Julkaistu 03.02.2020 0          
MAINOS

Yritysviestit

JL Levytekniikka Oy: Ideasta tuotteeksi saman katon alla

Ohutlevyosien ja ohutlevykokonaisuuksien sopimusvalmistaja JL Levytekniikka Oy on uusien omistusjärjestelyjensä jälkeen investoinut myös uuteen konekantaan, ja pystyy palvelemaan asiakkaitaan nyt entistäkin kokonaisvaltaisemmin.

Yhtiössä vuodesta 2000 alkaen muun muassa tuotantopäällikkönä työskennellyt Mikko Kiviluoto osti JL Levytekniikka Oy:n koko osakekannan kesällä 2019.

- Entinen omistajamme Jussi Luotero jäi eläkkeelle, vaikka jatkaakin yhtiön hallituksessa ja konsultoi edelleen yritystoimintaa, toimitusjohtaja Kiviluoto kertoo.

Uudeksi tuotantopäälliköksi on nimitetty jo 10 vuotta yrityksen palveluksessa ollut Santeri Saloniemi.

- Kehitämme toimintaamme jatkuvasti niin suunnittelussa kuin valmistuksessakin. Tarjoamme asiakkaillemme nyt entistä laajemman palvelun, johon sisältyy tuotekehitys avaimet käteen -periaatteella. Haluamme olla mukana ratkaisemassa asiakkaan haasteita ja ongelmia, Mikko Kiviluoto määrittelee.

- Tavoitteemme on olla asiakkaalle enemmänkin kumppani kuin pelkkä toimittaja. Toimimalla yhteistyössä asiakkaan kanssa jo mahdollisimman varhaisessa suunnitteluvaiheessa, säästämme asiakkaan aikaa ja kustannuksia, ja pääsemme laadukkaaseen ja kustannustehokkaaseen lopputulokseen.

Paras lopputulos syntyy tiimityönä, ja yli 20 vuoden kokemuksella.

- Suunnittelijamme lisäksi asiakkaan tuotteeseen ovat kehittämässä ratkaisuja myös tuotantomme kokeneet ammattilaiset, Santeri Saloniemi huomauttaa.

Laserkonelinja täydentää konekantaa

Alun perin Turussa Telesten yksikkönä toimintansa aloittanut yritys siirtyi jo vuonna 1994 toimivan johtonsa omistukseen. Vuosien saatossa asiakaskunta on kasvanut ja laajentunut muun muassa elektroniikka- ja sähköteollisuuteen sekä ajoneuvo- ja rakennusteollisuuteen.

Nykyisin jo yli 90 prosenttia tuotteista menee välillisesti vientiin.

- Vuonna 2019 liikevaihtomme kasvoi 2,25 miljoonasta 2,6 miljoonaan, mutta haemme edelleen kasvua, Mikko Kiviluoto sanoo.

- Siinä meitä auttaa nykyaikainen tehokas ja monipuolinen konekanta, jonka avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme paljon erilaisia valmistusratkaisuja, toteaa tuotantopäällikkö Saloniemi.

Käytössä on muun muassa kolme Amadan levytyökeskusta, joista kaksi on varustettu automaattisella levynkäsittelyllä, sekä yhdeksän särmäyspuristinta sisältävä särmäyskonelinja.

- Viime marraskuussa täydensimme konekantaa Amadan Alpha 2415 4 kW laserleikkauskonelinjalla, mikä kasvatti leikkauskykyämme edelleen. Pystymme nyt entistäkin haastavampiin muotoihin ja tuotteisiin, materiaalista riippuen aina 12 mm asti.

- Valmistusmateriaaleina voivat olla erilaiset teräkset, alumiinit, kuparit ja messingit sekä polykarbonaattilevyt. Meiltä kannattaa myös tiedustella seostetun alumiinin leikkuuta ja tuotevalmistusta, Mikko Kiviluoto kehottaa.

Tuotekehityksestä kokoonpanoon

Automatisoitu laserkonelinja lisää JL Levytekniikan mahdollisuuksia tarjota asiakkaille entistä laajempia palvelukokonaisuuksia.

- Sen ansiosta panostamme nyt voimakkaasti muun muassa protojen valmistukseen. Pystymme valmistamaan pienet protoerät nopeasti, samalla kun voimme olla asiakkaan tukena tuotekehityksessä, sanoo Kiviluoto.

Protot saadaan suunniteltua sekä valmistettua nopeasti saman katon alla - niin leikattuna, särmättynä, jauhemaalattuna kuin koottunakin.

- Meillä on oma jauhemaalaamo ja yhteistyökumppaneidemme kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme muun muassa koneistukset, elektrolyyttiset pinnoitukset ja painatukset.

JL Levytekniikan 28 työntekijästä osa tekee myös kokoonpanotyötä.

- Meiltä onnistuvat yhtä hyvin pienet mekaaniset kokoonpanot kuin pitkälle jalostetut suuretkin kokoonpanot, joissa on mukana asiakkaan komponentteja. Tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi pitkälle sisustetut valokuitukaapit tai informaatiopylonit, jotka kootaan ja konfiguroidaan meillä, Mikko Kiviluoto kertoo.

Vastuullista tuotantoa

JL Levytekniikka Oy:n toimintaa ohjaavat ISO 9001:2015 laatu- ja ISO 14001:2015 ympäristösertifikaatit. Kaikessa toiminnassa pyritään vastuullisuuteen ja ottamaan ympäristöarvot huomioon.

- Kaikki tuotteemme ovat jäljitettävissä seurantanumerolla. Häiriötilanteessa pystymme jäljittämään raaka-aine-erään asti, mitä matkalla mahdollisesti on tapahtunut, Mikko Kiviluoto huomauttaa.

Yritys kuuluu Suomen Pakkauskierrätys Rinkiin, ja käyttää pakkauksissa pääsääntöisesti kierrätysmateriaaleja.

Investoinneissaankin JL Levytekniikka panostaa energiatehokkuuteen. Tehdashallissa käytössä olevan öljylämmityksen tueksi on äskettäin asennettu vesi-ilmalämpöpumppujärjestelmä, joka vähentää lämmitysöljyn käyttöä yli 60 prosentilla.

- Se tarkoittaa, että jo heti ensimmäisen vuoden aikana hiilijalanjälkemme pienenee noin 50 prosentilla, toimitusjohtaja Kiviluoto toteaa tyytyväisenä.

- Uusilta kotisivuiltamme löytyy aina ajankohtaiset tiedot.

Amada Alpha 2415 laserleikkauskone on lisännyt mahdollisuuksia tarjota asiakkaille entistä laajempia palvelukokonaisuuksia, Mikko Kiviluoto ja Santeri Saloniemi kertovat.

Oma jauhemaalaamo mahdollistaa asiakkaan kokonaisvaltaisen palvelun – saman katon alla.

JL Levytekniikka valmistaa ja kokoonpanee esimerkiksi valokuitukaappeja sekä informaatiopyloneja moniin tarkoituksiin, Mikko Kiviluoto esittelee.


JL Levytekniikka Oy

Vahdontie 52, 20320 TURKU

Toimitusjohtaja Mikko Kiviluoto + 358 400 920 935

www.jl-levytekniikka.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa