuljettaja ilmoittautuu hakemaan kuormaa SMS-viestillä saamillaan koodeilla. Pyöräkuormaajan kuljettaja saa tablet-PC:hen tiedon saapuneesta autosta. Hän vahvistaa autolle lastauspaikan, ja rekisteritunnus sekä valittu lastauspaikka ilmestyvät infonäytölle. Kun kuljettaja näkee oman autonsa rekisterinumeron, hän voi ajaa määritetylle lastauspaikalle ja valmistelee auton lastaukseen. Kun kuorma on tehty, kuljettaja voi käydä samoilla SMS-viestin koodeilla tulostamassa kuorman rahtikirjat.

Anne Pentti

LogiSystems Oy

Veistämönaukio 1-3, 20100 TURKU

030 6221 591

https://logisystems.fi/

info@logisystems.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

T & T Takuutyö Oy

T & T Takuutyö Oy

Ilmanvaihtokanavien mittaukset ja tarkistukset, Ilmastoinnin puhdistus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

03/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.03.2019


Seuraa meitä somessa