Julkaistu 07.05.2018 1          
MAINOS

Yritysviestit

Vaakahuoneen Paviljonki: Elävän musiikin kummajainen

Musiikin ystävät kautta Suomenniemen ihmettelevät Aurajokirannan elävän musiikin keskusta, Vaakahuoneen Paviljonkia. Aina ilmaiseksi – vieläpä. Kun vielä esittävien elävien taiteilijoiden taso on huikea, on monella ammattilaisellakin huuli pyöreänä. Olipa kyse sitten jazzista, latinomusiikista, rockista tai tanssimusiikista, alan parhaat taitajat ovat toimessaan. Temppu, ja miten se tehdään?

Onko se salaisuus?

- Ei ole, kertoo muusikko emeritus ja Vaakahuoneen musiikki-isäntä Pentti-Oskari Kangas, ja valoittaa hieman taustaa.

Kun itse pitkään ammattimuusikkona esiintynyt ja ohjelmatoimistoalan konkarina toiminut mies siirtyy matkailualalle, jää joku kalvamaan mieltä.

- On kuin syntiin olisin siirtynyt, olen jäänyt yleisölle velkaa , toteaa Suomen parhaaksi valitun tanssiorkesterin perustaja.

- Elämäni Seitsemän Seinähullun kanssa oli huikeaa ja opettavaista. Ohjelmatoimistoaikanani opin tuntemaan lähes kaikki merkittävät kevyen musiikin ihmiset. Omia löytöjä olivat jo vuonna 1966 Irwin Goodman ja Lea Lawen. Samalla vuosikymmenellä solisteina mm Jukka Kuoppamäki, Juha Vainio, Sammy Babitsin ja ”Kun aika on” Seija Simola. Säestettävinä olivat mm. Malmstenit, Reino Helismaa, Laila Kinnunen ja Olavi Virta. Ystävyyssuhteita tarttui kuin sieniä sateella. Ura radion ja Tv:n musiikkitoimittajana piti ajan tasalla. Haastateltavia vuosikymmenten aikana eetterriin koostui yli 500. Siinä lähes kaikki merkittävät kevyen musiikin osaajat.

Kun leipätyö musiikin saralta siirtyi matkailuyrittämiseen, ystävyyssuhteet seurasivat mukana. Yhteistyö Mister Jazzin, Jyrki Kankaan kanssa alkoi jo vuonna 1966 ja se jatkuu edelleen. Monia eksoottisia ja persoonallisia esiintyjiä on tuotettu aikanaan yhteisyössä Siperiaa, Intiaa ja New Orleansia myöden. Pori Jazzien legendaarinen edesmennyt maailman viimeinen tosijazzin legenda, Ted Curson toimi lähes 2 vuosikymmentä myös Vaakahuoneen housemuusikkona. Traditiona luonnollisesti oman orkesterin seinähulluviikko. Erikoisuutena myös Juhannuksen jälkeisenä maanantaina ”Iloinen Joulukonsertti” Finlandersien kanssa.

Myös erilaiset teemaviikot hellivät eri musiikkilajien ystäviä. Suomen Jazzakatemia kouluttaa uusia nouseva kykyjä, opettajaan mm Lenni-Kalle Taipale sekä Gunu Karjalainen. Midnight Summer viikolla hellitään Beatlesmusiikin ystäviä ja elokuussa mm Nostalgiafestivaalit palauttavat muistot 60-luvulle. Odotettu vieras on maailmankuulu Jazzcirkus, Carling Family, joka on myös Ruotsin suosituimpia esiintyjäryhmiä. Eksoottista lisäväriä Jokirantaan tuo koko kesäkuun Art Tazania, ”Sana Sanaa” 8 hengen eksoottinen laulu- soitin- ja tanssiryhmä.

Merkittävän lisän Vaakahuoneen musiikkitarjontaan tuo laajalle levinnyt tietoisuus keikkapaikasta, jossa on Suomen paras yleisö.

- Se saa kummasti taiteilijat liikkeelle. Se on yleisön ja esiintyjien loistavaa vastavuoroisuutta. Se on tärkeä osa tätäVaakahuoneen juttua, kertoo musiikki-isäntä.

133 ilmaiskonserttia kesän aikana ei jätä ketään kylmäksi. Olipa sää millainen tahansa.

- Vielä eräs juttu, joka on menestyksen takana: Aurajoki – Turun sykkivä sydän, kertoo musiikin monitoimimies, Pentti-Oskari Kangas.


Vaakahuoneen Paviljonki

(02) 515 3300

myyntipalvelu@ukkopekka.fi

Kommentit

Toimitus 30.08.2018 klo 17:08

Kommentti poistettu asiattomana.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Teknoexpertit Oy

Teknoexpertit Oy

Hitsaustarvikkeita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa