Julkaistu 19.09.2018 0          
MAINOS

Yritysviestit

YardMate Oy: YardMate kokoaa meriteollisuuden alihankkijat

Meriteollisuudessa on nyt töitä pitkälle tulevaisuuteen. 80 prosenttia laivanrakennuksesta tehdään alihankkijayrityksissä, Kari Härkönen ja Annika Perho sanovat. Alihankkijayritysten yhteenliittymä YardMateen kuuluu jo yli 70 jäsentä.

Puolitoista vuotta toiminnassa ollut YardMate Oy on kerännyt jo yli 70 meriteollisuuden alihankkijaa yhteen. Yhteenliittymän tarkoituksena on auttaa meriteollisuuteen mukaan haluavia yrityksiä löytämään oma paikkansa alihankintaketjussa sekä tarjota telakoille ja varustamoille toimiva väylä löytää sopivat tekijät ja jättää tarjouspyyntöjä.

Yritykset pääsevät YardMate-verkostoon hakemuksen kautta. YardMaten perustajan, toimitusjohtaja Kari Härkösen mukaan hakemusmenettelyllä pidetään huolta siitä, että yhteenliittymässä olevat yritykset täyttävät meriteollisuuden laatuvaatimukset. Konsortiossa on ja sinne otetaan yrityksiä kaikilta meriteollisuutta koskevilta aloilta aina työntekijöiden ja heidän perheidensä asumis- ja vapaa-ajan järjestelyjä myöten.

- Meidän kauttamme myös uusilla yrityksillä on mahdollisuus päästä mukaan alihankintaketjuun, Härkönen sanoo.

YardMate tarjoaa mukana oleville yrityksille näkyvyyttä konsortion omilla verkkosivuilla, joiden kautta yrityksiin voi olla suoraan yhteydessä. Jäsenet saavat ajantasaista tietoa meriteollisuuden tarpeista minkä lisäksi heille järjestetään kerran kuukaudessa yhteinen tapaaminen.

- Näissä tapaamisissa on ollut mielenkiintoisia puhujia muun muassa Meyer Turun johtotasolta. Tarkoitus on tietysti myös se, että yritykset pääsevät tutustumaan toisiinsa ja kartoittamaan sitä kautta yhteistyön mahdollisuuksia. Toimimme avoimuuden periaatteella, sillä nyt meriteollisuudessa on niin paljon ja niin pitkälle töitä, ettei ole mitään syytä varjella mustasukkaisesti omaa tonttia.

YardMate saa näkyvyyttä myös erilaisissa suurtapahtumissa. Seuraavaksi yhteenliittymää esitellään 25.-27.9. pidettävillä Tampereen Alihankintamessuilla. Kari Härkönen puhuu messujen AlihankintaHEAT-osiossa keskiviikkona 26.9. klo 12.40-12.55, jonka jälkeen hän liittyy paneelikeskusteluun yhdessä Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskarin ja Tannerkoski Capital Oy:n Olli Tannerkosken kanssa. Keskustelun aiheena on digitalisaatio, teollisuuden murros ja innovaatiot.

YardMate-yhteenliittymän käytännön asioista vastaa manager Annika Perho. Hän hoitaa moneen suuntaan kohdistuvaa tiedotusta sekä auttaa ja neuvoo jäseniä ja jäseniksi haluavia.

- Potentiaalisia jäsenyrityksiä on meriteollisuusalalla noin 2000 ja lisäksi vielä ne yritykset, jotka harjoittavat meriteollisuuden tukitoimintoja, Perho sanoo.


YardMate Oy

+358 40 831 1130

www.yardmate.fi

annika.perho@yardmate.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa