Julkaistu 01.12.2020 0          
MAINOS

Yritysviestit

Trameta Oy: Rauman sahalle kuivaamoelemettirakenteet Turusta

Turkulainen tilauskonepaja Trameta Oy on aloittanut historiansa suurimman puutavarakuivaamourakan Orikedolla. Alihankintaprojektin työllisyysvaikutus on 20 henkilötyövuotta.

Raumalle rakennetaan parhaillaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan maailman moderneinta sahaa. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin sahainvestointi Suomessa. Tilauskonepaja Trameta Oy valmistaa Rauman sahalle alihankintana yhdeksän kanavakuivaamoa ja kolmetoista tuplakamarikuivaamoyksikköä Turun Orikedolla. Työ alkoi tänä syksynä ja toimitus on jaettu neljään moduliin, joista kaksi toimitetaan alkuvuodesta 2021 ja viimeiset kaksi 2021 loppuun mennessä.

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren sahaprojektissa Trameta Oy:n päämies on pitkäaikainen yhteistyökumppani Heinolan Sahakoneet Oy.

Heinola toimittaa sahaan täysautomaattisen kuivaamolaitoksen avaimet käteen -periaatteella.

–Me teemme kuivaamoihin kaikki ruostumattomat teräs- ja levyrakenteet. Tämä on yrityksemme 27-vuotisen historian suurin yksittäinen kuivaamotoimitus, kertoo toimitusjohtaja Rauno Kuoppala Trameta Oy:stä.

Korkea kotimaisuusaste poikii työpaikkoja

Erityisen iloinen Rauno Kuoppala on kuivaamohankkeen kotimaisuusasteesta, se työllistää merkittävästi teollisuudenalan yrityksiä. Kotimaisen työn osuus kuivaamohankkeessa vastaa 100 henkilötyövuotta.

–Meillä Trametassa työllisyysvaikutus on noin 20 henkilötyövuotta. Olemme palkanneet tätä projektia varten 10 uutta työntekijää ja töitä paiskitaan kahdessa vuorossa.

Myös Heinolan Sahakoneet Oy:lle projekti on erittäin merkittävä sekä työllisesti että taloudellisesti. Yhteistyö Trametan kanssa on tärkeä.

–Olemme keskittyneet entistä vahvemmin kuivaamoliiketoimintaan ja kuivausteknologian kehittämiseen. Meillä on noin kymmenen vuoden hyvä yhteistyö Trametan kanssa ja Trameta on opittu tuntemaan luotettavana ja osaavana kumppanina, toimitusjohtaja Jan Räsänen kertoo.

Erikoisosaajalla on kysyntää

Erilaisten vaativien metalli- ja teräslevyrakenteiden osaajana Trametan suurin vahvuus on toimitusjohtajansa mukaan juuri puutavarakuivaamoissa.

–Konekantamme soveltuu erityisen hyvin tällaiseen tuotantoon. Niinpä useimmissa sahaprojekteissa saamme tuottaa kuivaamot. Päämiestemme kautta kuivaamoita on mennyt myös Venäjälle, Ruotsiin, Norjaan ja muuallekin Eurooppaan.

Trameta on keskiraskas Tilauskonepaja, joka toimii levyvahvuusalueella 1,5–10 mm.

–Taivutamme teräksestä käytännössä mitä vaan teollisuuden laitteissa tarvitaan, esimerkkeinä teollisuuden savukaasupuhdistuslaitteisiin liittyvät komponentit, paperi- ja selluteollisuuden laitteet ja laivateollisuuden ruoripotkurijärjestelmien jäähdytyslaitteet. Viemme laitteita myös suoraan Ruotsiin ja Norjaan.

Trameta syntyi hyvästä työporukasta

Trameta perustettiin 1993, kun laman aikana toimintansa lopettaneen työpaikan seitsemän ammattimiestä alkoivat kehittää omaa. Kolme heistä on edelleen mukana yrityksen toiminnassa.

–Olimme tehneet teollisuusilmastointipuolen projektihommia raskaaseen teollisuuteen. Liisasimme koneet ja jäimme vuokralle entisen työnantajamme tiloihin. 1995 ostimme nykyisen kiinteistön Ravurinkadulta ja siitä 10 vuoden kuluttua rakensimme toisen 1000 neliön hallin yläpihalle. Lisäksi Maskussa on vuokrahalli. Tällä hetkellä vahvuus on 30 henkeä ja meillä on erittäin hyvä asiakaskunta, kehuu Rauno Kuoppala, yksi perustajista.

Tuotannosta vastaavat (vas.) työnjohtaja Mika Holmroos, työnsuunnitteluinsinööri Elis Ahlroos, toimitusjohtaja Rauno Kuoppala, tuotantopäällikkö Aleksi Virtanen ja esivalmistuksen työnjohtaja Valtteri Virta.


Trameta Oy

Ravurinkatu 19, 20380 Turku

0405889974

www.trameta.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

01/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa