Julkaistu 31.05.2021 0          
MAINOS

Yritysviestit

Detector: Detector - suomalainen menestystarina

Kohti parempaa asiakaskokemusta: Detectorissa on viime vuosina tuotekehityksen ohella panostettu myös palvelupolkujen hiomiseen. Kuvassa oikealta projektijohtaja Ulla-Maija Maunu, toimitusjohtaja Sami Heinonen ja huoltoinsinööri Petri Puustinen service design workshopissa hiomassa huollon palvelupolkua.

Detector on suomalainen menestystarina: 40 vuotta sitten kaikki alkoi unelmasta.

Detector on turkulainen kaasunvalvontaan erikoistunut yritys, joka viettää kuluvana vuonna 40-vuotisjuhlia. Detector Oy on erikoistunut kaasunvalvontajärjestelmiin ja tuottaa myös niihin liittyviä palveluja.

Yrityksen tarina alkoi vuonna 1981 paritalon puolikkaasta vuokratuissa huoneissa, joissa alettiin valmistaa kahden hengen voimin analogiatekniikalla kaasunvalvontateknologiaa sekä laboratoriouuneja. Tuotanto oli kirjaimellisesti käsityötä – omin käsin koottiin niin piirilevyt kuin piirrettiin laitekuvatkin.

Kuluneiden vuosikymmenten aikana Detector on kasvanut alallaan Pohjoismaiden johtavaksi yritykseksi. Yritys on toiminut pitkään jälleenmyyjiensä kautta Ruotsissa ja Dubaissa, ja viime vuonna Detector sai uuden jälleenmyyjän ja huoltokumppanin Liettuasta, joka vastaa Baltian, Ukrainan, Turkin ja Venäjän alueesta.

–Detectorin tarina on suomalainen menestystarina, ja toivomme sen inspiroivan myös muita yrittäjiä siinä, miten Turusta ja Suomesta voi kasvaa kansainväliseksi toimijaksi, sanoo Detectorin kehitysjohtaja Sini Maunu-Carrion.

Detector on alallaan Pohjoismaiden johtava yritys. Yrityksellä on ainoana alan toimijana ATEX- eli räjähdysvaarallisten tilojen tuotanto Suomessa.

Lisäksi yrityksen tuotteille ja palveluille on myönnetty Avainlippu merkkinä siitä, että tuotteet on valmistettu Suomessa ja palvelut ovat kotimaista alkuperää.

–Kotimaisuus on meille tärkeä arvo, ja olemme ylpeitä siitä, että uudelle Varia-kaasuilmaisimellemme on saatu Design from Finland -merkki, kertoo Maunu-Carrion.

Asiakas kaiken keskiössä

Detectorin Suomessa valmistetut tuotteet valvovat kaasupitoisuuksia esimerkiksi suurissa teollisuuskohteissa, kiinteistöissä ja laivoissa - sekä Suomessa että maailmalla. Asiakkaita on pelkästään Suomessa yli tuhat.

–Sekä ihminen että ympäristö kestävät kaasupitoisuuksien heilahteluja huonosti, joten toimimme turvallisuuden tuottajina. Lisäksi kaasunvalvonnalla suojataan arvokkaita tiloja ja mahdollistetaan asiakkaiden keskeytyksetön toiminta, Maunu-Carrion sanoo.

-Digitalisaation lisäksi olemme kehittäneet palveluitamme yhdessä asiakkaiden kanssa: Yksi uusista palveluistamme on elinkaaripalvelumalli, joka mahdollistaa kunnossapidon ennakoinnin ja budjetoinnin pitkälle tulevaisuuteen.

Elinkaaripalvelumalli syntyi yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Kasvun taustalla halu kehittyä

Detectorin liikevaihto on ollut vuosittain maltillisesti kasvava, tällä hetkellä se on noin 2,5 miljoonaa. Yritys työllistää tällä hetkellä 12 työntekijää. Lisäksi Detector on rakentanut Suomeen yhteistyöverkoston, ja kumppanuuksien kautta yritys tarjoaa mahdollisimman paikallisia huoltopalveluja koko Suomen alueella.

–Kasvun takana on tiivis yhteistyö asiakkaiden kanssa ja ylipäätään pitkät, toimivat asiakassuhteet. Lisäksi olemme halunneet pysyä aina ajan hermolla ja kehittyä. Olemme satsanneet erittäin paljon laatuun jo toiminnan alkuvaiheesta lähtien. Haluamme olla laatu- ja ympäristöasioissa kehityksen kärjessä tuottaaksemme parhaat mahdolliset ratkaisut nyt ja tulevaisuudessa.

Maunu-Carrion sanoo, että Detector ei halua olla vain markkinajohtaja vaan ennen kaikkea toimialakehittäjä, ja se tekee jatkuvaa kehitystyötä hyödyntäen erilaisia verkostoja ja oppilaitosyhteistyötä.


Detector

+358 20 775 64 80

detector.fi

detector@detector.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa